Kaart

China Airlines

China Airlines is de grootste luchtvaartmaatschappij van Taiwan en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Taiwan Taoyuan International Airport in Taipei. De luchtvaartmaatschappij voert wekelijks meer dan 1400 vluchten uit naar 118 vliegvelden in 115 steden in Azië, Europa, Noord-Amerika en Oceanië, waaronder Amsterdam, Seoul, New York City en Sydney. China Airlines is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe ook onder meer KLM en Air France behoren, en heeft drie dochtermaatschappijen, te weten Mandarin Airlines, China Airlines Cargo en de prijsvechter Tigerair Taiwan.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met China Airlines?

China Airlines check in

Bij China Airlines kun je zowel online, via je mobiele telefoon als op de luchthaven inchecken. Online of via je smartphone inchecken kan vanaf 24 tot 1,5 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of op je mobiele telefoon laden en eenmaal op de luchthaven kun je vervolgens je eventuele ruimbagage afgeven bij een bagage afgiftepunt van China Airlines. Lukt het je niet om je instapkaart uit te printen of op je mobiele telefoon te laden, dan wordt geadviseerd om minimaal 2 uur voor vertrek van je vliegtuig je te melden bij de incheckbalie op de luchthaven waar je instapkaart zal worden uitgeprint.

China Airlines bagage

Alle passagiers mogen bij China Airlines maximaal 1 stuk handbagage meenemen in de cabine, mits deze niet groter is dan 56 x 36 x 23 cm inclusief zijvakken, handvaten en wieltjes en niet meer dan 7 kilo weegt. Daarnaast mag je één persoonlijk item mee aan boord nemen, zoals een laptop, een handtasje, een paraplu of een zak met belastingvrije artikelen. Speciale items zoals krukken, een wandelstok, medische apparatuur of een inklapbare buggy mogen onbeperkt worden meegenomen. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken is afhankelijk van waar je heenvliegt en in welke klasse je vliegt. In de Economy Class geldt vluchten van en naar het Amerikaanse continent dat je maximaal 2 stuks bagage van elk 23 kilo gratis mag meenemen. De som van de afmetingen van een stuk ruimbagage mag daarbij niet groter zijn dan 158 cm en de som van de afmetingen van twee stuks ruimbagage mag samen niet groter zijn dan 273 cm. Voor vluchten buiten het Amerikaanse continent geldt een totaal gewichtslimiet van 30 kilo, het aantal stuks dat je incheckt is echter onbeperkt. In de Premium Economy Class geldt vluchten van en naar het Amerikaanse continent dat je maximaal 2 stuks bagage van elk 28 kilo gratis mag meenemen. De som van de afmetingen van een stuk ruimbagage mag daarbij niet groter zijn dan 158 cm en de som van de afmetingen van twee stuks ruimbagage mag samen niet groter zijn dan 273 cm. Voor vluchten buiten het Amerikaanse continent geldt een totaal gewichtslimiet van 35 kilo, het aantal stuks dat je incheckt is echter onbeperkt. In de Business Class geldt vluchten van en naar het Amerikaanse continent dat je maximaal 2 stuks bagage van elk 32 kilo gratis mag meenemen. De som van de afmetingen van een stuk ruimbagage mag daarbij niet groter zijn dan 158 cm. Voor vluchten buiten het Amerikaanse continent geldt een totaal gewichtslimiet van 40 kilo, het aantal stuks dat je incheckt is echter onbeperkt.

Stoelreservering China Airlines

Als je gaat vliegen met China Airlines kun je 180 dagen vóór de vertrekdatum tot 24 uur voor vertrek een stoel reserveren, mits je niet met een groep reist of tickets hebt geboekt voor meer dan 7 personen. Heb je geen stoel gereserveerd, dan kun je tijdens het inchecken een stoel kiezen uit de nog overgebleven niet-gereserveerde stoelen. Reizigers die geen Emerald Card- of Paragon Card-lid zijn, kunnen geen zitplaatsen kiezen in de reisklassen L/X/G/S. Passagiers die 65 jaar of ouder zijn krijgen voorrang bij het kiezen van zitplaatsen als zij hun lidmaatschapnummer invoeren bij het boeken van een langeafstandsvlucht. Zitplaatsreserveringen zijn geldig tot 60 minuten vóór de geplande vertrektijd. Heb je dan nog niet ingecheckt, dan komt je stoelreservering te vervallen.

Boekingskosten China Airlines

China Airlines brengt geen boekingskosten in rekening.

Service aan boord

Op alle vluchten van China Airlines worden gratis maaltijden, snacks en dranken geserveerd. Wil je vanwege een dieet of religieuze redenen een speciale maaltijd, dan kun je die tot 24 uur voor vertrek van je vliegtuig opgeven in je reservering. Bij China Airlines kun je kiezen uit zowel Chinese als Westerse maaltijden. Daarnaast heb je op vrijwel alle middellange en lange vluchten de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem, waarop je films kunt kijken, spelletjes kunt spelen en muziek kunt luisteren. In de stoelzak voor je bevindt zich het boordmagazine Dynasty, dat boordevol handige reistips, wetenswaardigheden en nuttige informatie staat.

Punctualiteit China Airlines

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van China Airlines.

China Airlines

4,5/5
Gebaseerd op 8648 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.