Kaart

Air Malta

Air Malta is de nationale luchtvaartmaatschappij van Malta en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Luqa. De luchtvaartmaatschappij gebruikt Malta International Airport als belangrijkste thuisbasis en vliegt naar ruim 39 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Air Malta is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer KLM, Lufthansa, Air France en Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij vliegt uitsluitend met Airbus A319 en A320 toestellen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Malta

Inchecken Air Malta

Bij Air Malta kun je op diverse manieren inchecken, waaronder online, via je smartphone en via een incheckbalie op de luchthaven Online of via je mobiele telefoon inchecken kan vanaf 24 uur tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Reis je alleen met handbagage, dan kun je vervolgens na aankomst op het vliegveld direct door de paspoort- en veiligheidscontrole en doorlopen naar de gate. Heb je bagage bij je, dan kun je die afgeven bij een bagage afgiftepunt van Air Malta op de luchthaven. Check je liever op het vliegveld in, dan kan dat uiteraard ook, je kunt dit doen bij een incheckbalie van Air Malta. Inchecken op de luchthaven is mogelijk vanaf minimaal 2 uur tot 45 minuten (voor Business Class passagiers met alleen handbagage 30 minuten; voor vluchten van/naar Tripoli, Benghazi, Algiers en Tel Aviv 60 minuten) voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Online inchecken is niet mogelijk als je assistentie nodig hebt, met een huisdier reist of een minderjarig kind alleen laat reizen. Air Malta adviseert om minimaal 45 minuten voor vertrek van het vliegruig bij de gate te zijn, anders loop je het risico dat je vliegticket ongeldig wordt verklaard.

Bagage Air Malta

Als je met Air Malta gaat vliegen mag je als je een Economy ticket hebt geboekt 1 stuk handbagage mee aan boord nemen van maximaal 10 kilo en een maximale grootte van 20 cm x 40 cm x 55 cm, inclusief handvaten, zijvakken en wielen. Heb je een Club Malta ticket geboekt, dan mag je 2 stuks handbagage mee aan boord nemen die samen maximaal 15 kilo wegen en elk niet groter zijn dan 20 cm x 40 cm x 55 cm, inclusief handvaten, zijvakken en wielen. Naast deze handbagage mag je persoonlijk items meenemen, zoals een kleine handtas, camera of laptop. Afhankelijk van het vliegveld van vertrek kan worden gevraagd deze items in je handbagage op te bergen. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je reisklasse. Heb je een ticket in het Simply Fly of Best Value tarief geboekt, dan mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo gratis inchecken. Vlieg je in het Spoil Yourself, Business Basic of Business Value tarief, dan mag je 2 stuks ruimbagage van maximaal 20 kilo elk gratis inchecken. En reis je in het Business Anytime tarief, dan mag je zelfs maximaal 2 stuks ruimbagage van maximaal 32 kilo elk gratis inchecken. Voor passagiers die met baby’s reizen gelden ruimere bagagetarieven. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij gratis mag inchecken, raadpleeg dan de website van Air Malta.

Stoelen reserveren Air Malta

Voor het reserveren van een stoel dien je bij Air Malta altijd te betalen als je een ticket in het Simply Fly tarief hebt geboekt, de tarieven variëren hierbij van €10 tot €25. Reizigers met een Best Value ticket dienen alleen voor voorkeursstoelen te betalen. Voor alle overige reisklassen is het reserveren van stoelen gratis. Wil je weten hoeveel het kost om jouw favoriete stoel te reserveren, bekijk dan de tarieven op de website van Air Malta.

Boekingskosten Air Malta

Air Malta brengt €11 boekingskosten in rekening als je online boekt. Daarnaast dien je een toeslag te betalen voor optionele services, waaronder ticketwijzigingen (voor zover mogelijk), overbagage en het reserveren van voorkeursstoelen. Boek je via de telefonische klantenservice of bij de servicebalie van Air Malta op het vliegveld dan gelden hogere tarieven

Service aan boord

In de Economy Class krijg je op alle Air Malta vluchten alleen een flesje water en een kleine snack geserveerd (met uitzondering van zeer korte routes van/naar Catania en Djerba). Heb je meer dorst of honger, dan kun je drankjes, snacks en lichte maaltijden aan boord kopen, een overzicht van het gehele aanbod is te vinden in het Sky Bar Menu. In de Business Class is de catering gratis en kun je rekenen op een ruime selectie aan dranken en een koude of warme maaltijd, afhankelijk van de lengte van de vlucht. Ook kun je bij internationale vluchten aan boord belastingvrije artikelen kopen, en vind je in de stoelzak een boordmagazine, waarin allerlei handige reistips en interessante informatie staat.

Punctualiteit Air Malta

De punctualiteit van Air Malta is goed te noemen, van april 2016 tot maart 2017 had de maatschappij volgens statistisch bureau OAG een punctualiteitspercentage van 85,5%.

Air Malta

4,5/5
Gebaseerd op 231 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.