Kaart

Belavia

Belavia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Belarus en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Minsk. De luchtvaartmaatschappij, die sinds 1996 bestaat en Minsk National Airport als thuisbasis heeft, is in eigendom van de staat en vliegt naar meer dan 40 bestemmingen in Azië, Europa en Afrika, waaronder Amsterdam, Barcelona, Kiev, Sint Petersburg, Sharm El Sheikh en Tblisi. Belavia is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer KLM, Air France en Etihad Airways.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Belavia

Inchecken Belavia

Bij Belavia kun je zowel online als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan vanaf 24 uur tot 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig en is mogelijk bij vertrek vanaf de volgende luchthavens: Minsk, Almaty, Ashgabat, Astana, Baku, Barcelona, Batumi, Belgrado, Berlijn, Brest, Budapest, Frankfurt, Geneve, Gomel, Grodno, Hannover, Helsinki, Kaliningrad, Kiev, Krasnodar, Larnaca, Milaan, Moskou, Nice, Odessa, Parijs, Praag, Riga, Rome, Sochi, St. Petersburg, Stockholm, Tbilisi, Tel Aviv, Vilnius en Warschau. Je instapkaart kun je nadat je online ingecheckt hebt uitprinten en je bagage kun je vervolgens vanaf minimaal 2 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig afgeven bij het bagage afgiftepunt van Belavia op het vliegveld. Check je liever in op de luchthaven of is online inchecken op jouw vliegveld van vertrek niet mogelijk, dan kan je vanaf 2 uur tot uiterlijk 40 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Het wordt echter wel aangeraden om minimaal 2 tot 3 uur voor vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op het vliegveld, aangezien de gates 40 minuten voor vertrek sluiten en de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens het hoogseizoen. Op de luchthavens van Minsk, Moskou (Domodedovo), St.Petersburg, Warschau, Praag en Frankfurt kun je ook bij een self service kiosk van Belavia inchecken, dit kan vanaf 22 uur tot 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

Bagage Belavia

De hoeveelheid handbagage die je bij Belavia mag meenemen in de cabine hangt af van je vliegklasse en of je een frequent flyer kaart hebt. Vlieg je in de Business Class of heb je een Belavia Leader kaart (Silver of Gold), dan mag je 1 stuk handbagage meenemen dat niet groter is dan 50 x 40 x 20 cm en niet zwaarder is dan 12 kilo. Heb je een ticket in de Economy Class geboekt, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen dat niet groter is dan 50 x 40 x 20 cm en niet zwaarder is dan 8 kilo. Reis je met een baby, dan mag je nog 1 extra tas van maximaal 50 x 40 x 20 cm bij je hebben met spullen die je nodig hebt om je baby te verzorgen tijdens de vlucht. Daarnaast mag je in alle gevallen nog een persoonlijk item bij je hebben, zoals een handtasje, camera of kleine laptoptas. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken is eveneens afhankelijk van je vliegklasse en frequent flyer status. Vlieg je in de Business Class, dan mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 50 x 50 x 100 cm en maximaal 30 kilo gratis inchecken. Heb je een ticket in de Economy Class geboekt, dan mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 50 x 50 x 100 cm en maximaal 20 kilo gratis inchecken. Reizigers die in het bezit zijn van een Belavia Leader kaart (Silver of Gold) of die met een baby reizen mogen bovenop deze bagagevrijstellingen 10 kilo extra gratis inchecken. Als je meer ruimbagage wilt inchecken dan voor jouw vliegklasse en frequent flyer status is toegestaan, dan dien je altijd bij te betalen. De overbagagetarieven zijn afhankelijk van je bestemming en worden berekend per kilo overbagage. Wil je weten hoeveel ruimbagage jij mag meenemen op jouw vlucht of wat de tarieven voor overbagage zijn in jouw situatie, raadpleeg dan de website van Belavia.

Stoelen reserveren Belavia

Zodra je vliegtickets Belavia boekt kun je zelf een stoel kiezen. Wil je bij nader inzien toch een andere stoel, dan kun je deze wijzigen op het moment dat je gaat inchecken. Bepaalde voorkeursstoelen in de Economy Class, zoals stoelen met extra beenruimte en stoelen vooraan in het vliegtuig, worden met prioriteit toegewezen aan reizigers met een Belavia Leader kaart (Silver of Gold).

Boekingskosten Belavia

Voor vluchten die online zijn geboekt worden er bij Belavia geen boekingskosten in rekening gebracht. Aan het wijzigen of annuleren van tickets kunnen wel kosten verbonden zijn, afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt.

Service aan boord

Op alle vluchten van Belavia zijn alle drankjes, snacks en maaltijden gratis. Op korte vluchten krijg je een warme of koude drank en een snack of lichte maaltijd geserveerd, zoals een koek of sandwich. Op middellange en lange vluchten worden er drankjes en een warme maaltijd uitgereikt, inclusief dessert. Heb je speciale dieetwensen, dan kun je deze doorgeven als je je vliegticket boekt. Reizigers in de Business Class krijgen exclusievere maaltijden en hebben ook een ruimere keuze aan dranken. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine van Belavia, dat boordevol reistips en nuttige informatie staat over bestemmingen waar Belavia op vliegt. Belavia biedt tijdens haar vluchten geen inflight entertainmentprogramma, dus als je je niet wil vervelen kun je dus het beste een tablet, laptop of boek meenemen.

Punctualiteit Belavia

De punctualiteit van Belavia is zeer goed te noemen, het punctualiteitspercentage van april 2016 tot maart 2017 bedroeg volgens statistisch bureau OAG gemiddeld 88,8 %.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.