Kaart

Delta Airlines

Delta Air Lines behoort tot de grootste luchtvaartmaatschappijen van de Verenigde Staten en heeft Hartsfield–Jackson Atlanta International Airport in Atlanta in de Amerikaanse staat Georgia als haar thuis basis. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1924 onder de naam Huff Daland Dusters en heeft sindsdien veel fusies en overnames gekend, onder meer met Northwest Airlines, Pan Am en Western Airlines. Delta is een van de vier oprichters van de luchtvaartalliantie SkyTeam en heeft een samenwerkingsverband (joint venture) met Air France-KLM, Alitalia, Virgin Atlantic en Virgin Australia. Tegenwoordig vliegt Delta naar ruim 5400 bestemmingen per dag en naar alle continenten ter wereld.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 16 december 2016 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Delta?

Inchecken Delta Airlines

Delta adviseert minimaal 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven als je een binnenlandse vlucht in de Verenigde Staten maakt, en tot wel 3 of 4 uur als je vanaf/naar een internationale bestemming vliegt. Het snelst ben je bij de gate als je van tevoren online incheckt, dit kan vanaf 24 uur voordat je vliegtuig vertrekt en je bagage kun je vervolgens afgeven bij een bagage afgiftepunt op het vliegveld. Op de luchthaven kun je uiteraard ook inchecken bij een van de balies of incheckmachines van Delta.

Bagage Delta Airlines

Bij Delta mag je maximaal één stuk handbagage van maximaal 56 x 35 x  23 cm en één persoonlijk item (laptop, handtasje, babytas) kosteloos meenemen in de cabine. De hoeveelheid ruimbagage die je mag inchecken hangt af van je bestemming, maar doorgaans geldt dat je als je in de Economy Class reist één stuk bagage van maximaal 23 kilo mag inchecken. Bij vluchten binnen de Verenigde Staten en naar Canada, Mexico en het Caribisch gebied dien je als je een Economy Class ticket hebt voor het meenemen van ruimbagage te betalen.

Stoelen

Als je een Basic Economy ticket hebt geboekt krijg je automatisch een stoel toegewezen, in de overige klassen kun je je stoel zelf uitkiezen als je boekt. In alle klassen heb je een eigen privé televisiescherm waarop je films en televisieseries kunt kijken, spelletjes kunt doen en muziek kunt luisteren.

Boekingskosten

Delta rekent alleen boekingskosten als je in bepaalde Europese landen telefonisch of bij een kantoor van Delta een vliegticket koopt, in alle andere gevallen worden er nooit boekingskosten in rekening gebracht. Diamond, Platinum en Gold Medallion leden betalen nooit boekingskosten.

Service aan boord

Alleen in de Basic Economy en Main Cabin klasse dient voor drankjes en versnaperingen betaald te worden, tenzij je een intercontinentale vlucht maakt.

Punctualiteit vluchten

In 2014 had Delta een punctualiteitspercentage van 84%. In januari 2015 was Delta Air Lines zelfs de meest punctuele luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten.

Delta

5,0/5
Gebaseerd op 275 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.