Kaart

Condor

Condor is een Duitse chartermaatschappij die vluchten uitvoert naar allerlei vakantiebestemmingen rond de Middellandse Zee en in Azië, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. De luchtvaartmaatschappij, die officieel Condor Flugdienst GmbH heet, werd opgericht in 1955 en heeft Frankfurt als thuisbasis. Condor is de twee na grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland en is een officiële dochter van de Thomas Cook Group. Daarnaast is het ook een partner van de voormalige moedermaatschappij Lufthansa, met wie het onder meer het Miles & More programma deelt.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 16 december 2016 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Condor

Condor Check in

Of je via de website van Condor online kunt inchecken hangt af van de luchthaven vanwaar je vertrekt. Online inchecken kan vanaf 24 uur tot 2 uur voor de officiële vetrektijd van je vliegtuig. Reis je alleen met handbagage, dan kun je na aankomst op het vliegveld direct door de paspoort- en veiligheidscontrole en doorlopen naar de gate. Heb je bagage bij je, dan kun je die afgeven bij een bagage afgiftepunt van Condor op de luchthaven. Check je liever op het vliegveld in, dan kan dit 2 tot 3 uur voor de geplande vertrektijd van je vlucht, afhankelijk van waar je heenvliegt.

Condor bagage

Als je met Condor gaat vliegen mag je 1 stuk handbagage bij je hebben dat maximaal 55 x 40 x 20 cm groot is. Het maximale gewicht van je handbagage hangt af in welke je klasse je vliegt. Voor de Economy Class geldt een maximum gewicht van 6 kilo, voor de Premium Class 10 kilo en voor de Businessclass 12 kilo. Daarnaast mag je onafhankelijk van je klasse een kleine handtas, een laptop of tablet inclusief tas en een paraplu gratis in de cabine meenemen. Reizigers die in de Economy Class Light vliegen dienen voor het inchecken van ruimbagage te betalen. Reis je in een andere klasse dan mag je tot maximaal 20, 25 of 30 kilo inchecken, afhankelijk van je bestemming.

Stoelen

Voor het reserveren van een stoel dient bij Condor betaald te worden, tenzij je in de Premium Class of Business Class vliegt. Je kunt als je een stoel reserveert kiezen uit gewone zitplaatsen en XL-Seats met extra beenruimte. De prijs van een stoelreservering hangt af van de bestemming waar je heenvliegt.

Service aan boord

Op korte en middellange vluchten dien je bij Condor voor je drankjes en maaltijden te betalen, op intercontinentale vluchten zijn deze echter allemaal gratis. Tijdens alle vluchten biedt Condor een uitgebreid entertainmentprogramma aan met onder meer muziek, tv-series, documentaires en kinderprogramma’s.

Boekingskosten

Bij Condor hoef je geen boekingskosten te betalen. Wel betaal je extra kosten bij onder meer ticketwijzigingen (voor zover mogelijk), overbagage en bijzondere bagage.

Punctualiteit

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Condor.

Condor

4,5/5
Gebaseerd op 203 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.