Kaart

Air Prishtina

Air Prishtina is een zogenaamde ‘virtuele luchtvaartmaatschappij’, wat betekent dat zij al haar diensten zoveel heeft uitbesteed aan andere luchtvaartmaatschappijen, te weten Swiss International Air Lines, Germania, Eurowings, German Flug, Helvetic Airways en Edelweiss Air. De luchtvaartmaatschappij, die haar hoofdkantoor in Kosovo gevestigd heeft, richt zich vooral op vluchten tussen Europese steden en bestemmingen in Kosovo en Macedonië, waaronder Pristina en Skopje. Het is mogelijk om rechtstreeks via de website van Air Prishtina vliegtickets te kopen, maar de verdere afhandeling gebeurt door andere luchtvaartmaatschappijen. Met welke luchtvaartmaatschappij je vliegt staat aangegeven als je online je vliegtickets Air Prishtina boekt. Air Prishtina heeft geen frequent flyer programma maar ze geven wel een klantenkaart uit, welke direct na het lid worden recht geeft op 5% korting op alle vluchten met Air Prishtina. Daarnaast biedt de kaart ook vele andere voordelen. Miles sparen is ook mogelijk, maar dit loopt via de frequent flyer kaart van de luchtvaartmaatschappij die je vlucht namens Air Prishtina afhandelt.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Prishtina

Inchecken Air Prishtina

Alle vluchten van Air Prishtina worden afgehandeld via een andere luchtvaartmaatschappij, het is daarom niet mogelijk om op de website van Air Prishtina online in te checken. Op je vliegticket staat aangegeven welke luchtvaartmaatschappij (Swiss International Air Lines, Germania, Eurowings, German Flug, Helvetic Airways of Edelweiss Air) jouw vlucht afhandelt, ga dus naar de website van deze maatschappij om online in te checken. Lukt het niet om via de betreffende maatschappij online in te checken, dan kun je alleen op het vliegveld inchecken. Vanaf en tot welk tijdstip je uiterlijk online of op de luchthaven kunt inchecken hangt af van de richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, meer informatie kun je vinden als je op de informatiepagina van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij klikt in ons handige overzicht met luchtvaartmaatschappijen. Is het jou niet duidelijk bij welke luchtvaartmaatschappij je moet inchecken en staat dit niet op je vliegticket, neem dan contact op met Air Prishtina (dit kan zowel online als telefonisch).

Bagage Air Prishtina

Hoeveel handbagage je bij Air Prishtina mag meenemen in de cabine en wat het maximale gewicht en de maximale afmetingen zijn hangt af van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis in mag checken is in de Economy Class voor veel vluchten op deze route maximaal 1 stuk van 20 of 23 kilo en in de Business Class maximaal 1 stuk van 32 kilo. De maximale omtrek (l x b x h) van elk stuk ruimbagage is meestal 158 cm, ongeacht de vliegklasse. Passagiers die met kinderen reizen hebben mogelijk ruimere bagagevrijstellingen. Let op, bovenstaande bagagevrijstellingen zijn slechts richtlijnen, wil je precies weten hoeveel hand- en ruimbagage jij mag inchecken op vluchten van Air Prishtina en wat de tarieven voor overbagage zijn, raadpleeg dan de website van de luchtvaartmaatschappij die de vlucht namens Air Prishtina afhandelt.

Stoelen reserveren Air Prishtina

Of je stoelen kunt reserveren en of je hiervoor dient te betalen hangt bij Air Prishtina af van de luchtvaartmaatschappij die jouw vlucht afhandelt. Tijdens het boekingsproces en/of gedurende het inchecken kun je meestal zien of je een stoel kunt reserveren en of je hiervoor dient te betalen. Heb je geen stoel gereserveerd of is dit niet mogelijk, dan kun je als je in incheckt op het vliegveld aan het grondpersoneel vragen of ze jouw favoriete stoel willen selecteren. Voorkeursstoelen (bijvoorbeeld stoelen bij de nooduitgang en stoelen vooraan in het vliegtuig) zijn meestal voorbehouden aan frequent flyers met een elite status, maar ook dit kan per luchtvaartmaatschappij verschillen.

Boekingskosten Air Prishtina

Als je Air Prishtina vliegtickets gaat boeken hangt het van de luchtvaartmaatschappij die jouw vlucht afhandelt af of je boekingskosten dient te betalen. Daarnaast kunnen er afhankelijk van je tickettype toeslagen in rekening worden gebracht voor ticketwijzigingen en –annuleringen. Ook dien je meestal een toeslag te betalen voor overbagage en bijzondere bagage.

Service aan boord

De service aan boord van Air Prishtina vluchten is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Op sommige vluchten kun je rekenen op een gratis drankje en een kleine snack, op andere vluchten zul je voor alle dranken en versnaperingen dienen te betalen. De vluchten die Air Prishtina aanbiedt zijn altijd vrij kort, het toestel waarmee je vliegt zal dus niet beschikken over een (persoonlijk) videosysteem waarop je films kunt kijken en spelletjes kunt spelen. Wel bevindt zich in elke stoelzak het boordmagazine van de betreffende luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, hierin staat allerlei nuttige informatie over bestemmingen waar de betreffende maatschappij heenvliegt.

Punctualiteit Air Prishtina

Er zijn geen punctualiteitscijfers beschikbaar van Air Prishtina. Aangezien alle vluchten van deze virtuele luchtvaartmaatschappij worden afgehandeld door Swiss International Air Lines, Germania, Eurowings, German Flug, Helvetic Airways en Edelweiss Air dien je de punctualiteitscijfers van deze maatschappijen te raadplegen.

Air Prishtina

5,0/5
Gebaseerd op 397 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.