Kaart

Allegiant Air

Allegiant Air, vaak ook simpelweg Allegiant genoemd, is een budgetmaatschappij uit de Verenigde Staten die haar hoofdkantoor gevestigd heeft in Las Vegas in de Amerikaanse staat Nevada. De Amerikaanse prijsvechter vliegt naar ruim 177 binnenlandse bestemmingen, waaronder Orlando, Las Vegas, Phoenix, Fort Lauderdale en Pittsburgh. De low cost airline werd in 1997 opgericht onder de naam WestJetExpress, maar werd vanwege een merkdispuut met de Canadese concurrent WestJet Airlines niet veel later omgedoopt tot Allegiant Air. Allegiant Air is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en heeft ook geen codeshare agreement met andere luchtvaartmaatschappijen. Allegiant Air heeft de afgelopen jaren diverse onderscheidingen gewonnen, waaronder de Aviation Maintenance Technician (AMT) Diamond Award of Excellence van de FAA en de Top Performing Low Cost Carrier van Aviation Week.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Allegiant Air

Inchecken Allegiant Air

Bij Allegiant Air kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken is het handigst en goedkoopst en kan bij alle vluchten vanaf 24 uur tot uiterlijk 45 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Eenmaal ingecheckt dien je je instapkaart uit te printen of te downloaden naar je smartphone, waarna je naar de luchthaven kunt gaan. Kun je de instapkaart niet uitprinten of downloaden dan kun je deze op de luchthaven tegen betaling van US$5 laten uitprinten door het grondpersoneel bij de incheckbalie van Allegiant. Heb je bagage bij je, dan kun je die vanaf 4 uur tot uiterlijk 45 minuten voor vertrek van je vliegtuig afgeven bij een bagage afgiftepunt van Allegiant Air op het vliegveld. Op het vliegveld inchecken kan uiteraard ook, loop hiervoor naar de incheckbalies van Allegiant Air. Op de luchthaven inchecken kan vanaf 4 uur tot uiterlijk 45 minuten voor vertrek. Allegiant Air adviseert minimaal 2 uur voor vertrek van je vlucht op het vliegveld te zijn en minimaal 1 uur voor vertrek de beveiligingscontroles te hebben gepasseerd, zodat je niet het risico loopt dat je te laat bij de gate bent en je vlucht mist.

Bagage Allegiant Air

Als je met Allegiant Air gaat vliegen mag je alleen een kleine tas van maximaal 7 x 15 x 16 inch (17,8 x 38,1 x 40,6 cm) als handbagage gratis meenemen in de cabine, en deze dien je onder de stoel voor je te plaatsen. Voor een groter stuk handbagage tot maximaal 9 x 14 x 22 inch (22,9 x 35,6 x 55,9 cm) dien je bij te betalen, deze dient in het bagagevak boven je hoofd worden geplaatst. Voor het inchecken van ruimbagage dient altijd betaald te worden, dit kun je het beste vooraf tijdens het boeken van je vliegticket bijboeken want als je de ruimbagage later online bijboekt of pas op het vliegveld bijkoopt geldt een veel hoger tarief. Je mag maximaal 4 stuks ruimbagage van maximaal 18 kilo en een omtrek (l + b + h) van 203 cm elk tegen betaling inchecken. Voor bagage die zwaarder weegt of groter is dan is toegestaan dient een toeslag betaald te worden van tussen de US$50 en US$75 per stuk bagage. De tarieven voor het meenemen van hand- en ruimbagage verschillen per route, raadpleeg de uitgebreide tarieventabel van Allegiant als je te weten wilt komen hoeveel jij voor jouw hand- en ruimbagage op jouw vlucht dient te betalen.

Stoelen reserveren Allegiant Air

Wie met Allegiant Air gaat vliegen dient altijd voor het reserveren van stoelen te betalen. De tarieven zijn afhankelijk van wanneer je reserveert, het type stoel dat je kiest en de route die je vliegt en kunnen oplopen tot US$80 per stoel per enkele reis. Reserveer je geen stoel, dan wordt er tijdens het inchecken automatisch gratis een stoel aan je toegewezen. Je loopt dan wel het risico dat je niet in je favoriete stoel zit of niet naast je reisgezelschap komt te zitten.

Boekingskosten Allegiant Air

Allegiant Air brengt geen boekingskosten in rekening als je online je vliegticket boekt. Boek je je vliegticket via of de telefonische klantenservice van Allegiant Air, dan betaal je US$14,99 boekingskosten per ticket. Daarnaast dien je bij Allegiant te betalen voor optionele services, zoals het meenemen van hand- en/of ruimbagage, Trip Flex Protection en stoelreserveringen. Het annuleren van vliegtickets kost als je geen Trip Flex Protection hebt bijgeboekt US$75 per ticket.

Service aan boord

Op alle Allegiant Air vluchten dien je voor drankjes, snacks en lichte maaltijden (zoals sandwiches) te betalen, deze kosten tussen de US$2 en US$7 per item. Allegiant biedt geen inflight entertainment en wifi aan boord aan, wel vind je in elke stoelzak een boordmagazine dat vol interessante informatie staat. Ook bevat het magazine een catalogus met cadeauartikelen en drankjes en snacks die je aan boord kunt kopen.

Punctualiteit Allegiant Air

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Allegiant Air.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.