Kaart

Avianca

Avianca is de nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van Colombia en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Bogota. De airline, wiens thuisbasis El Dorado International Airport in Bogota is, werd opgericht in 1919 en is na KLM de oudste maatschappijen ter wereld. Avianca is aangesloten bij de luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe ook Brussels Airlines en Singapore Airlines behoren. De maatschappij voert vluchten uit naar ruim 114 bestemmingen in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika en heeft 9 dochtermaatschappijen, te weten Avianca Costa Rica, Avianca Ecuador, Avianca El Salvador, Avianca Guatemala, Avianca Honduras, Avianca Peru, Avianca Cargo, Helicol en Sansa.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Avianca

Inchecken Avianca

Bij Avianca kun je op vier manieren inchecken: online, via je mobiele telefoon (niet op alle luchthavens mogelijk), bij een self service kiosk op de luchthaven (waar beschikbaar) en bij een incheckbalie op de luchthaven. Online of via je mobiele telefoon inchecken is verreweg het snelst, dit kan bij de meeste vluchten vanaf 24 uur tot 45 minuten (bij binnenlandse vluchten in Colombia en Ecuador), 1 uur (bij binnenlandse vluchten in Peru) of 2 uur (overige routes) voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Op de website van Avianca is een compleet overzicht met alle uiterlijke inchecktijden per route te vinden. Nadat je je instapkaart hebt uitgeprint of op je smartphone hebt gedownload kun je met je bagage naar het vliegveld gaan, waar je deze kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Avianca. Kun je niet online of via je mobiele telefoon inchecken, ga dan naar een balie of incheckmachine van Avianca op de luchthaven. Het wordt geadviseerd minimaal 2 tot 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken op het vliegveld aanwezig te zijn.

Bagage Avianca

Als je gaat vliegen met Avianca mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen dat een maximale omtrek (l x b x h) van 115 cm heeft en niet zwaarder weegt dan 10 kilo. Daarnaast mag je een extra persoonlijk item meenemen, zoals een handtasje, camera of kleine laptoptas. LifeTime Elite leden (Gold en Diamond) en Business Class reizigers mogen 2 stuks handbagage van elk maximaal 10 kilo meenemen waarvan er één een maximale omtrek (l x b x h) van 115 cm mag hebben en de ander een maximale omtrek van 118 cm. De hoeveelheid ruimbagage die je mag inchecken hangt af van je vliegklasse, tickettype en luchthaven van vertrek en bestemming. Op de website van Avianca staat een compleet overzicht waarop je kunt zien hoeveel ruimbagage jij in jouw situatie maximaal mag meenemen, maar doorgaans geldt dat je bij vluchten naar Centraal-Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied in de Economy Class maximaal 1 stuk ruimbagage van 23 kilo gratis mag inchecken. Daarbij geldt dat de totale afmetingen (l x b x h) van een stuk ruimbagage niet groter mogen zijn dan 158 cm. Voor overbagage worden altijd kosten in rekening gebracht, de tarieven hangen af van je bestemming. Voor LifeTime Elite leden (Gold en Diamond) en Business Class reizigers gelden ruimere bagagevrijstellingen.

Stoelen reserveren Avianca

Wie met Avianca gaat vliegen hoeft voor het reserveren van een standaard stoel niet te betalen. Voorkeursstoelen in de Economy Class (stoel vooraan in het vliegtuig, stoel met meer beenruimte) worden in principe alleen toegewezen aan LifeTime Elite leden (Gold en Diamond), tenzij deze stoelen op het laatste moment nog beschikbaar zijn.

Boekingskosten

Avianca brengt geen boekingskosten in rekening. Ook voor het gebruik van een creditcard (VISA, Mastercard, American Express, Diners Club, Discover) wordt geen toeslag gerekend. Wel kunnen er kosten verbonden zijn aan het wijzigen of annuleren van tickets, afhankelijk van welk type ticket je hebt geboekt.

Service aan boord

Op alle binnenlandse en internationale vluchten zijn alle drankjes, snacks en maaltijden bij Avianca gratis. Op korte vluchten krijg je in de Economy Class een kleine snack en heb je de keuze uit een beperkt aantal drankjes. Op internationale vluchten krijg je een warme of koude maaltijd en op intercontinentale vluchten zelfs twee maaltijden. Vlieg je in de Business Class dan kun je je maaltijden kiezen uit een à la carte menu met een uitgebreide wijnkaart. Op de meeste intercontinentale vluchten van Avianca heb je de beschikking over een persoonlijk videosysteem, waarop je onder meer films kunt kijken en spelletjes kunt spelen. Daarnaast heb je in de meeste toestellen van Avianca zowel in de Business als Economy Class een stopcontact (geschikt voor Amerikaanse stekker) en een USB-poort om je mobiele telefoon of tablet mee op te laten. Tijdens je vlucht kun je door het gratis boordmagazine Avianca bladeren en een kijkje nemen in de catalogus, waarin allerlei belastingvrije artikelen te vinden zijn die je op internationale vluchten aan boord kunt kopen.

Punctualiteit Avianca

De punctualiteit van Avianca is goed, van april 2016 tot maart 2017 bedroeg het gemiddelde punctualiteitspercentage volgens statistisch bureau OAG zo’n 77,5%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.