Kaart

Air Serbia

Air Serbia, vaak ook geschreven als AirSerbia, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Servië en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Belgrado. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1927 en heette aanvankelijk Aeroput en later Jat Airways. Sinds 2013 heet de maatschappij Air Serbia en vliegt tegenwoordig vanaf haar thuisbasis Belgrade Nikola Tesla Airport naar ruim 42 bestemmingen in Europa, landen rond de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en Noord-Amerika, waaronder Amsterdam, Brussel, Berlijn, Tel Aviv en New York City. Air Serbia is lid van de luchtvaartalliantie Etihad Airways Partners en heeft drie dochtermaatschappijen, te weten Air Serbia Ground Services, Air Serbia Catering en Aviolet. Het frequent flyer programma van Air Serbia heet Etihad Guest.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Air Serbia

Inchecken Air Serbia

Bij Air Serbia kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken is is mogelijk bij alle vluchten die vanaf Belgrado, Amsterdam, Athene, Banja Luka, Beirut, Bucharest, Düsseldorf, Frankfurt, Londen, Milaan, Moskou, Parijs, Praag, Rome en Wenen vertrekken en kan vanaf 36 uur tot 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten. Vervolgens kun je als je eenmaal op de luchthaven bent je bagage afgeven bij een bagage afgiftepunt van Air Serbia. Op de luchthaven inchecken kan uiteraard ook, loop daarvoor naar de incheckbalies van Air Serbia. Inchecken op de luchthaven kan tot 45 minuten voor vertrek, behalve bij vluchten met als bestemming New York, Tel Aviv of Abu Dhabi, hier dien je uiterlijk 1 uur voor vertrek in te checken. Zorg altijd dat je minimaal 2 tot 3 uur voor het vertrek van je vliegtuig aanwezig bent op het vliegveld, want de douane- en beveiligingscontroles kunnen soms veel extra tijd kosten, met name tijdens het hoogseizoen. Bij vluchten naar New York, Tel Aviv en Abu Dhabi sluit de gate 40 minuten voor vertrek, bij de overige vluchten 20 minuten voor vertrek.

Bagage Air Serbia

Hoeveel hand- en ruimbagage je gratis mag meenemen hangt bij Air Serbia af van de vliegklasse waarin je je vliegticket hebt geboekt. Vlieg je in de Economy Class, dan mag je 1 stuk handbagage van maximaal 8 kilo meenemen dat niet groter is dan 55 x 40 x 20 cm (inclusief handvaten, zijvakken en wielen). Heb je een ticket in de Business Class geboekt, dan mag je 2 stuks handbagage meenemen waarbij de een maximaal 8 kilo mag wegen en niet groter mag zijn dan 55 x 40 x 20 cm (inclusief handvaten, zijvakken en wielen), en de ander maximaal 4 kilo en met een maximale omtrek van 50 x 35 x 20 cm. Naast deze handbagage mag je in alle klassen persoonlijke accessoires mee in de cabine nemen, zoals een handtasje, jas of draagtas met belastingvrije artikelen. De hoeveelheid ruimbagage die je bij Air Serbia gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse en luchthaven van vertrek en bestemming. Op de meeste routes mag je in de Economy Class 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo gratis inchecken, en in de Business Class maximaal 2 stuks van 32 kilo elk. Passagiers die met baby’s tot 2 jaar reizen mogen daarnaast nog eens 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo gratis inchecken en een opvouwbare kinderwagen. Er zijn diverse routes waarvoor afwijkende bagagevrijstellingen gelden, wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij gratis mag inchecken op jouw vlucht ga dan naar de website van Air Serbia voor meer informatie.

Stoelen reserveren Air Serbia

Als je met Air Serbia gaat vliegen dien je als je een vliegticket in de ticketklasse T, E, U of V hebt geboekt altijd voor het reserveren van stoelen te betalen. De tarieven variëren en starten bij €1,50 per enkele reis voor een standaard stoel op korte vluchten tot €80 per enkele reis voor een voorkeursstoel op lange afstandsvluchten. Business Class reizigers kunnen altijd gratis hun stoelen reserveren. Passagiers die een stoel bij de nooduitgang willen reserveren moeten voldoen aan bepaalde veiligheidseisen, raadpleeg hiervoor de website van Air Serbia.

Boekingskosten Air Serbia

p>Air Serbia brengt geen boekingskosten in rekening. Wel worden er afhankelijk van je ticketklasse kosten in rekening gebracht als je je ticket wilt wijzigen of annuleren. Ook dien je te betalen voor optionele services, zoals stoelreserveringen en overbagage.

Service aan boord

Op alle vluchten en in alle klassen van Air Serbia zijn alle drankjes, snacks en maaltijden gratis. Wat je geserveerd krijgt hangt af van de duur van je vlucht en varieert van een drankje en een kleine snack (bijvoorbeeld een zakje nootjes of een koek) op korte vluchten tot een driegangenmaaltijd op lange afstandsvluchten. Op alle lange afstandsvluchten heb je bij Air Serbia de beschikking over een persoonlijk videosysteem waarop je films kunt kijken, spelletjes kunt spelen en muziek kunt luisteren. Wil je aan boord even lezen, dan kan dat ook want op alle toestellen bevindt zich in de stoelzak voor je het boordmagazine van Air Serbia. Daarnaast kun je op lange afstandsvluchten aan boord belastingvrije artikelen kopen.

Punctualiteit Air Serbia

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Air Serbia.

Air Serbia

4,0/5
Gebaseerd op 978 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.