Kaart

Caribbean Airlines

Caribbean Airlines, officieel Caribbean Airlines Limited geheten, is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Caribische eilandengroep Trinidad en Tobago en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de stad Piarco in Trinidad. De luchtvaartmaatschappij gebruikt Piarco International Airport als thuisbasis en heeft Norman Manley International Airport als belangrijkste hub. Caribbean Airlines vliegt naar 18 bestemmingen in het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, de Verenigde Staten en Canada, waaronder Paramaribo, Caracas, Kingston, Fort Lauderdale en Toronto. De luchtvaartmaatschappij heeft een dochtermaatschappij, te weten Air Jamaica. Caribbean Airlines is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie. Het frequent flyer programma van Caribbean Airlines heet Caribbean Miles. Caribbean Airlines werd in 2010, 2011, 2015 en 2016 door World Travel Awards uitgeroepen tot "Caribbean's Leading Airline".

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Caribbean Airlines

Inchecken Caribbean Airlines

Bij Caribbean Airlines kun je vanaf 24 uur tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig online of via je mobiele telefoon inchecken. Zodra je hebt ingecheckt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je smartphone. Vervolgens dien je uiterlijk 3 uur voor vertrek op het vliegveld aanwezig te zijn om je eventuele bagage af te geven bij een bagage afgiftepunt van Caribbean Airlines. Check je liever in op het vliegveld, dan kan dit meestal vanaf minimaal 3 uur tot maximaal 1 uur voor vertrek. Als je je niet uiterlijk 1 uur voor vertrek bij de incheckbalie meldt loop je het risico dat je vliegticket wordt geannuleerd en niet meer mee kan op je vlucht.

Bagage Caribbean Airlines

Wie met Caribbean Airlines gaat vliegen mag op alle type toestellen maximaal 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 10 kilo weegt en een omtrek (l + b + h) heeft die niet groter is 114 cm (inclusief handvaten, zijvakken en wielen). Daarnaast mag je 1 persoonlijk item meenemen dat een maximale omtrek van 91 cm heeft, zoals een handtasje, kleine laptoptas of camera. Neem je meer handbagage mee in de cabine dan is toegestaan, of is je handbagage zwaarder dan 10 kilo of groter dan de maximale omtrek, dan dien je voor overbagage te betalen, de tarieven variëren hierbij tussen de US$50 en US100 per stuk handbagage. Reizigers met een Economy Non-Flex of Economy Semi-Flex ticket mogen daarnaast 1 stuk, reizigers met een Flex ticket 2 stuks en reizigers met een Business ticket 3 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo en en maximale omtrek van 157 cm elk gratis inchecken. De enige uitzondering hierop zijn vluchten tussen Trinidad en Tobago, op deze routes mag elke passagier maximaal 1 stuk ruimbagage van 23 kilo gratis inchecken. Neem je meer ruimbagage mee dan voor jouw ticket is toegestaan dan dien je daar extra voor te betalen. Elke passagier mag maximaal 4 stuks ruimbagage inchecken (al dan niet tegen betaling). Voor ruimbagage die zwaarder is dan 23 kilo is maar niet zwaarder dan 32 kilo en bagage die groter is dan de maximaal toegestane omtrek dient een toeslag te betaald te worden. Daarnaast wordt een standaard toeslag gerekend voor sportuitrustingen (duikuitrusting, surfplank, fiets, etc.) en andere bagage die niet binnen de maximaal toegestane afmetingen en gewichtslimieten voor ruimbagage past. Raadpleeg de website van Caribbean Airlines als je precies wilt weten hoeveel bagage jij op jouw vlucht gratis in mag checken.

Stoelen reserveren Caribbean Airlines

Wie de voorkeur geeft aan een bepaald type stoel of naast een reisgenoot wil zitten kan bij Caribbean Airlines gratis een stoel reserveren. Aan het reserveren van stoelen bij de nooduitgang zijn bijzondere voorwaarden verbonden, raadpleeg de website van Caribbean Airlines als je daar meer informatie over wenst.

Boekingskosten

Caribbean Airlines brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je afhankelijk van je tickettype te betalen voor ticketwijzigingen en –annuleringen. Daarnaast dien je extra te betalen voor optionele services, zoals het inchecken van extra of bijzondere bagage.

Service aan boord

Op alle vluchten van Caribbean Airlines zijn alle drankjes, snacks en maaltijden gratis. Op korte vluchten binnen het Caribisch gebied krijg je meestal alleen een drankje en een snack geserveerd, op vluchten naar de Verenigde Staten en Canada krijg je ook een warme maaltijd. Veel toestellen van Caribbean Airlines zijn vrij klein, een inflight entertainment programma en videoschermen zijn daarom niet beschikbaar op korte vluchten die worden uitgevoerd met de ATR 72-600. Op lange vluchten welke worden uitgevoerd met een Boeing 737-800 kun je films kijken welke vertoond worden via een centraal videoscherm. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine van Caribbean Airlines, dat Caribbean Beat heet en boordevol interessante (reis)tips en andere informatie staat.

Punctualiteit Caribbean Airlines

De punctualiteit van Caribbean Airlines is goed te noemen, in 2016 bedroeg het punctualiteitspercentage van de luchtvaartmaatschappij volgens statistisch bureau OAG zo’n 95,1%.

Caribbean Airlines

4,5/5
Gebaseerd op 111 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.