Kaart

Edelweiss Air

Edelweiss Air is een luchtvaartmaatschappij uit Zwitserland die vooral lijn- en chartervluchten uitvoert naar vakantiebestemmingen. De Zwitserse maatschappij, die Zürich Airport als thuisbasis heeft, vliegt naar ruim 54 bestemmingen in met name Europa, het Midden-Oosten, het Caribisch gebied, Mexico, de Verenigde Staten en Canada, waaronder Heraklion, Ibiza, Marrakech, Rio de Janeiro en Orlando. Edelweiss Air is een volledige dochtermaatschappij van Swiss International Air Lines en behoort dus tot de Lufthansa Group. De maatschappij heeft een vloot van 10 toestellen, welke uitsluitend uit Airbus A320, A330 en A340 toestellen bestaat.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Edelweiss Air

Inchecken Edelweiss Air

Bij Edelweiss Air kun je op drie manieren inchecken: online, op de luchthaven en op bepaalde treinstations. Online inchecken is verreweg het snelst en kan vanaf 23 uur tot 1 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Vanaf een aantal luchthavens van vertrek, waaronder Cagliari, Cancun en Keflavik is het (nog) niet mogelijk om online in te checken. Wil je weten of je op jouw luchthaven van vertrek online kunt inchecken, raadpleeg dan de website van Edelweiss Air. Zodra je online ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon, indien dit ondersteund wordt door de luchthaven vanwaar je gaat vertrekken. Daarna kun je naar het vliegveld gaan, waar je je bagage uiterlijk 1 uur voor vertrek kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Edelweiss Air. Ben je niet in staat om online in te checken dan kun je ook op de luchthaven inchecken bij de incheckbalies van Edelweiss Air. Dit kan vanaf 23 uur (mits dit binnen de openingstijden van de incheckbalies valt, welke van 5:00 tot 21:45 zijn) tot uiterlijk 1 uur voor vertrek. Vertrek je vanaf Zwitserland, dan kun je je bagage ook al op een aantal treinstations in Zwitserland inchecken. Je bagage reist dan apart van jou, je hoeft er dan dus niet meer mee te sjouwen.

Bagage Edelweiss Air

De algemene bagagevrijstelling voor handbagage is op vluchten met Edelweiss Air in de Economy Class maximaal 1 stuk handbagage van maximaal 8 kilo en met een maximale omtrek van 55 x 40 x 23 cm, en in de Business Class maximaal 2 stuks handbagage die elk maximaal 8 kilo mogen wegen en elk een maximale omtrek mogen hebben van 55 x 40 x 23 cm. Naast deze handbagage mogen alle reizigers in zowel de Economy als Business Class een kleine handtas of laptoptas meenemen van maximaal 40 x 30 x 10 cm en daarnaast eventuele medische benodigdheden. Hoeveel ruimbagage je bij Edelweiss Air gratis mee mag nemen hangt af van je luchthaven van vertrek en bestemming en je vliegklasse. Voor de meeste vluchten geldt dat je in de Economy Class maximaal 1 stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo mag meenemen en in de Business Class maximaal 1 stuk ruimbagage van maximaal 32 kilo. Voor veel bestemmingen gelden echter ruimere bagagevrijstellingen, dus als je precies wilt weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken kun je het beste gebruik maken van de handige bagagecalculator die op de website van Edelweiss Air te vinden is. De maximale omtrek (l + b + h) van elk stuk ruimbagage mag in alle gevallen niet meer dan 158 cm zijn en stukken bagage die zwaarder zijn dan 32 kilo worden niet geaccepteerd.

Stoelen reserveren Edelweiss Air

Bij Edelweiss Air dien je altijd voor het reserveren van een stoel te betalen. Een stoelreservering kan tijdens het boekingsproces of elk moment daarna tot 4 dagen voor vertrek van het vliegtuig gemaakt worden. Het tarief voor het reserveren van een stoel is afhankelijk van je bestemming en het type stoel dat je kiest, en varieert van €11 voor een standaard stoel op korte en middellange vluchten tot €90 voor een stoel bij de nooduitgang op lange vluchten (let op, voor het reserveren van stoelen bij de nooduitgang gelden bijzondere voorwaarden). Als je een Economy Max ticket boekt heb je standaard tot 15 cm meer beenruimte dan in de Economy Class, en kan je stoel verder naar achteren.

Boekingskosten Edelweiss Air

Edelweiss Air brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor diverse optionele extra services te betalen, waaronder extra ruimbagage, bijzondere bagage (bv. sportuitrusting, huisdieren, etc.) en stoelreserveringen.

Service aan boord

Op alle vluchten van Edelweiss Air wordt afhankelijk van de duur van de vlucht een gratis warme warme maaltijd of snack aangeboden, inclusief een drankje. Afhankelijk van het type toestel waarmee je vliegt en de duur van je vlucht kun je bij Edelweiss Air films kijken via een persoonlijk entertainment systeem. Er is geen wifi aan boord, maar je kunt wel je eigen laptop, tablet of smartphone gebruiken mits deze in vliegtuigmodus staat. Daarnaast kun je op alle internationale vluchten van Edelweiss Air belastingvrije artikelen kopen, waaronder een exclusieve collectie van sieraden, horloges, parfums en cadeauartikelen. Raadpleeg het boordmagazine Edelweiss Travel Magazine in de stoelzak voor je om te zien wat het aanbod aan belastingvrije artikelen is van Edelweiss Air. Dit magazine staat tevens boordevol reistips en nuttige informatie met betrekking tot je vlucht.

Punctualiteit Edelweiss Air

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Edelweiss Air.

edelweiss air

4,5/5
Gebaseerd op 475 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.