Kaart

Alaska Airlines

Alaska Airlines is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de stad Seattle, in de Amerikaanse staat Washington. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1932 en vliegt naar ruim 104 bestemmingen in de Verenigde Staten (inclusief Hawaii en Alaska), Canada, Costa Rica, Cuba en Mexico. Alaska Airlines gebruikt Seattle–Tacoma International Airport (Sea–Tac) als thuisbasis en is onderdeel van de Alaska Air Group, waartoe ook de luchtvaartmaatschappijen Horizon Air en Virgin America behoren. Alaska Airlines is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met enkele Oneworld leden, zoals American Airlines, British Airways, en LATAM Chile, en enkele SkyTeam leden, waaronder Air France, KLM, en Korean Air. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is door het marketingbureau J. D. Power and Associates uitgeroepen als de luchtvaartmaatschappij die van alle traditionele luchtvaartmaatschappijen al tien opeenvolgende jaren de hoogste klanttevredenheid heeft.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Alaska Airlines

Inchecken Alaska Airlines

Bij Alaska Airlines kun je zowel online, via je mobiele telefoon als op de luchthaven inchecken. Kies je ervoor om online of via je mobiele telefoon in te checken, dan kan dit vanaf 24 uur tot 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Vervolgens kun je naar de luchthaven gaan en je ruimbagage afgeven bij een bagage afgiftepunt van Alaska Airlines. Op de luchthaven inchecken kan natuurlijk ook, dit kan vanaf minimaal 2 uur voor vertrek van je vliegtuig bij een incheckbalie of self service kiosk van Alaska Airlines. Zorg er in dat geval voor dat je minimaal 40 minuten (binnenlandse vluchten) of 60 minuten (internationale vluchten) voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig hebt ingecheckt. De gate sluit altijd 30 minuten voor vertrek, het is dus altijd verstandig minimaal 2 tot 3 uur voor vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens piekmomenten.

Bagage Alaska Airlines

Als je gaat vliegen met Alaska Airlines mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen dat de maximale afmetingen heeft van 61 x 43 x 25 cm (inclusief handgrepen, zijvakken en wielen). Daarnaast mag je 1 persoonlijk item bij je hebben, zoals een handtasje, aktetas, camera of laptoptas. Er wordt geen gewichtslimiet gesteld aan handbagage maar je dient wel zelf in staat te zijn het grote stuk handbagage in het bagagevak boven je hoofd te tillen en het persoonlijke item onder de stoel voor je te plaatsen. Voor het inchecken van ruimbagage dient altijd betaald te worden. Het inchecken van je eerste en tweede stuk ruimbagage kost US$25 per stuk bagage, neem je drie of vier stukken bagage mee dan betaal je voor het derde en vierde stuk ruimbagage US$75 elk. Voor stukken ruimbagage die zwaarder wegen dan 23 kilo (tot maximaal 45 kilo) en/of een omtrek (l x b x h) hebben die groter is dan 160 cm (tot maximaal 292 cm) dient altijd het overbagagetarief betaald te worden, de kosten voor overbagage bedragen bij Alaska Airlines US$75 per stuk bagage. Tijdens piekperiodes gelden voor sommige luchthavens van vertrek afwijkende bagagelimieten. Raadpleeg de website van Alaska Airlines als je meer informatie wenst over bagagelimieten, overbagage en bijzondere bagage.

Stoelen reserveren Alaska Airlines

Reizigers die met Alaska Airlines vliegen kunnen gratis standaard stoelen reserveren tijdens het boeken van hun vlucht. Voor het reserveren van voorkeursstoelen (bijvoorbeeld stoelen met meer beenruimte of vooraan in het vliegtuig) dient altijd extra betaald te worden, de kosten daarvoor starten bij $15, waarbij geldt dat hoe langer de vluchtduur is, des te duurder de stoelreservering. Reizigers in de Premium en First Class profiteren van iets meer beenruimte.

Boekingskosten Alaska Airlines

Als je online boekt brengt Alaska Airlines geen boekingskosten in rekening. Boek je telefonisch via de klantenservice van Alaska Airlines, dan betaal je US$15. Ook voor bepaalde optionele services worden kosten in rekening gebracht, zoals het inchecken van ruimbagage en het reserveren van een voorkeursstoel. Het annuleren of wijzigen van een vliegticket is bij Alaska Airlines tot 60 dagen voor vertrek gratis.

Service aan boord

Op alle vluchten van Alaska Airlines dienen reizigers in de Economy Class voor hun drankjes, hapjes en maaltijden te betalen, alleen als je in de Premium of First Class reist is dit gratis. Op de meeste vluchten van Alaska Airlines wordt inflight entertainment aangeboden welke tot je beschikking staat via een tablet dat je tegen betaling kunt huren. Op veel vluchten is nu ook wifi beschikbaar, zodat je de inflight films en televisieseries gratis of tegen betaling (alleen premium televisieseries en films) kunt streamen via je eigen laptop of notebook. Daarnaast kun je tegen betaling ook internetten en emailen via wifi, de kosten daarvoor hangen af van de tijdsduur dat je er gebruik van wilt maken. In elke stoelzak aan boord van Alaska Airlines vind je een magazine vol handige reistips, en een catalogus vol belastingvrije artikelen die aan boord te koop zijn tijdens internationale vluchten.

Punctualiteit Alaska Airlines

De punctualiteit van Alaska Airlines is goed te noemen. Van april 2016 tot maart 2017 bedroeg het punctualiteitspercentage van Alaska Airlines volgens het statistisch bureau OAG gemiddeld zo’n 83 %.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.