Kaart

Divi Divi Air

Divi Divi Air, door de lokale bewoners vaak “e Divi Divi” genoemd, is een kleine regionale luchtvaartmaatschappij die Hato International Airport op Curaçao als thuisbasis heeft. De Antilliaanse luchtvaartmaatschappij, die sinds 2001 bestaat en haar naam dankt aan de divi divi boom die veel op de Antilliaanse eilanden voorkomt, vliegt meerdere keren per dag vanaf haar thuisbasis naar 2 bestemmingen, te weten Aruba en Bonaire. Daarnaast voert Divi Divi Air ook chartervluchten uit naar vliegvelden in de regio, waaronder Punto Fijo en Valencia. Divi Divi Air is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en heeft ook geen codeshare agreements met andere luchtvaartmaatschappijen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Divi Divi Air

Inchecken Divi Divi Air

Bij Divi Divi Air kun je uitsluitend bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken, online inchecken is dus (nog) niet mogelijk bij deze kleine luchtvaartmaatschappijen. Op het vliegveld inchecken kan bij Divi Divi Air meestal vanaf 2 tot 3 uur tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig, tenzij anders aangegeven op je vliegticket. Divi Divi Air behoudt zich het recht voor om je vliegticket ongeldig te verklaren als je je later dan 1 uur voor vertrek van je vliegtuig meldt bij de incheckbalie, dus zorg dat je altijd op tijd op de luchthaven aanwezig bent. Je dient altijd uiterlijk 25 minuten voor vertrek van je vliegtuig bij de gate te staan, anders loop je het risico dat je niet meer kunt instappen waardoor je je vlucht zult missen.

Bagage Divi Divi Air

Als je met Divi Divi Air gaat vliegen mag je 1 stuk handbagage meenemen dat niet groter is dan 35 x 25 x 25 cm en niet zwaarder is dan 3 kilo, aangezien de ruimte in de cabine van de kleine vliegtuigen van Divi Divi Air zeer beperkt is. Het is om die reden ook niet toegestaan om meer stukken handbagage mee te nemen. Bij Divi Divi Air mag je altijd maximaal 18 kilo ruimbagage gratis inchecken, ongeacht het aantal stuks ruimbagage dat je bij je hebt. Voor elk stuk ruimbagage geldt wel dat deze niet groter mag zijn dan 115 cm x 40 cm x 65 cm. Heb je stukken ruimbagage bij je die groter zijn dan deze afmetingen, dan dien je altijd blij te betalen, hiervoor geldt een vast tarief van US$2 per kilo overbagage. Stukken ruimbagage die zwaarder wegen dan 18 kilo dienen over meerdere stuks bagage verdeeld te worden of als cargo te worden vervoerd. Het kan ook zijn dat deze bagage op een latere vlucht wordt meegenomen, omdat de hoeveelheid ruimbagage die op de kleine toestellen van Divi Divi Air zeer beperkt is. Zorg ervoor dat je als je overbagage meeneemt altijd minimaal 25 minuten eerder dan de aangegeven uiterlijke inchecktijd op de luchthaven bent, zodat het grondpersoneel voldoende tijd heeft om je extra bagage in te checken. Wil je meer weten over de bagagevrijstellingen van Divi Divi Air, kijk dan op hun website.

Stoelen reserveren Divi Divi Air

Tijdens het boeken van je vliegtickets bij Divi Divi Air kun je een aanvraag voor een specifieke stoel indienen. Divi Divi Air wijst geen stoelen automatisch toe. Aanvragen voor stoelen zijn onder voorbehoud, want zelfs als je aanvraag is goedgekeurd kan het zijn dat je uiteindelijk toch in een andere stoel moet zitten vanwege operationele of veiligheidsredenen. Aan het toewijzen van stoelen bij de nooduitgang zijn bijzondere voorwaarden verbonden, raadpleeg voor meer informatie de website van Divi Divi Air.

Boekingskosten Divi Divi Air

Voor vluchten die online zijn geboekt worden er bij Divi Divi Air geen boekingskosten in rekening gebracht. Aan het wijzigen of annuleren van tickets kunnen wel kosten verbonden zijn, afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt. Als je een Economy of Transit ticket hebt geboekt kun je deze tot 12 uur voor vertrek wijzigen tegen betaling van US$14 of US$25. Heb je een Flexibel ticket geboekt, dan is het wijzigen van je ticket altijd gratis. Vliegtickets die niet geannuleerd zijn, zijn nooit restitueerbaar, ongeacht je vliegklasse.

Service aan boord

Op alle vluchten van Divi Divi Air zijn alle drankjes en snacks gratis. De meeste vluchten van Divi Divi Air duren echter maar kort (de vlucht van Curaçao naar Bonaire duurt slechts 25 minuten), je krijgt in dat geval hooguit een glaasje water geserveerd. Divi Divi Air biedt tijdens haar vluchten geen inflight entertainmentprogramma aangezien de zeer kleine vliegtuigen van de maatschappij niet over de betreffende systemen beschikken, dus als je je niet wil vervelen kun je dus het beste een tablet, laptop of boek meenemen. Heb je niets bij je, dan kun je het boordmagazine van Divi Divi Air lezen dat zich in elke stoelzak bevindt.

Punctualiteit Divi Divi Air

Er zijn geen recente punctualiteitscijfers bekend van Divi Divi Air.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.