Kaart

Bangkok Airways

Bangkok Airways, officieel Bangkok Airways Public Company Limited geheten, is een Thaise regionale luchtvaartmaatschappij die Suvarnabhumi Airport in Bangkok als thuisbasis heeft. De luchtvaartmaatschappij bestaat sinds 1968 en voert vluchten uit naar ruim 28 bestemmingen in Thailand en andere landen in Azië, waaronder Koh Samui, Chiang Mai, Vientiane, Hong Kong, Siem Reap en Dhaka. Bangkok Airways is geen lid van een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met diverse internationale luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM, Malaysia Airlines, Thai Airways en Qantas.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Bangkok Airways

Inchecken Bangkok Airways

Bij Bangkok Airways kun je zowel online, via je mobiele telefoon als op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken kan vanaf 24 tot 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of op je mobiele telefoon laden en eenmaal op de luchthaven kun je vervolgens je eventuele ruimbagage afgeven bij een bagage afgiftepunt van Bangkok Airways. Wil je liever op de luchthaven inchecken, dan kun je om de wachtrijen te vermijden het best gebruik maken van een self service kiosk. Inchecken via een self service kiosk is alleen mogelijk op de luchthavens van Bangkok en Koh Samui en kan vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek van je vliegtuig. Op alle andere luchthavens dien je naar een incheckbalie van Bangkok Airways te gaan. De luchtvaartmaatschappij adviseert om bij binnenlandse vluchten minimaal 1 tot 2 uur voor vertrek op de luchthaven te zijn en bij internationale vluchten minimaal 1,5 tot 3 uur voor vertrek. Bij binnenlandse vluchten sluit de gate 40 minuten voor vertrek en bij internationale vluchten 50 minuten voor vertrek.

Bagage Bangkok Airways

Alle passagiers mogen bij Bangkok Airways maximaal 1 stuk handbagage meenemen in de cabine, mits deze niet groter is dan 56 x 36 x 23 cm (Airbus toestellen) of 50 x 36 x 23 cm (ATR toestellen) inclusief zijvakken, handvaten en wieltjes en niet meer dan 5 kilo weegt. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken bij Bangkok Airways is afhankelijk van in welke klasse je vliegt. In de Economy Class mag je maximaal 20 kilo ruimbagage gratis inchecken, in de Premium Economy Class maximaal 30 kilo en in de Business (Blue Ribbon) Class maximaal 40 kilo. Deze bagagevrijstelling is ongeacht hoeveel stukken bagage je incheckt, maar elk stuk ruimbagage mag niet meer dan 32 kilo wegen. Voor reizigers die met een baby die zonder stoel reizen geldt een extra bagagevrijstelling van 10 kilo. Sportuitrusting wordt als standaard ruimbagage meegeteld, dus houd daar rekening mee als je kosten voor overbagage wilt vermijden. Voor overbagage dient altijd betaald te worden, de tarieven hangen af van je luchthaven van vertrek en bestemming.

Stoelen reserveren Bangkok Airways

Als je gaat vliegen met Bangkok Airways kun je tijdens het boeken van je ticket een stoel reserveren. Ook kun je op een later moment inloggen op de website van Bangkok Airways en een stoelreservering toevoegen, mocht je dat nog niet tijdens het boeken gedaan hebben. Heb je geen stoel gereserveerd, dan kun je tijdens het inchecken een stoel kiezen uit de nog overgebleven niet-gereserveerde stoelen. Dit is niet aan te bevelen omdat dat het risico bestaat dat je niet naast je reisgezelschap komt te zitten. Aan stoelreserveringen zijn bij Bangkok Airways geen kosten verbonden, al zijn voorkeursstoelen (stoelen vooraan in het vliegtuig, stoelen met meer beenruimte) doorgaans voorbehouden aan frequent flyer kaarthouders. De hoeveelheid beenruimte bedraagt in de Economy Class gemiddeld ca. 79 cm en in de Business Class ca. 120 cm.

Boekingskosten Bangkok Airways

Bangkok Airways brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor overbagage te betalen en kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor het wijzigen of annuleren van je ticket, afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt.

Service aan boord

Op alle vluchten van Bangkok Airways worden gratis maaltijden, snacks en dranken geserveerd. Wil je vanwege een dieet of religieuze redenen een speciale maaltijd, dan kun je die tot 24 uur voor vertrek van je vliegtuig opgeven in je reservering. Hoe hoger je vliegklasse, hoe ruimer de keuze uit maaltijden. Ook wordt er in de Business (Blue Ribbon) Class champagne geserveerd en kun je kiezen uit diverse soorten wijn. Op vluchten van Bangkok Airways wordt geen inflight entertainment verzorgd, het is dus raadzaam om een boek, tablet of laptop mee aan boord te nemen als je je niet wil vervelen tijdens je vlucht. In de stoelzak voor je bevindt zich het boordmagazine van Bangkok Airways, dat boordevol handige reistips, wetenswaardigheden en nuttige informatie staat.

Punctualiteit Bangkok Airways

Volgens de meest recente punctualiteitscijfers arriveert ruim 80% van alle vluchten van Bangkok Airways op tijd.

Bangkok Airways

3,5/5
Gebaseerd op 2353 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.