Kaart

Asiana Airlines

Asiana Airlines is naast Korean Air de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Korea en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd in de hoofdstad Seoul. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1988 en gebruikt Gimpo International Airport en Incheon International Airport (beiden in Seoul) als belangrijkste thuisbases. In totaal vliegt Asiana Airlines naar ruim 90 bestemmingen op vier continenten (Europa, Azië, Noord-Amerika, Oceanië), variërend van Beijing, Bangkok en Delhi tot Londen en New York City. De luchtvaartmaatschappij is lid van een luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe ook onder meer Brussels Airlines en Singapore Airlines behoren. Asiana Airlines heeft drie dochtermaatschappijen, te weten Asiana IDT, Air Busan en Air Seoul.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

 

Waarom vliegen met Asiana Airlines

Inchecken Asiana Airlines

Bij Asiana Airlines kun je op verschillende manieren inchecken, te weten online, via je mobiele telefoon en bij een incheckbalie of self service kiosk (indien beschikbaar) op de luchthaven. Online of via je je smartphone inchecken kan bij alle binnenlandse vluchten al vanaf 48 uur tot 30 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig en bij de meeste internationale vluchten vanaf 48 uur tot 1 uur voor vertrek. Je instapkaart kun je zodra je ingecheckt hebt uitprinten of laden op je mobiele telefoon, waarna je je tas of koffer vervolgens kunt afgeven bij het bagage afgiftepunt van Asiana Airlines op het vliegveld. Online of via je smartphone inchecken is niet mogelijk bij vluchten van / naar bestemmingen in de Verenigde Staten. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dat uiterlijk 20 minuten (binnenlandse vluchten) of 30 tot 60 minuten (afhankelijk van je luchthaven van vertrek, raadpleeg voor meer informatie de website van Asiana) voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Inchecken op de luchthaven kan bij een incheckbalie of bij een self service kiosk van Asiana Airlines.

Bagage Asiana Airlines

De hoeveelheid handbagage die je bij Asiana Airlines in de cabine mag meenemen hangt af van je vliegklasse. Vlieg je in de Economy Class, dan mag je maximaal 1 stuk handbagage van 10 kilo meenemen. Reizigers in de Business en First Class mogen 2 stuks handbagage meenemen die elk niet meer dan 10 kilo wegen. Elk stuk handbagage mag ongeacht je vliegklasse niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm. Naast deze handbagage mag je in alle vliegklassen nog maximaal 1 klein persoonlijk item bij je dragen, zoals een handtasje, kleine laptoptas of camera. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Bij alle vluchten van / naar de Verenigde Staten mag je in de Economy Class 2 stuks bagage van maximaal 23 kilo elk gratis inchecken, in de Business Class 2 stuks van maximaal 32 kilo elk en in de First Class 3 stuks van maximaal 32 kilo elk. Bij alle overige vluchten mag je in de Economy Class 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo gratis inchecken, in de Business Class 2 stuks van maximaal 32 kilo elk en in de First Class 3 stuks van maximaal 32 kilo elk. Voor alle routes en vliegklassen geldt dat de omtrek (l + b + h) van elk stuk bagage niet groter mag zijn dan 158 cm. Voor passagiers die met een baby reizen en Asiana Club elite leden gelden ruimere bagagevrijstellingen, raadpleeg voor het complete overzicht op de website van Asiana Airlines.

Stoelen reserveren Asiana Airlines

Voor het reserveren van een standaard stoel hoef je bij Asiana Airlines niet bij te betalen. Een stoelreservering kun je maken tijdens het boekingsproces, of op elk moment daarna als je inlogt op de website van Asiana Airlines. Voor het reserveren van voorkeursstoelen (stoelen met meer beenruimte of vooraan in het vliegtuig) in de Economy Class dient betaald te worden, de prijzen zijn afhankelijk van de route die je vliegt en variëren van €20 tot €100.

Boekingskosten Asiana Airlines

Asiana Airlines brengt geen boekingskosten in rekening.

Service aan boord

Als je met Asiana Airlines gaat vliegen zijn alle drankjes, hapjes en maaltijden inbegrepen in de prijs van je vliegticket. Vlieg je in de Business of First Class, dan word je tot in de puntjes verwend en kun je kiezen uit verschillende à la carte maaltijden, waaronder ook typisch Koreaanse gerechten, die tot 24 uur voor vertrek van je vlucht online kunnen worden gereserveerd. Ook in de Economy Class heb je meestal de keuze uit diverse warme maaltijden, waaronder Koreaanse en Westerse gerechten. In alle vliegklassen kun je tijdens middellange en lange vluchten afhankelijk van het type vliegtuig gebruik maken van ofwel een persoonlijk televisiescherm waarop je onder meer films kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen, ofwel films kijken via centraal opgehangen videoschermen. Daarnaast vind je in de stoelzak voor je het boordmagazine van Asiana Airlines, dat vol interessante en nuttige informatie staat.

Punctualiteit Asiana Airlines

De punctualiteit van Asiana Airlines is ondermaats. In 2016 bedroeg het punctualiteitspercentage van Asiana Airlines volgens statistisch bureau FlightStats slechts 62,54%.

Asiana Airlines

4,0/5
Gebaseerd op 10896 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.