Kaart

Air Moldova

Air Moldova is de nationale luchtvaartmaatschappij van Moldavië en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Chisinau. De luchtvaartmaatschappij gebruikt Chisinau International Airport als thuisbasis en vliegt vanaf daar naar ruim 24 bestemmingen in Europa en het westen van Azië, waaronder Brussel, Londen, Parijs, Rome en Istanbul. Daarnaast voert Air Moldova ook seizoens- en chartervluchten uit naar vakantiebestemmingen rond de Middellandse Zee. Air Moldova is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer LOT Polish Airlines, Meridiana, S7 Airlines, UTair Aviation en Ukraine International Airlines. De luchtvaartmaatschappij vliegt uitsluitend met Airbus A319 en A320 toestellen en enkele Embraer E-190 vliegtuigen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Moldova

Inchecken Air Moldova

Bij Air Moldova is het nog niet mogelijk om online in te checken, dit kan dus alleen bij een incheckbalie van Air Moldova op de luchthaven. Op het vliegveld inchecken kan bij de meeste vluchten vanaf 3 uur tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Alleen bij vluchten die vanaf Frankfurt en Brussel vertrekken is de uiterlijke inchecktijd 40 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Nadat je ingecheckt hebt en je eventuele ruimbagage hebt afgegeven kun je nadat je door de douane- en beveiligingscontrole bent gelopen naar de gate gaan, waar je uiterlijk 15 minuten voor vertrek dient te zijn om in te stappen. Air Moldova adviseert om de uiterlijke incheck- en instaptijden goed in de gaten te houden en dus op tijd op de luchthaven te zijn, anders loop je het risico dat je van de vlucht wordt afgehaald en je vliegticket ongeldig wordt verklaard.

Bagage Air Moldova

Als je met Air Moldova gaat vliegen mag je 1 stuk handbagage mee aan boord nemen van maximaal 8 kilo en een maximale grootte van 25 cm x 40 cm x 55 cm, inclusief handvaten, zijvakken en wielen. Naast deze handbagage mag je enkele persoonlijk items meenemen, zoals een kleine handtas, camera of laptop. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Voor vluchten van / naar Istanbul geldt voor alle vliegklassen (Economy Basic, Economy Regular, Economy Premium of Business) dat je maximaal 3 stuks ruimbagage van 23 kilo en een maximale omtrek (l + b + h) van 158 cm elk gratis mag inchecken. Vlieg je van / naar Heraklion of Londen, dan mag je als je een Economy Basic of Economy Regular ticket hebt geboekt maximaal 1 stuk ruimbagage van 23 kilo en een maximale omtrek van 158 cm gratis inchecken, en als je een Economy Premium of Business ticket hebt geboekt maximaal 2 stuks van 23 kilo en een maximale omtrek van 158 cm elk. Voor alle overige routes geldt dat je met een Economy Basic ticket geen ruimbagage gratis mag inchecken (hiervoor dien je dus altijd bij te betalen), met een Economy Regular maximaal 1 stuk ruimbagage van 23 kilo en een maximale omtrek van 158 cm en met een Economy Premium of Business ticket maximaal 2 stuks van 23 kilo en een maximale omtrek van 158 cm elk. Ben je een Air Moldova Club kaarthouder (Prestige of Exclusive), dan mag je bovenop de geldende bagagevrijstelling voor jouw ticket 1 extra stuk ruimbagage van 23 kilo en een maximale omtrek van 158 cm gratis inchecken. Wil je meer informatie over de bagagevrijstellingen en de tarieven voor overbagage, raadpleeg dan de website van Air Moldova.

Stoelen reserveren Air Moldova

Voor het reserveren van een stoel hoef je bij Air Moldova niet te betalen. Tijdens het online boekingsproces heb je de mogelijkheid om je favoriete stoel te reserveren. Voor stoelen bij de nooduitgang gelden bijzondere voorwaarden, kijk op de website van Air Moldova als je hier meer over wilt weten.

Boekingskosten Air Moldova

Air Moldova brengt geen boekingskosten in rekening als je online boekt. Wel dien je een toeslag te betalen voor optionele services, zoals ticketwijzigingen en -annuleringen (indien toegestaan bij jouw ticket) en overbagage.

Service aan boord

Op alle vluchten van Air Moldova krijg je gratis drankjes, snacks en maaltijden geserveerd. Wat er wordt aangeboden hangt af van de duur van je vlucht, maar meestal is dit in de Economy Class op korte vluchten een drankje en een kleine versnapering, en op langere vluchten een lichte maaltijd, zoals een broodje, of een warme maaltijd. In de Business Class kun je rekenen op een ruime selectie aan dranken en een koude of warme maaltijd, afhankelijk van de duur van de vlucht. Ook kun je bij internationale vluchten aan boord belastingvrije artikelen kopen, en vind je in de stoelzak het boordmagazine van Air Moldova, waarin allerlei handige reistips en interessante informatie te vinden is. In de Business Class heb je bovendien de keuze uit een aantal gratis kranten die je tijdens de vlucht kunt lezen.

Punctualiteit Air Moldova

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Air Moldova.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.