Kaart

China Southern

China Southern Airlines, vaak ook simpelweg China Southern genoemd, is een Chinese luchtvaartmaatschappij die haar hoofdkantoor gevestigd heeft in Guangzhou, en de vliegvelden Guangzhou Baiyun International Airport en Beijing Capital International Airport als thuisbasis heeft. De maatschappij, die in 1988 werd opgericht, voert dagelijks meer dan 2000 vluchten uit naar ruim 208 bestemmingen wereldwijd. De moedermaatschappij van China Southern is China Southern Air Holding Company, dat volledig in handen is van de Chinese staat. China Southern maatschappij is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe onder meer ook KLM en Air France behoren.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met China Southern

Inchecken China Southern

Bij China Southern is online of via je mobiele telefoon inchecken alleen beschikbaar voor internationale en regionale routes die vertrekken vanuit Guangzhou (met uitzondering van vluchten naar Vancouver, Los Angeles en Auckland). Daar waar online inchecken mogelijk is kan dit meestal vanaf 48 of 24 uur tot 60 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. De exacte inchecktijden zijn afhankelijk van je bestemming, raadpleeg de website van China Southern als je wilt weten welke inchecktijden voor jouw vlucht gelden. Als je online of via je mobiel incheckt kun je zelf een stoel kiezen en je instapkaart afdrukken of op je mobiele telefoon laden. Soms krijg je na het online of mobiel inchecken geen instapkaart maar een voucher, deze kun je tot uiterlijk 60 minuten voor het vertrek van je vliegtuig bij de incheckbalie op de luchthaven omwisselen voor een instapkaart. Nadat je online of via je mobiele telefoon ingecheckt hebt kun je je bagage op de luchthaven afgeven bij een bagage afgiftepunt van China Southern. Wil je liever in op de luchthaven inchecken, dan kan dit bij een incheckbalie of self service kiosk (daar waar beschikbaar) van China Southern. Op het vliegveld inchecken kan vaak vanaf 14:00 uur op de dag vóór de verwachte vertrektijd van je vliegtuig. Raadpleeg de website van China Southern als je precies wilt weten vanaf hoe laat en tot wanneer je bij jouw vlucht kunt inchecken.

Bagage China Southern

De hoeveelheid handbagage die je mag meenemen hangt bij China Southern af van de klasse waarin je vliegt. Heb je een ticket in de Economy, Premium Economy Class of Business Class geboekt, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 5 kilo waarbij de som van de afmetingen (l x b x h) van je handbagage niet groter is dan 115 cm. Als je First Class vliegt mag je 2 stuks handbagage meenemen van elk maximaal 5 kilo en die elk een omtrek hebben die niet groter is dan 115 cm. Hoeveel ruimbagage je mag meenemen hangt niet alleen af van je vliegklasse maar ook van de route die je vliegt. Meestal geldt dat je in de Economy Class maximaal 1 of 2 stuks van 23 kilo gratis mag inchecken en in de overige klassen 2 of 3 stuks van maximaal 23 of 32 kilo. Reis je met een kind zonder eigen stoel, dan mag je nog eens 10 kilo extra ruimbagage inchecken. De maximale omtrek (l x b x h) van elk stuk ruimbagage mag nooit groter zijn dan 158 cm. Wil je precies weten hoeveel bagage je voor jouw reis mee mag nemen, check dan de website van China Southern.

Stoelen reserveren China Southern

Bij China Southern kun je tijdens het boeken van je ticket of op elk moment daarna gratis een standaard stoel reserveren. Heb je geen stoel gereserveerd, dan kun je er een uitkiezen als je online of op de luchthaven gaat inchecken. China Southern staat bekend om haar relatief royale beenruimte, zowel in de Economy Class als hogere klassen.

Boekingskosten China Southern

Als je bij China Southern online een vliegticket gaat kopen hoef je geen boekingskosten te betalen. Als je een ticket wijzigt of annuleert betaal je 5% tot 10% wijzigings- of annuleringskosten, afhankelijk van wanneer je je ticket wijzigt of annuleert.

Service aan boord

Op alle vluchten van China Southern worden gratis drankjes en snacks geserveerd en op langere vluchten ook warme maaltijden. Als je een vlucht neemt die meer dan 12,5 uur duurt dan krijg je zelfs twee warme maaltijden en een snack geserveerd. Op binnenlandse vluchten en vluchten binnen Azië kun je meestal alleen kiezen uit Chinese gerechten, op vluchten naar andere bestemmingen echter ook Westerse gerechten. Daarnaast kun je bij intercontinentale vluchten in alle vliegklassen genieten van een uitgebreid entertainment programma, met onder meer films, televisieseries en spelletjes, dat via je persoonlijke televisiescherm te bedienen is. Bovendien vind je in elke stoelzak een boordmagazine dat boordevol handige reistips en praktische informatie staat, en worden er bij intercontinentale vluchten als je aan boord gaat diverse internationale kranten uitgedeeld die je tijdens je vlucht kunt lezen.

Punctualiteit China Southern

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van China Southern.

China Southern

4,0/5
Gebaseerd op 4183 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.