Kaart

Croatia Airlines

Croatia Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Kroatië en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Buzin, nabij de hoofdstad Zagreb. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1989 en is volledig in handen van de Kroatische staat. De thuisbasis van Croatia Airlines is Franjo Tuđman Airport (Zagreb Airport). De luchtvaartmaatschappij voert zowel lijn- als chartervluchten uit naar 38 binnen- en buitenlandse bestemmingen, waaronder Dubrovnik, Amsterdam, Brussel, Kopenhagen en Londen. Croatia Airlines is lid van luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe onder meer ook Singapore Airlines en Brussels Airlines behoren.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Croatia Airlines

Inchecken Croatia Airlines

Het handigste is om online in te checken, dit kan bij Croatia Airlines bij de meeste vluchten vanaf 36 uur tot 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je hebt online ingecheckt en je instapkaart hebt uitgeprint kun je met je bagage naar het vliegveld gaan, waar je deze kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Croatia Airlines. Bij enkele vluchten die vertrekken van Split en Dubrovnik is online inchecken niet mogelijk. Kun je niet online inchecken of wil je liever pas op het vliegveld inchecken, ga dan naar een balie of incheckmachine (daar waar aanwezig) van Croatia Airlines op de luchthaven. Het wordt geadviseerd minimaal 2 tot 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken op het vliegveld aanwezig te zijn. Tenzij expliciet anders aangegeven is de uiterlijke inchecktijd altijd 1 uur voor vertrek van het vliegtuig. Kom je te laat, dan heeft Croatia Airlines het recht om je reservering te annuleren. Wil je weten tot hoe laat je uiterlijk kunt inchecken, raadpleeg dan de website van Croatia Airlines.

Bagage Croatia Airlines

Hoeveel bagage je bij Croatia Airlines mag meenemen in de cabine hangt af van je vliegklasse. Reis je in de Economy Class, dan mag je 1 stuk handbagage van maximaal 8 kilo meenemen dat een maximale omtrek heeft van 115 cm (55 x 40 x 20 cm), en 1 ander persoonlijk item (handtas, aktetas, laptoptas) dat de maximale afmetingen van 40 x 30 x 10 cm heeft. Vlieg je in de Business Class, dan mag je 2 stuks handbagage van maximaal 8 kilo meenemen die elk een maximale omtrek hebben van 115 cm (55 x 40 x 20 cm) of een kledingtas van maximaal 57 x 54 x 15cm, en 1 ander persoonlijk item (handtas, aktetas, laptoptas) dat de maximale afmetingen van 40 x 30 x 10 cm heeft. Voor ruimbagage geldt dat je als je in de Economy Class vliegt maximaal 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo mag meenemen en als je in de Business Class vliegt maximaal 2 stuks ruimbagage van maximaal 32 kilo elk. De maximale omtrek (l x b x h) van elk stuk ruimbagage is 158 cm, ongeacht de vliegklasse. Reizigers met een frequent flyer kaart of die met kinderen reizen hebben ruimere bagagevrijstellingen, raadpleeg hiervoor de website van Croatia Airlines.

Stoelen reserveren Croatia Airlines

Als je met Croatia Airlines gaat vliegen is het reserveren van een standaard stoel kosteloos. Op de website van Croatia Airlines kun je zien hoe de stoelindeling eruit ziet bij de verschillende toesteltypes. Heb je geen stoel gereserveerd, dan kun je op het moment dat het inchecken start een stoel kiezen uit de nog overgebleven niet-gereserveerde stoelen.

Boekingskosten Croatia Airlines

Bij Croatia Airlines wordt aan alle passagiers boekingskosten in rekening gebracht. De boekingskosten bedragen doorgaans ca. €8 per boeking. Daarnaast kunnen er toeslagen in rekening worden gebracht voor ticketwijzigingen en –annuleringen. Ook dien je een toeslag te betalen voor overbagage en bijzondere bagage.

Service aan boord

Op alle vluchten van Croatia Airlines worden gratis drankjes en snacks geserveerd en op langere vluchten krijg je ook gratis maaltijden. Hoe duurder je vliegklasse, hoe exclusiever deze maaltijden zijn. Op sommige vluchten worden naast deze gratis drankjes, snacks en maaltijden ook nog producten verkocht door hun partner Uje. Het aanbod van de Uje Sky Shop is dus een aanvulling op de reeds bestaande service op alle vluchten van Croatia Airlines, die in de prijs van het ticket is inbegrepen. Bij de Uje Sky Shop kun je naast drankjes en snacks ook allerlei typisch Kroatische producten kopen, zoals Kroatische delicatessen, souvenirs, prentenboeken en spelletjes voor de kinderen. Alle Airbus toestellen van Croatia Airlines beschikken over een videosysteem dat niet alleen wordt gebruikt om veiligheidsinstructies weer te geven, maar ook om televisiedocumentaires over Kroatië te tonen. Passagiers in de Business Class kunnen daarnaast kiezen uit een uitgebreide selectie nationale en internationale kranten en tijdschriften die zij tijdens hun vlucht kunnen lezen. Ook zit in de stoelzak van elke passagier het reismagazine Croatia, dat boordevol interessante informatie en tips over Kroatië staat.

Punctualiteit Croatia Airlines

De punctualiteit van Croatia Airlines is zeer goed, van april 2016 tot maart 2017 bedroeg het gemiddelde punctualiteitspercentage van de maatschappij volgens statistisch bureau OAG zo’n 81,2%.

Croatia Airlines

3,5/5
Gebaseerd op 559 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.