Kaart

Copa Airlines

Copa Airlines, officieel Compañía Panameña de Aviación geheten maar meestal Copa Airlines of simpelweg Copa genoemd, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Panama en heeft haar hoofdkantoor in Panama City gevestigd. De Panamese luchtvaartmaatschappij, die Tocumen International Airport in Panama City als thuisbasis heeft, vliegt naar ruim 74 bestemmingen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied en is lid van luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe ook Singapore Airlines en Brussels Airlines behoren. Copa heeft twee dochtermaatschappijen, te weten Copa Airlines Colombia en de prijsvechter Wingo.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Copa Airlines

Inchecken Copa Airlines

Bij Copa kun je zowel online als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan bij de meeste vluchten al vanaf 36 uur tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. De enige uitzondering hierop is vluchten van en naar de Verenigde Staten, hierbij kun je inchecken vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek. Zodra je online ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten, waarna je naar de luchthaven kunt gaan. Eenmaal daar aangekomen mag je je tas of koffer afgeven bij het bagage afgiftepunt van Copa Airlines. Check je liever in op de luchthaven, dan dien je je uiterlijk 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken te melden bij de incheckbalie van Copa. Reizigers die online ingecheckt hebben kunnen op hun instapkaart zien hoe laat ze uiterlijk op de luchthaven dienen te zijn.

Bagage Copa Airlines

De hoeveelheid handbagage die je bij Copa Airlines in de cabine mag meenemen hangt af van je vliegklasse, je frequent flyer status en je luchthaven van vertrek en bestemming. Doorgaans geldt dat je 1 stuk handbagage aan boord mee mag nemen dat maximaal 10 kilo weegt en een maximale omtrek (l x b x h) heeft van 115 cm. Alleen Business Class reizigers mogen op bepaalde internationale bestemmingen 2 stuks handbagage meenemen die elk maximaal 10 kilo wegen en elk een maximale omtrek (l x b x h) hebben van 115 cm. Naast deze handbagage mag je in alle vliegklassen en op alle vluchten nog maximaal 1 persoonlijk item bij je dragen, zoals een handtasje, kleine laptoptas of camera. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt eveneens af van je vliegklasse, frequent flyer status en luchthaven van vertrek en bestemming. Op de Copa Airlines website is een handige bagagecalculator te vinden waarmee je in één oogopslag ziet hoeveel ruimbagage jij gratis mag inchecken voor jouw vlucht. Let wel op dat als algemene regel geldt dat elk stuk ruimbagage afhankelijk van je vliegklasse en/of frequent flyer status niet meer mag wegen dan 23 of 32 kilo en dat de omtrek (l x b x h) van elk stuk ruimbagage niet groter mag zijn dan 158 cm. Voor stukken ruimbagage die grotere afmetingen hebben wordt altijd overbagage in rekening gebracht en bagage met een omtrek die groter is dan 272 cm wordt niet geaccepteerd. Wil je meer informatie over de bagagevrijstellingen bij Copa, raadpleeg dan hun website.

Stoelen reserveren Copa Airlines

Voor het reserveren van een stoel dien je bij Copa Airlines apart te betalen, tenzij je een ConnectMiles PreferMember status (Silver, Gold, Platinum of Presidential Platinum) hebt. Een stoelreservering kun je maken tijdens het boekingsproces, of op elk moment daarna als je inlogt op de website van Copa Airlines. De kosten van een stoelreservering hangen bij Copa af van je bestemming en het type stoel dat je wenst (stoelen met meer beenruimte of vooraan in het vliegtuig zijn duurder dan standaard stoelen). Reserveer je geen stoel, dan kun je tijdens het inchecken gratis een stoel kiezen uit de overgebleven nog niet-gereserveerde stoelen. Als je vooraf geen stoel reserveert loop je wel het risico dat jouw favoriete stoel niet meer beschikbaar is of dat je niet naast je reisgezelschap komt te zitten.

Boekingskosten Copa Airlines

Copa Airlines brengt geen boekingskosten in rekening.

Service aan boord

Als je met Copa gaat vliegen zijn alle drankjes, hapjes en maaltijden inbegrepen in de prijs van je vliegticket. Op korte vluchten krijg je altijd minimaal een drankje en een snack of lichte maaltijd geserveerd, en op vluchten die langer dan 3,5 uur duren altijd een warme maaltijd. Wil je vanwege en dieet of religieuze voorschriften een speciale maaltijd, dan dien je deze minimaal 24 uur voor vertrek van je vlucht te reserveren via het online boekingssysteem. Op alle vluchten die langer dan 6 uur duren kun je tijdens je reis in alle klassen gebruik maken van een persoonlijk televisiescherm waarop je onder meer films kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. Alle films worden aangeboden of ondertiteld in het Spaans, Portugees en Engels. Daarnaast vind je in de stoelzak voor je het boordmagazine Panorama of the Americas, dat vol interessante en nuttige informatie staat.

Punctualiteit Copa Airlines

De punctualiteit van Copa Airlines is zeer goed. Volgens statistisch bureau OAG bedroeg het punctualiteitspercentage van Copa van april 2016 tot maart 2017 gemiddeld 88,1%.

Copa

4,0/5
Gebaseerd op 2155 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.