Kaart

Austral

Austral, officieel Austral Líneas Aéreas geheten, is een luchtvaartmaatschappij uit Argentinië die voornamelijk binnenlandse vluchten uitvoert. De Argentijnse maatschappij, die je niet dient te verwarren met het Franse Air Austral, werd in 1957 opgericht en is een dochtermaatschappij van Aerolinas Argentinas. Austral gebruikt de luchthaven Aeroparque Jorge Newbery in Buenos Aires als thuisbasis en vliegt vanaf daar naar ruim 22 bestemmingen binnen Argentinië en in Brazilië en Uruguay, waaronder Bariloche, Cordoba, Mendoza, Belo Horizonte en Montevideo. Austral is aangesloten bij de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe ook KLM en Air France behoren. De maatschappij vliegt uitsluitend met Embraer 190 toestellen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Austral

Inchecken Austral

Bij Austral kun je op verschillende manieren inchecken. Het snelst en eenvoudigst is om online of via je mobiele telefoon in te checken, dit kan bij online inchecken 36 uur tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig en bij mobiel inchecken vanaf 24 uur tot 2 uur voor vertrek. Online of via je mobiel inchecken is mogelijk op alle binnenlandse vluchten en vluchten van/naar Asunción, Bogotá, Caracas, Lima, Montevideo, Porto Alegre, Punta del Este, Río de Janeiro, Florianopolis, Santa Cruz de la Sierra, Santiago de Chile, San Pablo en San Salvador de Bahía. Nadat je online of via je smartphone hebt ingecheckt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Zodra je ingecheckt hebt ga je naar het vliegveld, waar je je eventuele ruimbagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Austral. Is online inchecken voor jouw vlucht niet mogelijk, dan kan je natuurlijk ook op het vliegveld inchecken, loop daarvoor naar een van de incheckbalies van Austral. Austral raadt aan om altijd minimaal 2 tot 3 uur voor vertrek van je vlucht op de luchthaven te zijn, zodat je op tijd bij de gate bent om in te stappen. Kom je te laat bij de gate, dan loop je het risico dat je van je vlucht wordt afgehaald en niet meer mee mag.

Bagage Austral

Als je gaat vliegen met Austral mag je op binnenlandse vluchten in de Economy Class 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 8 kilo weegt en in de Club Economy Class 1 stuk handbagage van maximaal 10 kilo. Neem je een internationale vlucht, dan mag je ongeacht je vliegklasse 1 stuk handbagage van maximaal 10 kilo mee in de cabine nemen. In alle gevallen geldt dat je stuk handbagage een maximale omtrek (l + b + h) van 115 cm mag hebben. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Op binnenlandse vluchten mag je in de Economy Class maximaal 1 stuk ruimbagage van 15 kilo inchecken dat een maximale omtrek heeft van 158 cm en in de Club Economy Class maximaal 2 stuks van 23 kilo elk die gezamenlijk een maximale omtrek van 273 cm hebben. Op internationale vluchten mag je in de Economy Class meestal 1 of 2 stuks ruimbagage van 23 kilo elk inchecken en in de Club Economy Class meestal 2 of 3 stuks van 23 kilo elk, afhankelijk van de route die je vliegt en je ticketklasse. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht mag meenemen, raadpleeg dan de website van Austral of kijk of dit op je ticket staat aangegeven. Voor passagiers die met een baby reizen of die in het bezit zijn van een Aerolíneas Plus Platinum, Gold, en Elite of Elite Plus SkyTeam kaart gelden ruimere bagagevrijstellingen. Neem je meer bagage mee of is je bagage zwaarder dan voor jouw situatie is toegestaan, dan dien je altijd bij te betalen. Het is goedkoper om vooraf online extra bagage bij te boeken.

Stoelen reserveren Austral

Het reserveren van een standaardstoel is bij Austral altijd gratis. Stoelreserveringen kunnen worden gemaakt tijdens het boeken van je vlucht of als je online incheckt. Voorkeursstoelen in de Economy Class (stoel vooraan in het vliegtuig, stoel met meer beenruimte) worden in principe alleen toegewezen aan Aerolíneas Plus Platinum, Gold en Elite leden en Elite Plus SkyTeam leden, tenzij deze stoelen op het laatste moment nog beschikbaar zijn. Op vluchten die daarvoor in aanmerking komen is het ook mogelijk om online een bod uit te brengen voor een upgrade, wat je de mogelijkheid geeft om tegen een kleine prijs in de Club Economy Class te reizen.

Boekingskosten Austral

Bij Austral hoef je als je online boekt geen boekingskosten te betalen, en ook voor het gebruik van een creditcard (VISA, Mastercard, American Express, Diners Club, Discover) wordt geen toeslag gerekend. Wel kunnen er kosten verbonden zijn aan het wijzigen of annuleren van je vliegticket, afhankelijk van welk type ticket je hebt geboekt.

Service aan boord

Op alle binnenlandse vluchten dien je bij Austral voor drankjes en versnaperingen te betalen. Neem je een internationale vlucht, dan zijn alle drankjes, snacks en lichte maaltijden gratis. De toestellen van Austral zijn vrij klein, je zult daarom tijdens je vlucht geen inflight entertainment krijgen aangeboden. Wel kun je bladeren in het gratis boordmagazine van Austral, dat zich in elke stoelzak bevindt en boordevol interessante informatie en reistips staat.

Punctualiteit Austral

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Austral.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.