Kaart

Air New Zealand

Air New Zealand is de nationale luchtvaartmaatschappij van Nieuw-Zeeland en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Auckland Airport. De luchtvaartmaatschappij is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe ook onder meer Singapore Airlines en Brussels Airlines behoren, en heeft één dochtermaatschappij, genaamd Air New Zealand Link. Samen met deze dochtermaatschappij vliegt Air New Zealand naar ruim 21 binnenlandse en 31 internationale bestemmingen in Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Oceanië, waaronder Sydney, San Francisco, Buenos Aires, Londen en Singapore. Daarnaast voert Air New Zealand tijdens het zomerseizoen chartervluchten uit tussen Nieuw-Zeeland en Japan.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air New Zealand

Inchecken Air New Zealand

Als je met Air New Zealand gaat vliegen en een internationale vlucht neemt kun je uitsluitend op de luchthaven inchecken, online of via je mobiele telefoon inchecken is dus niet mogelijk. Ga ja van/naar de Verenigde Staten vliegen (ook indien dit slechts een tussenstop is), dan dien je uiterlijk 2 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken in te checken bij een self service kiosk (alleen op de luchthavens van Auckland, Wellington, Christchurch, Queenstown, Sydney, Melbourne, Brisbane, London Heathrow, San Francisco en Los Angeles) of incheckbalie van Air New Zealand (overige vliegvelden). Voor alle andere routes geldt dat je uiterlijk 90 minuten voor vertrek dient in te checken op de luchthaven. Neem je een binnenlandse vlucht met Air New Zealand, dan kun je behalve op de luchthaven ook inchecken via de app van Air New Zealand en je instapkaart vervolgens downloaden op je mobiele telefoon. Vervolgens ga je naar de luchthaven en kun je je bagage afgeven bij een bagage afgiftepunt van Air New Zealand.

Bagage Air New Zealand

Hoeveel bagage je bij Air New Zealand mag meenemen in de cabine hangt af van je vliegklasse. Vlieg je met een Economy ticket, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 7 kilo weegt en een maximale omtrek (l x b x h) van 118 cm heeft, en 1 accessoire (handtas, fotocamera, kleine laptoptas). Reizigers met een Premium Economy of Business ticket, passagiers die een aansluitende vlucht in de Business Class hebben en Airpoints Gold of Elite en Star Alliance Gold kaarthouders mogen 2 stuks handbagage meenemen van bovengenoemde afmeting met een maximaal gezamenlijk gewicht van 14 kilo waarbij elk stuk handbagage niet meer dan 10 kilo mag wegen, en 1 accessoire. De hoeveelheid ruimbagage die je mag inchecken hangt af van je bestemming en het tarief waarin je vliegt. Met uitzondering van het Seat tarief mag je op alle vluchten minimaal 1 stuk ruimbagage met een omtrek (l x b x h) van 158 cm en en maximaal gewicht van 23 kilo gratis inchecken. Hoe hoger je tarief, hoe meer ruimbagage je gratis mag inchecken en Airpoints Gold, Elite, Star Alliance Gold en Koru members mogen doorgaans 1 extra stuk ruimbagage inchecken. Heb je meer ruimbagage bij je dan toegestaan is voor jouw tarief, of ben je van plan om bijzondere bagage zoals een sportuitrusting mee te nemen, dan kun je deze vooraf online bijboeken. Voor overbagage worden altijd hogere kosten in rekening gebracht, vooraf bijboeken is dus altijd veel voordeliger. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij gratis mag inchecken, kijk dan op het ticket dat je geboekt hebt of raadpleeg de website van Air New Zealand.

Stoelen reserveren Air New Zealand

Air New Zealand raadt aan om bij het boeken van je vliegtickets een stoel te reserveren als je de voorkeur geeft aan een bepaalde stoel of naast je reisgenoot wil zitten. De kosten voor het reserveren van een standaard stoel in de Economy Class hangen af van je bestemming en de tariefklasse waarin je hebt geboekt. Doorgaans geldt dat je alleen op binnenlandse vluchten in de goedkoopste tariefklassen (Seat en Seat & Bag) voor het reserveren van een standaard stoel dient te betalen Voor voorkeursstoelen (stoelen met extra beenruimte of stoelen vooraan in het vliegtuig) dient vrijwel altijd betaald te worden, tenzij je een Elite, Gold of Koru kaarthouder bent. De kosten voor het reserveren van een voorkeursstoel variëren van €15 tot €85 per stoel per vlucht. Reserveer je vooraf geen stoel, dan krijg je tijdens het inchecken gratis een stoel toegewezen.

Boekingskosten Air New Zealand

Bij Air New Zealand hoef je geen boekingskosten te betalen. Wel wordt er een toeslag in rekening gebracht als je met je creditcard betaalt. Ook dien je te betalen voor optionele extra’s, zoals extra bagage en voorkeursstoelen.

Service aan boord

Op internationale vluchten zijn alle maaltijden, snacks en drankjes inbegrepen in de prijs, ongeacht welke klasse je vliegt. Maak je een binnenlandse vlucht, dan krijg je alleen gratis thee of koffie en een kleine snack geserveerd. Heb je daarna nog dorst of honger, bekijk dan het Bites Menu dat zich in je stoelzak bevindt om te zien wat voor lekkers je allemaal nog bij kunt kopen aan boord. Op intercontinentale vluchten heb je bij Air New Zealand de beschikking over een persoonlijk videosysteem, waarop je onder meer films kunt kijken en spelletjes kunt spelen.

Punctualiteit Air New Zealand

De punctualiteit van Air New Zealand is zeer goed te noemen, van april 2016 tot maart 2017 bedroeg het gemiddelde punctualiteitspercentage volgens statistisch bureau OAG zo’n 81,4%.

Air New Zealand

4,5/5
Gebaseerd op 3674 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.