Kaart

Eastern Airways

Eastern Airways (niet te verwarren met het Amerikaanse Eastern Air Lines) is een Britse regionale luchtvaartmaatschappij en heeft haar hoofdkantoor gevestigd op Humberside Airport bij het plaatsje Kirmington in de county North Lincolnshire. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1995 en vliegt vooral naar Britse binnenlandse bestemmingen. Daarnaast voert Eastern Airways dagelijks lijnvluchten uit naar de Franse bestemmingen Orly Airport (Parijs) en Rodez–Marcillac Airport. Eastern Airways is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel een codeshare agreement met de Noorse maatschappij Wideroe. In 2014 werd Eastern Airways door de European Regions Airline Association uitgeroepen tot Gold Airline Of The Year. Let op: vanaf 29 oktober 2017 gaat Eastern Airways een franchise aan met de Britse luchtvaartmaatschappij Flybe, wat betekent dat je na deze datum alleen nog Eastern Airways vluchten kunt boeken via de website van Flybe en dat ook alle vluchten worden afgehandeld door Flybe.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Eastern Airways

Inchecken Eastern Airways

Als je met Eastern Airways gaat vliegen kun je uitsluitend op de luchthaven inchecken, het is dus nog niet mogelijk om online of via je mobiele telefoon in te checken. Op het vliegveld inchecken kan vanaf 90 minuten tot 30 minuten voor vertrek terecht bij een incheckbalie van Eastern Airways. Kom je te laat op de luchthaven, dan is inchecken niet meer mogelijk en mis je je vlucht.

Bagage Eastern Airways

Op Eastern Airways vluchten mag je maximaal 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 56 x 45 x 25 cm (inclusief handvaten, zijvakken en wielen) meet en niet zwaarder mag wegen dan 10 kilo. Op vluchten die worden uitgevoerd met een Jetstream toestel mag je alleen een klein stuk handbagage mee aan boord nemen, zoals een handtasje of kleine laptoptas. Grotere stukken handbagage zoals rolkoffertjes zullen vanwege de beperkte ruimte in het laadruim worden vervoerd. De hoeveelheid ruimbagage die je bij Eastern Airways gratis mag inchecken hangt af van je tickettype. Heb je een vliegticket met het Saver of Value tarief gekocht, dan mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 15 kilo gratis inchecken. Heb je een ticket met het Flexible tarief gekocht, dan mag je 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo gratis inchecken. Neem je meer ruimbagage mee dan met jouw vliegticket mogelijk is, dan dien je overbagage te betalen. Het tarief hiervoor bedraagt £6.00 per kilo per vliegsegment. Kijk op de website van Eastern Airways als je meer informatie wenst over bagagevrijstellingen.

Stoelen reserveren Eastern Airways

Het reserveren van standaard stoelen is bij Eastern Airways gratis, je kunt dit waar mogelijk doen tijdens het online boeken van je vliegtickets. Wie geen stoel reserveert krijgt tijdens het inchecken automatisch een stoel toegewezen door het grondpersoneel op de luchthaven. Wil je niet het risico lopen dat je favoriete stoel niet meer beschikbaar is of dat je niet naast je reisgezelschap komt te zitten, zorg dan dat je tijdig op de luchthaven bent.

Boekingskosten Eastern Airways

Bij Eastern Airways betaal geen boekingskosten als je online boekt. Wel worden er afhankelijk van je tickettype kosten in rekening gebracht voor het wijzigen van je ticket. Alle Eastern Airways vliegtickets zijn niet-restitueerbaar.

Service aan boord

Aan boord van Eastern Airways vluchten zijn alle dranken, snacks en lichte maaltijden gratis. Op korte vluchten krijg je meestal alleen een drankje en een kleine versnapering geserveerd, op langere vluchten een lichte maaltijd zoals een sandwich. Als je gaat vliegen met Eastern Airways hoef je geen inflight entertainment te verwachten, daarvoor zijn de vliegtuigen te klein. Wel bevindt zich in elke stoelzak het boordmagazine van Eastern Airways, dat boordevol handige reistips en informatie over Eastern Airways bestemmingen staat. Met alle tickettypes heb je op Aberdeen Airport toegang tot de lounge van Eastern Airways. Alleen met een Flexible Fare ticket heb je ook toegang tot de lounges van Eastern Airways op de vliegvelden van Southampton, Norwich, Leeds Bradford en Cardiff.

Punctualiteit Eastern Airways

De punctualiteit van Eastern Airways is zeer goed te noemen, in 2016 bedroeg het punctualiteitspercentage van de maatschappij op Britse vliegvelden volgens FlightOnTime zo’n 93%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.