Kaart

Egyptair

Egyptair is de nationale luchtvaartmaatschappij van Egypte en heeft Cairo International Airport als thuisbasis. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1932 en voert vluchten uit naar ruim 75 bestemmingen in het Midden-Oosten, Europa, Afrika, Azië, en Noord- en Zuid-Amerika. Egyptair behoort tot de luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe onder meer ook Brussels Airlines en Singapore Airlines behoren en is ook lid van de Arabesk Airline Alliance en de Arab Air Carriers Organization.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Egyptair

Inchecken Egyptair

Reizigers die met Egyptair gaan vliegen kunnen meestal vanaf 24 uur tot uiterlijk 60 minuten (internationale vluchten) of 30 minuten (binnenlandse vluchten) voor de officiële vertrektijd van hun vliegtuig online inchecken via de website van de luchtvaartmaatschappij, waarna de instapkaart kan worden uitgeprint. Egyptair heeft ook een eigen app, via welke je niet alleen vliegtickets kunt boeken maar ook kunt inchecken, waarna je een mobiele instapkaart toegestuurd via email of sms. Je bagage kun je zodra je online of via je mobiele telefoon hebt ingecheckt afgegeven bij een bagage afgiftepunt van Egyptair op de luchthaven. Inchecken op de luchthaven kan ook, loop hiervoor vanaf 3 uur tot uiterlijk 60 minuten (internationale vluchten) of 30 minuten (binnenlandse vluchten) voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig naar de incheckbalie van Egyptair op de luchthaven.

Bagage Egyptair

De hoeveelheid hand- en ruimbagage die je bij Egyptair gratis mag meenemen hangt af van je bestemming, de klasse waarin je vliegt en je frequent flyer status. Vlieg je bijvoorbeeld naar een internationale bestemming in de Economy Class en heb je geen frequent flyer status, dan mag je maximaal één stuk handbagage meenemen dat maximaal 8 kilo weegt en twee stuks ruimbagage van elk maximaal 23 kilo en een maximale omtrek van 158 cm. Neem je een binnenlandse vlucht in de Economy Class en heb je geen frequent flyer status, dan mag je maximaal één stuk handbagage meenemen dat maximaal 8 kilo weegt en één stuk ruimbagage van maximaal 23 kilo en een maximale omtrek van 158 cm. Voor hogere vliegklassen en mensen met een frequent flyer status gelden ruimere bagagevrijstellingen, oplopend tot maximaal één stuk handbagage van maximaal 8 kilo en drie stuks ruimbagage van elk maximaal 32 kilo en een maximale omtrek van 158 cm op internationale vluchten. Raadpleeg de website van Egyptair als je precies wilt weten hoeveel bagage je op jouw vlucht gratis mee mag nemen.

Stoelen reserveren Egyptair

Als je vliegtickets bij Egyptair boekt kun je tijdens het boekingsproces gratis standaard stoelen reserveren. Daarnaast kun je ook tijdens het online inchecken zelf gratis een stoel kiezen of een eerder gereserveerde stoel wijzigen. De hoeveelheid beenruimte die je hebt bedraagt ca. 45 cm in de Economy Class. In de Business Class heb je met een beenruimte van ca. 127 cm iets meer mogelijkheden om je benen te strekken.

Boekingskosten Egyptair

Egyptair brengt geen boekingskosten in rekening, Wel wordt een toeslag in rekening gebracht voor ticketwijzigingen en extra services, zoals het reserveren van voorkeursstoelen.

Service aan boord

Alle maaltijden en dranken zijn kosteloos inbegrepen als je met Egyptair gaat vliegen. De maaltijden zijn allemaal halal, en in overeenstemming met religieuze voorschriften worden er aan boord geen alcoholische dranken geserveerd. Mensen met speciale dieetwensen of –voorschriften (bijvoorbeeld suikerarm, kosher, veganistisch en vegetarisch) kunnen dit tijdens het boeken van hun vlucht aangeven, zij krijgen dan tijdens hun vlucht een speciale maaltijd aangeboden). Daarnaast kun je op veel internationale vluchten van Egyptair tijdens het eten van je maaltijd films en video’s kijken of spelletjes spelen via een persoonlijk videoscherm. Ook zijn er speciale films en spelletjes voor kinderen, die zullen zich tijdens hun vlucht dus niet zo snel gaan vervelen! De beschikbaarheid van een inflight entertainment systeem is bij Egyptair doorgaans afhankelijk van het type toestel waarmee je vliegt, raadpleeg hun website als je wil weten of dit op jouw vlucht beschikbaar is. Op alle A330-300 toestellen heb je bovendien de beschikking over mobiele connectiviteit en wifi, aan het gebruik hiervan zijn wel kosten verbonden. Hoe hoger de vliegklasse die je vliegt, hoe meer luxe en comfort je bij Egyptair kunt verwachten, waaronder exclusieve maaltijden en stoelen met zeer veel beenruimte. Daarnaast heb je als je een ticket in de Business Class boekt de mogelijkheid om gratis gebruik te maken van de lounge. Egyptair biedt al haar passagiers gratis een selectie binnen- en buitenlandse kranten aan die bij het instappen worden aangeboden en tijdens de vlucht kunnen worden gelezen. Op internationale vluchten kun je bij Egyptair ook belastingvrije artikelen kopen, waaronder bijouterieën, parfums en cadeauartikelen. Raadpleeg het boordmagazine van Egyptair als je wilt weten wat er allemaal tijdens je vlucht aan belastingvrije artikelen wordt aangeboden.

Punctualiteit Egyptair

De punctualiteit van Egyptair is redelijk tot goed te noemen, van oktober 2016 tot september 2017 bedroeg het punctualiteitspercentage van Egyptair volgens het statistisch bureau OAG gemiddeld zo’n 73,7%.

EgyptAir

3,5/5
Gebaseerd op 1753 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.