Kaart

Czech Airlines

Czech Airlines, vaak afgekort als CSA, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Tsjechië en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de Praagse wijk Vokovice. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1923 en behoort daarmee tot de oudste maatschappijen ter wereld. Czech Airlines heeft Václav Havel Airport in Praag als thuisbasis en vliegt naar ruim 50 bestemmingen in Azië en Europa, waaronder Amsterdam, Barcelona, Madrid, Parijs, Rome, Moskou, Odessa en Seoul. Czech Airlines is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe onder meer ook KLM en Air France behoren, en is voor 44% eigendom van Korean Air. 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Czech Airlines

Inchecken Czech Airlines

Bij Czech Airlines kun je zowel online, via je mobiele telefoon als op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken is verreweg het handigst en kan bij veel vluchten vanaf 36 uur tot 5 uur (vluchten vanaf Skopje), 90 minuten (vluchten van/naar Seoul) of 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden op je smartphone. Daarna kun je als je eenmaal op de luchthaven bent je bagage afgeven bij een bagage afgiftepunt van Czech Airlines. Alleen bij vluchten die vertrekken vanaf de vliegvelden van Odessa, Porto, Lissabon, Riyadh en Beirut kun je niet gebruik maken van een zelf geprinte instapkaart en dien je altijd even langs de incheckbalie te gaan voordat je naar de douane loopt. Op de luchthaven inchecken kan ook, loop daarvoor naar de incheckbalies of self service kiosks van Czech Airlines. Zorg altijd dat je minimaal 2 tot 3 uur voor het vertrek van je vliegtuig aanwezig bent op de luchthaven.

Bagage Czech Airlines

Hoeveel hand- en ruimbagage je gratis mag meenemen hangt bij Czech Airlines af van de vliegklasse waarin je boekt. Vlieg je in de Economy Class (Lite, Plus, Flex), dan mag je 1 stuk handbagage van maximaal 8 kilo meenemen dat niet groter is dan 55 x 45 x 25 cm (inclusief handvaten, zijvakken en wielen). Heb je een ticket in de Business Class geboekt, dan mag je 2 stuks handbagage van elk maximaal 8 kilo meenemen waarvan de omtrek niet groter is dan 55 x 45 x 25 cm. Daarnaast mag je in de Economy Plus en Flex en in de Businessclass 1 persoonlijk item mee in de cabine nemen, zoals een handtasje, laptoptas of camera. Het persoonlijk item mag niet zwaarder dan 3 kilo en niet groter dan 40 x 30 x 15 cm zijn. De hoeveelheid ruimbagage die je bij Czech Airlines gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse en frequent flyer status. Heb je een Economy Lite ticket, dan mag je geen ruimbagage gratis inchecken. Reizigers met een Economy Plus ticket mogen 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo gratis inchecken, en reizigers met een Economy Flex 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo op korte en middellange vluchten en maximaal 2 stuks van 23 kilo elk op lange vluchten. Vlieg je in de Business Class dan mag je 2 stuks ruimbagage van elk maximaal 32 kilo gratis inchecken. Indien je in het bezit bent van een Silver, Gold of Platinum OK Plus kaart, dan gelden er ruimere bagagevrijstellingen. Wil je meer details weten over de bagagelimieten van Czech Airlines, bezoek dan hun website.

Stoelen reserveren Czech Airlines

Als je met Czech Airlines gaat vliegen kun je op de meeste vluchten gratis een standaard stoel reserveren, behalve als je een Economy Lite ticket hebt geboekt. Voor voorkeursstoelen (stoelen met extra beenruimte en stoelen vooraan (Airbus A319 toestellen) of achteraan (ATR toestellen) in het vliegtuig) dient extra betaald te worden, de kosten daarvoor hangen af van de vliegafstand en het type stoel en bedragen €10 tot €20 voor korte en middellange vluchten en €30 tot €45 voor lange vluchten. Business Class reizigers kunnen altijd gratis hun stoelen reserveren. Voorkeursstoelen zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt. Passagiers die een stoel bij de nooduitgang willen reserveren moeten voldoen aan bepaalde veiligheidseisen, raadpleeg hiervoor de website van Czech Airlines.

Boekingskosten Czech Airlines

Czech Airlines brengt geen boekingskosten in rekening. Wel worden er vaak afhankelijk van je vliegklasse kosten in rekening gebracht als je je ticket wilt wijzigen of annuleren.

Service aan boord

Reizigers met een Economy Lite of Economy Plus ticket dienen aan boord voor hun drankjes en snacks te betalen. Vlieg je met een Economy Flex ticket, dan krijg je een gratis snack en reis je in de Business Class dan krijg je een gratis warme maaltijd. Voor drankjes dient alleen in de Economy Class betaald te worden. Wil je eens ervaren wat reizigers in de Business Class te eten krijgen, dan kun je bij Czech Airlines vooraf online een Business of Gourmet menu bestellen, deze kosten tussen de €9 en €13 per maaltijd. Op alle lange afstandsvluchten heb je bij Czech Airlines de beschikking over een persoonlijk videosysteem waarop je films kunt kijken, spelletjes kunt spelen en muziek kunt luisteren. Wil je aan boord even lezen, dan kan dat ook want op alle toestellen bevindt zich in de stoelzak voor je het boordmagazine flyOK. Daarnaast kun je op lange afstandsvluchten aan boord belastingvrije artikelen kopen.

Punctualiteit Czech Airlines

De punctualiteit van Czech Airlines is goed te noemen, van april 2016 tot maart 2017 had de maatschappij volgens statistisch bureau OAG een punctualiteitspercentage van 76,5%.

Czech Airlines

4,5/5
Gebaseerd op 828 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.