Kaart

AtlasGlobal

AtlasGlobal, voorheen Atlasjet geheten, is een Turkse luchtvaartmaatschappij die lijn- en chartervluchten uitvoert naar ruim 58 binnenlandse en internationale bestemmingen, waaronder Amsterdam, Belgrado, Jeddah, Parijs en Tbilisi. De luchtvaartmaatschappij bestaat sinds 2001 en heeft haar hoofdkantoor in Istanbul gevestigd. De thuisbasis van AtlasGlobal is Istanbul Atatürk Airport. AtlasGlobal vliegt uitsluitend met Airbus (A319, A320 en A321) toestellen. De Turkse maatschappij heeft één dochtermaatschappij, te weten AtlasGlobal Ukraine. Daarnaast werkt de luchtvaartmaatschappij samen met de Amerikaanse maatschappij Ryan International Airlines, welke vluchten naar pelgrimsoorden als Medina en Tel Aviv uitvoert. AtlasGlobal is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel een frequent flyer programma, te weten Atlasmiles.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2018 en is onderhevig aan verandering.

Informatie AtlasGlobal vluchten

AtlasGlobal check in

Bij AtlasGlobal kun je zowel online, via je mobiele telefoon als op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken is altijd het handigst kan bij veel vluchten vanaf 48 uur tot 90 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Daarna kun je als je eenmaal op de luchthaven bent je bagage afgeven bij een bagage afgiftepunt. Online inchecken is niet altijd mogelijk, check de website van AtlasGlobal als je wilt weten of je vanaf jouw luchthaven van vertrek online kunt inchecken. Op de luchthaven inchecken kan ook, loop daarvoor naar de incheckbalies of self service kiosks van AtlasGlobal. Inchecken bij de self service kiosk gaat het snelst, je hoeft alleen maar je boekingscode en naam in te voeren. Vervolgens kies je je stoel waarna je instapkaart wordt uitgeprint. Ben je in het bezit van een Atlasmiles card, dan kun je naar een speciale incheckbalie gaan waar je met voorrang wordt geholpen. Bij internationale vluchten dien je minimaal 2 uur voor het vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven. Vlieg je naar Iran of Irak, dan dien je minimaal 3 uur voor het vertrek je te melden bij de incheckbalie van AtlasGlobal op de luchthaven. Speciaal voor al haar passagiers biedt AtlasGlobal in diverse steden van vertrek een gratis shuttle service vanaf het centrum van de stad naar de luchthaven aan, ook wel ‘Fly & Bus’ genoemd. Deze service wordt onder andere aangeboden in Ankara, Bodrum, Antalya, Izmir en Trabzon. Wil je weten waar de opstapplaatsen zijn, neem dan contact op met de AtlasGlobal klantenservice.

Bagage AtlasGlobal

Hoeveel hand- en ruimbagage je gratis mag meenemen hangt bij AtlasGlobal af van de vliegklasse waarin je boekt. Vlieg je in de Economy Class dan mag je 1 stuk handbagage van maximaal 8 kilo meenemen dat niet groter is dan 25 x 45 x 56 cm. Reizigers in de Business Class mogen 2 stuks handbagage van maximaal 8 kilo elk meenemen die ieder niet groter zijn dan 25 x 45 x 56 cm. Naast deze handbagage mag je in zowel de Economy als Business Class één klein persoonlijk item meenemen, zoals een camera, paraplu, pakkentas, handtasje, babytas, laptop of tablet. Voor ruimbagage geldt dat je als je in de Economy Class vliegt meestal maximaal 20 kilo (binnenlandse vluchten) of 30 kilo (internationale vluchten) gratis mag meenemen en in de Business Class maximaal 30 kilo (binnenlandse vluchten) of 40 kilo (internationale vluchten). Let wel op, een stuk ruimbagage mag nooit meer wegen dan 32 kilo. Voor sommige bestemmingen en frequent flyers gelden afwijkende bagagevrijstellingen. Wil je weten hoeveel bagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken, raadpleeg dan de website van AtlasGlobal. Als je de bagagevrijstelling overschrijdt dien je een overbagage toeslag te betalen, deze wordt berekend per kilo extra bagage en de tarieven verschillen per bestemming. Op binnenlandse vluchten betaal je doorgaans TL 8 per kilo overbagage, en op veel vluchten tussen Turkije en Europa tussen de US$ 6 en US$ 18 per kilo overbagage. Voor sportuitrusting dient altijd extra betaald te worden, maar golftassen, ski’s en fietsen die tot 15 kilo wegen mogen gratis ingecheckt worden.

Stoelen reserveren AtlasGlobal en service aan boord

Als je met AtlasGlobal gaat vliegen kun je op de meeste vluchten gratis een standaard stoel kiezen, je kunt dit doen als je incheckt. Voorkeursstoelen, zoals stoelen met meer beenruimte en stoelen vooraan in de Economy Class, zijn in principe voorbehouden aan Atlasmiles kaarthouders maar als je incheckt kun je altijd aan het grondpersoneel bij de incheckbalie vragen of er voorkeursstoelen beschikbaar zijn.

 

Op zowel korte als lange vluchten krijg je in alle vliegklassen gratis snacks en drankjes geserveerd, waarbij je de keuze hebt uit een royaal aanbod aan alcoholische en niet-alcoholische dranken. Op vluchten die minimaal 3 uur duren (onder andere op vluchten van en naar Amsterdam, Bagdad, Bodrum, Koeweit, Londen, Stockholm en Zurich) worden bovendien warme maaltijden geserveerd, wat zij ook wel de ‘Flying Chef’ service noemen. Daarnaast heb je op alle lange afstandsvluchten de beschikking over een persoonlijk videosysteem waarop je films kunt kijken, spelletjes kunt spelen en muziek kunt luisteren. Wil je aan boord even lezen, dan kan dat ook want in de stoelzak voor je bevindt zich het boordmagazine, dat boordevol reistips en interessante informatie staat.

Reserveringskosten en AtlasGlobal vliegtickets wijzigen / annuleren

AtlasGlobal brengt geen boekingskosten in rekening. Als je online boekt kun je betalen met een creditcard of met Paypal. Voor ticketwijzigingen of -annuleringen kunnen kosten in rekening worden gebracht, of dat zo is hangt af van het type ticket.

 

Mocht je na het boeken van je AtlasGlobal vliegtickets wijzigingen willen aanbrengen in je reservering dan kun je dit zelf online regelen. Afhankelijk van het type wijziging kunnen er kosten in rekening worden gebracht, en soms zijn wijzigingen ook niet mogelijk. Als je je vliegticket annuleert is soms (gedeeltelijke) restitutie mogelijk, dit hangt het af van het type ticket dat je hebt geboekt en de route die op je ticket staat. Raadpleeg de website van AtlasGlobal als je wilt weten of er restitutie mogelijk is voor jouw ticket.

Populairste AtlasGlobal bestemmingen

De populairste bestemmingen vanaf Amsterdam Airport Schiphol zijn:

Turkije

Kazachstan

Irak

Libanon

Punctualiteit AtlasGlobal vluchten

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van AtlasGlobal.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.