Kaart

All Nippon Airways

All Nippon Airways, vaak ook Zennikkū of ANA genoemd, is de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan en heeft de luchthavens Tokyo Haneda Airport en Tokyo Narita Airport als thuisbasis. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1952 en vliegt vandaag de dag naar ruim 89 binnenlandse en buitenlandse bestemmingen in China, Zuid-Korea, Zuidoost-Azië, de Verenigde Staten en West-Europa. All Nippon Airways is lid van een luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe ook onder meer Brussels Airlines en Singapore Airlines behoren en de Japanse luchtvaartmaatschappij heeft vier dochtermaatschappijen, waaronder ANA Wings, Air Japan en Vanilla Air. Sinds 2013 wordt All Nippon Airways door Skytrax beoordeeld met vijf sterren, en daarnaast heeft ANA de afgelopen tien jaar diverse onderscheidingen gewonnen, onder meer voor Best Airline Staff In Asia (2011, 2015, 2017), World's Best Airport Services (2011, 2013, 2014, 2015, 2017) en Best Aircraft Cabin Cleanliness (2013).

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met All Nippon Airways

Inchecken All Nippon Airways

Bij All Nippon Airways kun je op verschillende manieren inchecken, te weten online, via je mobiele telefoon en bij een incheckbalie of self service kiosk op de luchthaven. Met sommige tickettypes kun je op bepaalde vluchten bovendien gebruik maken van de SKIP service, waarbij je al tijdens het boeken van je ticket incheckt en vervolgens op de dag dat je gaat vliegen direct door de beveiliging en naar de gate kunt lopen. Heb je geen SKIP ticket gekocht, dan word je 24 uur voor vertrek automatisch ingecheckt, waarna je een instapkaart via email krijgt toegestuurd welke je kunt uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Vervolgens kun je naar de luchthaven gaan, waar je je eventuele in te checken ruimbagage kunt afgeven bij het bagage afgiftepunt van All Nippon Airways. Is het met jouw ticket niet mogelijk om automatisch in te checken, dan kun je jezelf vanaf 24 uur voor vertrek online inchecken. Inchecken op de luchthaven kan in dat geval ook en is mogelijk bij een incheckbalie of self service kiosk van All Nippon Airways.

Bagage All Nippon Airways

Op alle vluchten van All Nippon Airways mag je maximaal 1 stuk handbagage van 10 kilo meenemen in de cabine, mits deze een omtrek (l + b + h) heeft die niet groter is dan 115 cm en niet groter is dan 55 × 40 × 25 cm. Naast deze handbagage mag je nog kleine persoonlijk items bij je dragen, zoals een handtasje, kleine laptoptas en/of camera. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken staat aangegeven op je vliegticket en hangt af van je vliegklasse en de route die je vliegt. Op alle internationale vluchten mag je in de Economy Class 2 stuks bagage van maximaal 23 kilo elk gratis inchecken, in de Business Class 2 stuks van maximaal 32 kilo elk en in de First Class 3 stuks van maximaal 32 kilo elk. Voor alle binnenlandse vluchten binnen Japan geldt dat je in de Economy Class maximaal 20 kilo ruimbagage gratis mag inchecken en in de Premium Class maximaal 40 kilo. De omtrek (l + b + h) van elk stuk bagage mag op alle binnenlandse vluchten niet groter zijn dan 203 cm. Voor passagiers die met een baby reizen en Star Alliance Gold Members gelden ruimere bagagevrijstellingen, raadpleeg voor het complete overzicht op de website van All Nippon Airways.

Stoelen reserveren All Nippon Airways

Voor het reserveren van een stoel hoef je bij All Nippon Airways niet bij te betalen, maar de stoelen die je kunt reserveren zijn afhankelijk van de tariefklasse waarin je geboekt hebt; voorkeursstoelen (stoelen vooraan in het vliegtuig en stoelen bij de nooduitgang) zijn tot het moment dat je kunt inchecken alleen maar beschikbaar voor reizigers die een ticket met het Flex tarief hebben geboekt. Een stoelreservering kun je maken tijdens het boekingsproces, of op elk moment daarna als je inlogt op de website van All Nippon Airways, tot uiterlijk 48 uur voor de vertrektijd van je vliegtuig.

Boekingskosten All Nippon Airways

All Nippon Airways brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je afhankelijk van je tickettype te betalen voor ticketwijzigingen en –annuleringen, overbagage en andere optionele services.

Service aan boord

Als je met All Nippon Airways een internationale vlucht neemt zijn alle drankjes, hapjes en maaltijden inbegrepen in de prijs van je vliegticket. Neem je een binnenlandse vlucht, dan zijn drankjes in de Economy Class gratis maar dien je voor snacks en maaltijden te betalen. In de Premium Class krijg je op binnenlandse vluchten een typisch Japanse bento-box geserveerd, met daarin warme of koude hapjes. Op internationale vluchten kun je kiezen uit zowel Westerse als Japanse warme maaltijden, en vlieg je in de Business of First Class dan word je verwend met à la carte maaltijden, waaronder ook typisch Japanse gerechten die door topkoks zijn samengesteld. In alle vliegklassen kun je tijdens vrijwel alle internationale vluchten gebruik maken van een persoonlijk televisiescherm waarop je onder meer films kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. Op binnenlandse vluchten kun je geen gebruik maken van een persoonlijk videoscherm maar is wel wifi beschikbaar, waarop je een gratis door ANA aangeboden filmprogramma kunt bekijken, en via deze wifi kun je ook tegen betaling internetten. In de stoelzak voor je bevindt zich het boordmagazine van All Nippon Airways, dat vol interessante informatie en handige (reis)tips staat. Tevens kun je op alle internationale vluchten aan boord belastingvrije artikelen kopen.

Punctualiteit All Nippon Airways

De punctualiteit van All Nippon Airways is goed. In 2016 bedroeg het punctualiteitspercentage van All Nippon Airways volgens statistisch bureau OAG zo’n 84,71%.

ANA (All Nippon Airways)

4,5/5
Gebaseerd op 1643 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.