Kaart

BMI Regional

BMI Regional, formeel British Midland Regional Limited geheten, is een regionale Britse luchtvaartmaatschappij die voornamelijk binnenlandse en Europese vluchten uitvoert. De luchtvaartmaatschappij heeft haar hoofdkantoor gevestigd op East Midlands Airport en vliegt naar meer dan 27 bestemmingen, waaronder Aberdeen, Birmingham, Bristol, Newcastle, Brussel en München. BMI Regional is een voormalige dochtermaatschappij van BMI, welke in 2012 werd overgenomen door de International Airlines Group (een samenwerkingsverband tussen British Airways en Iberia). De dochteronderneming BMI Regional werd daarbij verkocht aan Sector Aviation Holdings, waarna de maatschappij als onafhankelijke luchtvaartmaatschappij verder ging. In 2015 werd BMI Regional onderdeel van de Airline Investments Limited (AIL). De Britse luchtvaartmaatschappij is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel een codeshare agreement met Brussels Airlines en Lufthansa.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 november 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met BMI Regional

Inchecken BMI Regional

Bij BMI Regional kun je zowel online als bij een incheckbalie of self service kiosk op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan vanaf 48 uur tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig en is mogelijk op alle vluchten van BMI Regional die niet uitgevoerd worden door een andere maatschappij. Je instapkaart kun je nadat je online ingecheckt hebt uitprinten en je bagage kun je vervolgens afgeven bij het bagage afgiftepunt van BMI Regional op het vliegveld. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dat vanaf 90 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken bij een incheckbalie op de luchthaven. Zorg dat je altijd op tijd op het vliegveld bent want de gate sluit bij BMI Regional vluchten altijd 20 minuten voor vertrek, instappen is daarna niet meer mogelijk.

Bagage BMI Regional

De hoeveelheid hand- en ruimbagage die je bij BMI Regional gratis mag meenemen hangt af van het type ticket dat je hebt gekocht. Heb je een vliegticket in het Sale, Classic, of ClassicPlus tarief aangeschaft, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen dat niet groter is dan 55 x 40 x 23 cm en niet zwaarder is dan 12 kilo, en een klein persoonlijk item zoals een laptop, camera of handtasje. Heb je een ticket in het Executive tarief gekocht, dan mag je 2 stuks handbagage van maximaal 12 kilo en maximaal 55 x 40 x 23 cm elk meenemen in de cabine en daarnaast een klein persoonlijk item. Op sommige kleine vliegtuigen is er te weinig ruimte in de cabine voor grotere stukken handbagage (bv. rolkoffertjes), je dient in dat geval voor het instappen je handbagage op een kar naast de trap te zetten en dan staat je handbagage weer voor je klaar zodra je uitstapt (dit wordt ook wel Delivery at Aircraft genoemd). Een uitzondering geldt hierbij voor vluchten die landen op de luchthavens van Graz, Southampton en East Midlands, hier verschijnt je grotere handbagage altijd op de band in de aankomsthal. Bij BMI Regional mag je als je een Sale, Classic, of ClassicPlus ticket hebt gekocht maximaal 1 stuk ruimbagage van 23 kilo en een maximale omtrek (l + b + h) van 158 cm gratis inchecken. Reizigers met een Executive ticket mogen maximaal 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo en een maximale omtrek van 158 cm elk gratis inchecken. Als je meer ruimbagage meeneemt dan voor jouw situatie is toegestaan, dan dien je altijd bij te betalen. De overbagagetarieven zijn afhankelijk van je bestemming en worden berekend per stuk overbagage. Voor bijzondere bagage, zoals een fiets, golftas of muziekinstrument, dient altijd extra betaald te worden. Wil je weten hoeveel ruimbagage jij mag meenemen op jouw vlucht of wat de tarieven voor overbagage zijn, kijk dan op de website van BMI Regional.

Stoelen reserveren BMI Regional

Tijdens het boeken van je vliegtickets bij BMI Regional kun je als je een Sale, Classic, of ClassicPlus ticket hebt gekocht tegen betaling een stoel reserveren. De tarieven zijn afhankelijk van het type stoel dat je wenst en variëren van £8 per vlucht voor een standaard stoel tot £15 voor een stoel met extra beenruimte. Aan het reserveren van stoelen bij de nooduitgang zijn bijzondere voorwaarden verbonden, raadpleeg voor meer informatie de website van BMI Regional. Reserveer je vooraf geen stoel, dan wordt er tijdens het inchecken gratis een stoel aan je toegewezen. Je loopt dan wel het risico dat je niet in je favoriete stoel of naast je reisgezelschap komt te zitten.

Boekingskosten BMI Regional

Voor vluchten die online zijn geboekt worden er bij BMI Regional geen boekingskosten in rekening gebracht. Aan het wijzigen of annuleren van tickets kunnen wel kosten verbonden zijn, afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt. Heb je een Executive ticket geboekt, dan is het annuleren van een vliegticket altijd gratis. Als je met een creditcard betaalt wordt er een toeslag van 2,7% over het totaalbedrag van je reservering in rekening gebracht.

Service aan boord

Op alle vluchten van BMI Regional zijn alle drankjes en snacks in alle vliegklassen gratis. Wat je krijgt aangeboden is afhankelijk van de duur van je vlucht en is meestal een drankje en een kleine versnapering (bijvoorbeeld een koek of zakje nootjes) op korte vluchten en een lichte maaltijd (zoals een sandwich) op de iets langere vluchten. BMI Regional biedt tijdens haar vluchten geen inflight entertainmentprogramma aan, dus als je je niet wil vervelen kun je dus het beste een tablet, laptop of boek meenemen. Heb je niets bij je, dan kun je het boordmagazine van BMI Regional lezen dat zich in elke stoelzak bevindt.

Punctualiteit BMI Regional

Er zijn geen recente punctualiteitscijfers bekend van BMI Regional.

bmi regional

4,5/5
Gebaseerd op 277 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.