Kaart

Air Namibia

Air Namibia, officieel Air Namibia (Pty) Limited geheten, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Namibië en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Windhoek. De vliegmaatschappij, die opgericht werd in 1946 en Windhoek Hosea Kutako International Airport als thuisbasis heeft, voert vluchten uit naar ruim 15 bestemmingen in Afrika en Europa, waaronder Johannesburg, Lusaka, Harare, Lagos, Accra, Luanda, Gaborone, Londen en Frankfurt. Air Namibia is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer Condor, Ethiopian Airlines, Kenya Airways en Turkish Airlines. Het frequent flyer programma van Air Namibia heet Reward$.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Namibia

Inchecken Air Namibia

Bij Air Namibia kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan meestal vanaf 24 uur tot 4 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Nadat je online hebt ingecheckt kun je je instapkaart afdrukken, je bagage kun je vervolgens op de luchthaven afgeven bij een bagage afgiftepunt van Air Namibia. Wil je liever in op de luchthaven inchecken, dan kan dit bij een self service kiosk (alleen bij vertrek vanaf Frankfurt, Kaapstad of Johannesburg) of incheckbalie van Air Namibia. Op het vliegveld inchecken kan vaak minimaal vanaf 3 uur tot 90 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Houd er ook rekening mee dat douane- en veiligheidscontroles extra tijd kunnen kosten, dus zorg er altijd voor dat je minimaal 2 tot 3 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig aanwezig bent op de luchthaven.

Bagage Air Namibia

De hoeveelheid handbagage die je gratis mag meenemen hangt bij Air Namibia af van je reisklasse. Vlieg je in de Economy Class, dan mag je één stuk handbagage in de cabine meenemen dat niet groter is dan 56 x 36 x 23 cm en niet zwaarder weegt dan 10 kilo. Daarnaast mag je één persoonlijk item meenemen, zoals een laptoptas of kleine handtas. Reizigers in de Business Class mogen twee stuks handbagage in de cabine meenemen die niet groter zijn dan 56 x 36 x 23 cm elk en elk niet zwaarder wegen dan 10 kilo. Ook als je in de Business Class vliegt mag je één persoonlijk item meenemen, zoals een laptoptas of kleine handtas. De hoeveelheid ruimbagage die je bij Air Namibia mag meenemen hangt af van je vliegklasse en luchthaven van vertrek- en bestemming. Op binnenlandse vluchten (binnen Namibië) mag je als je in de Economy Class vliegt 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo en in de Business Class 2 stuks van maximaal 32 kilo elk gratis inchecken. Vlieg je tussen Namibië en Johannesburg, Kaapstad, Durban, Harare, Victoria Falls, Gaborone, Luanda of Lusaka, of vlieg je tussen een Europese en Afrikaanse bestemming, dan mag je als je in de Economy Class vliegt 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk en in de Business Class twee stuks van maximaal 32 kilo elk gratis inchecken. Voor elite frequent flyer kaarthouders gelden ruimere bagagevrijstellingen. Neem je meer bagage mee dan in jouw situatie is toegestaan dan dien je altijd overbagage te betalen, de tarieven daarvoor zijn afhankelijk van de route die je vliegt. Wil je precies weten hoeveel bagage je voor jouw reis mee mag nemen en wat de overbagagetarieven zijn, ga dan nu naar de website van Air Namibia om de bagagevrijstellingen en overbagagetarieven per route te raadplegen.

Stoelen reserveren Air Namibia

Bij Air Namibia kun je tijdens het boeken van je ticket of op elk moment daarna kosteloos een standaard stoel reserveren. Wil je graag een voorkeursstoel, zoals een stoel met meer beenruimte reserveren, dan dien je hiernaar te vragen als je op de luchthaven incheckt. Aan de toewijzing van stoelen bij de nooduitgang zijn in verband met de veiligheidsvoorschriften bepaalde voorwaarden verbonden.

Boekingskosten Air Namibia

Als je bij Air Namibia online een vliegticket gaat kopen hoef je geen boekingskosten te betalen. Wel wordt voor een aantal services een toeslag berekend, zoals overbagage en bijzondere bagage. Daarnaast zijn er afhankelijk van het tickettype kosten verbonden aan het wijzigen of annuleren van je vliegticket. Als je online boekt kun je betalen met je creditcard.

Service aan boord

Je hoeft bij Air Namibia nooit voor drankjes, snacks en maaltijden te betalen, deze zijn altijd inbegrepen bij de ticketprijs. Wat je krijgt hangt af van de lengte van je vlucht en in welke klasse je vliegt, maar zelfs op korte vluchten krijg je in de Economy Class altijd minimaal een drankje en een kleine snack geserveerd, en op lange afstandsvluchten krijg je altijd minimaal één warme maaltijd. Mocht je vanwege een dieet of religieuze voorschriften een speciale maaltijd wensen dan dien je dit uiterlijk 48 uur voor vertrek van het vliegtuig online of via de telefonische klantenservice van Air Namibia door te geven. Op veel lange vluchten heb je bij Air Namibia de beschikking over een persoonlijk inflight entertainment systeem, waarop je films kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. Ook vind je in elke stoelzak het boordmagazine Flamingo Magazine, dat boordevol interessante wetenswaardigheden en handige (reis)tips staat.

Punctualiteit Air Namibia

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Air Namibia.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.