Kaart

Air Asia

Vliegtickets AirAsia

AirAsia is een Maleisische budgetmaatschappij die goedkope vluchten binnen Azië en vluchten van en naar Europa, Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland aanbiedt. De Aziatische prijsvechter, die Kuala Lumpur International Airport als thuisbasis heeft, bestaat al sinds 1993 en is in de loop der jaren uitgegroeid tot de grootste budgetmaatschappij in de regio. Daarnaast is de maatschappij volgens Skytrax al 8 jaar op rij de beste low cost airline ter wereld, en deze onderscheiding krijgen ze natuurlijk vooral omdat AirAsia veilig en punctueel is en een goede service biedt. Als je vliegtickets AirAsia gaat bestellen zul je als je vanaf Amsterdam vertrekt moeten overstappen in Londen of Parijs, aangezien de maatschappij momenteel niet rechtstreeks naar Amsterdam vliegt.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 28 februari 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met AirAsia?

Incheck informatie

Bij AirAsia kun je op drie manieren inchecken, te weten: online, via je mobiele telefoon en bij een incheckbalie op de luchthaven. Online of via je mobiel inchecken is altijd gratis en kan vanaf 14 dagen tot 4 uur of 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je dient vervolgens je instapkaart uit te printen of te downloaden op je mobiele telefoon en je bagage af te geven bij het bagage afgiftepunt van AirAsia op het vliegveld. Inchecken bij een balie op de luchthaven kan vanaf 2 uur tot 45 minuten voor de geplande vertrek van je vliegtuig en is meestal gratis, behalve bij binnenlandse vluchten binnen Maleisië (inchecken bij een incheckapparaat is in dat geval wel gratis).

Bagage informatie

De handbagageregels van AirAsia zijn als volgt: je mag 1 stuk handbagage van maximaal 23 cm x 36 cm x 56 cm meenemen en daarnaast een laptoptas of kleine handtas. Dozen en rugzakken dienen altijd ingecheckt te worden als ruimbagage en meerdere items die met touw aan elkaar gebonden zijn worden niet beschouwd als 1 stuk handbagage. Lees voor meer informatie ook Handbagage regels en afmetingen Air Asia.

Stoelen

Voor korte en middellange vluchten die uitgevoerd worden met de Airbus A320 kun je kiezen uit Standard Seats en Hot Seats. Als je een Hot Seat in een AirAsia vliegtuig boekt heb je meer beenruimte en mag je als eerste aan boord. Bij intercontinentale vluchten die uitgevoerd worden met de Airbus A330 kun je kiezen uit Premium Flatbed, Hot Seats en Standard Seats.

Boekingskosten

Als je vliegtickets bij AirAsia boekt dien je altijd administratiekosten te betalen, deze bedragen rond de €10 per boeking. Daarnaast dien je extra te betalen voor Premium Flatbed en Hot Seats, maaltijden en ruimbagage.

Service aan boord

De service aan boord bij AirAsia is afhankelijk van hoe lang je vlucht duurt. Is je vlucht korter dan 75 minuten, dan worden er alleen drankjes en snacks geserveerd, op langere vluchten kun je uit diverse warme en koude maaltijden kiezen. Voor alle maaltijden, snacks en drankjes dient betaald te worden. Als je er zeker van wil zijn dat jouw maaltijdkeuze beschikbaar is kun je het beste vooraf je maaltijd bestellen als je AirAsia tickets boekt. Online entertainment aan boord is beschikbaar via Xcite Tab, een tablet die je kunt huren en die vol films, spelletjes en televisieprogramma’s staat.

Punctualiteit vluchten

In 2015 lag de punctualiteit van AirAsia rond de 80%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.