Kaart

Aruba Airlines

Aruba Airlines, officieel Arubaanse Luchtvaart Maatschappij N.V. genaamd, is een luchtvaartmaatschappij uit Aruba en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Oranjestad. De Antilliaanse luchtvaartmaatschappij, die Queen Beatrix International Airport als thuisbasis heeft en Miami International Airport als belangrijkste hub gebruikt, werd opgericht in 2006 en voert tegenwoordig zowel lijn- als chartervluchten uit naar ruim 13 bestemmingen in Noord-Amerika, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. De luchtvaartmaatschappij is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en heeft ook geen codeshare agreements met andere luchtvaartmaatschappijen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Aruba Airlines

Inchecken Aruba Airlines

Bij Aruba Airlines kun je uitsluitend bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken, online of via je mobiele telefoon inchecken is dus (nog) niet mogelijk. Op het vliegveld inchecken is bij Aruba Airlines mogelijk vanaf 4 of 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt bent en je bagage hebt afgegeven ontvang je een instapkaart, waarna je door de douane- en beveiligingscontroles kunt lopen. Voor alle vluchten van Aruba Airlines geldt dat je tot uiterlijk 45 minuten voor de officiële tijd dat je vliegtuig gepland staat te vertrekken kunt inchecken, maar toch wordt altijd aangeraden je altijd 2 tot 3 uur voor vertrek te melden bij de incheckbalie. Let erop dat je op sommige luchthavens van vertrek, waaronder Queen Beatrix International Airport op Aruba en Miami International Airport in de Verenigde Staten, bij het inchecken vertrekbelasting dient te betalen, hierbij wordt alleen contant geld geaccepteerd. De hoogte van de vertrekbelasting is te vinden op de website van Aruba Airlines.

Bagage Aruba Airlines

Wat betreft handbagage geldt bij Aruba Airlines dat je zowel in de Economy Class als Plus Class (Business Class) 1 stuk handbagage van maximaal 8 kilo mag meenemen in de cabine, waarbij de omtrek niet groter mag zijn dan 23 x 40 x 54 cm (inclusief zijvakken, handvaten en wielen). De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken is bij Aruba Airlines afhankelijk van je vliegklasse. In de Economy Class mag je maximaal 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis inchecken en in de Plus Class maximaal 3 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk. In alle gevallen geldt dat elk stuk bagage een maximale omtrek (l + b + h) van 158 cm mag hebben. Wil je meer stuks ruimbagage meenemen dan dien je hiervoor extra te betalen. Zowel in de Economy als Plus Class mag je maximaal 2 extra stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk inchecken, hiervoor betaal je op vluchten van/naar de Verenigde Staten US$75 per stuk ruimbagage en op vluchten van/naar Venezuela US$46 per stuk ruimbagage. Voor stukken bagage die zwaarder zijn dan 23 kilo wordt het overbagagetarief gerekend van US$5 per kilo en stukken bagage die zwaarder zijn dan 32 kilo worden niet geaccepteerd. Voor bijzondere bagage, zoals een fiets, duikuitrusting en surfplank, gelden speciale tarieven. Wil je meer weten over het bagagebeleid van Aruba Airlines, raadpleeg dan hun website.

Stoelen reserveren Aruba Airlines

Als je gaat vliegen met Aruba Airlines kun je tijdens het boekingsproces geen stoelen reserveren, je krijgt pas een stoel toegewezen als je op de luchthaven gaat inchecken. Stoelen worden toegewezen volgens de ‘wie het eerst komt die het eerst maalt’ principe, dus als je graag in je favoriete stoel of naast je reisgezelschap zit kun je het beste zo vroeg mogelijk inchecken. Vanwege veiligheidsvoorschriften zijn aan het toewijzen van stoelen bij de nooduitgang bijzondere voorwaarden verbonden.

Boekingskosten Aruba Airlines

Aruba Airlines brengt geen boekingskosten in rekening. Wel kunnen er afhankelijk van je tickettype kosten in rekening worden gebracht voor het wijzigen van je ticket. Aruba Airlines vliegtickets zijn niet restitueerbaar, als je je ticket annuleert ben je je volledige aankoopbedrag dus kwijt. Als je online boekt via de website van Aruba Airlines dan kun je uitsluitend met een creditcard betalen, de kaarten die geaccepteerd worden zijn Visa, MasterCard en Discover. Koop je een vliegticket bij de ticketbalie van Aruba Airlines op de luchthaven, dan kun je ook contant betalen.

Service aan boord

Op alle vluchten van Aruba Airlines worden gratis maaltijden, snacks en dranken geserveerd. Wat er aangeboden wordt hangt af van de duur van je vlucht. Op korte routes krijg je meestal alleen een drankje en een snack of lichte maaltijd (bijvoorbeeld een sandwich) aangeboden, op lange vluchten krijg je tevens een warme maaltijd geserveerd. Wil je vanwege een dieet of religieuze redenen een speciale maaltijd, dan kun je die uiterlijk 24 uur voor vertrek van je vliegtuig opgeven in je reservering. Op alle lange afstandsvluchten heb je de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem, waarop je films kunt kijken, spelletjes kunt spelen en muziek kunt luisteren. In de stoelzak voor je bevindt zich het boordmagazine van Aruba Airlines, dat boordevol handige reistips, wetenswaardigheden en nuttige informatie staat. Ook kun je op alle internationale vluchten van Aruba Airlines belastingvrije artikelen aan boord kopen.

Punctualiteit Aruba Airlines

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Aruba Airlines.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.