Kaart

Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines, voorheen Ethiopian Air Lines geheten en tot op de dag van vandaag vaak meestal kortweg Ethiopian genoemd, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Ethiopië en heeft haar hoofdkantoor gevestigd op Bole International Airport nabij de hoofdstad Addis Ababa. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1945 en is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance, waartoe ook Brussels Airlines en Singapore Airlines behoren. Daarnaast is Ethiopian Airlines aangesloten bij de International Air Transport Association en de African Airlines Association. De maatschappij voert vluchten uit naar ruim 94 internationale en 19 binnenlandse bestemmingen, waaronder Dubai, Johannesburg, Guangzhou, Nairobi en Beijing. Ethiopian Airlines heeft een moderne vloot en vliegt onder meer met de Boeing 787 Dreamliner en de Airbus A350.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Ethiopian Airlines

Inchecken Ethiopian Airlines

Bij Ethiopian Airlines kun je heel gemakkelijk online inchecken, dit kan bij de meeste vluchten vanaf 36 uur tot 2 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je je instapkaart hebt uitgeprint kun je met je bagage naar het vliegveld gaan, waar je deze uiterlijk 60 minuten (internationale vluchten) of 45 minuten (binnenlandse vluchten) voor vertrek kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Ethiopian Airlines. Ben je niet in de gelegenheid om online in te checken, ga dan naar een balie van Ethiopian Airlines op de luchthaven. Inchecken op de luchthaven kan vanaf 3 uur tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Het wordt echter geadviseerd om altijd minimaal 2 tot 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken op het vliegveld aanwezig te zijn, omdat de wachttijden bij de incheckbalies, douane en beveiliging soms lang kunnen zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. Uiterlijk 30 minuten voor vertrek dien je bij de gate te zijn. Op niet alle luchthavens van vertrek (waaronder Londen Heathrow) is het mogelijk om online in te checken, in dat geval dien je altijd op de luchthaven in te checken.

Bagage Ethiopian Airlines

Als je in de Economy Class vliegt mag je bij Ethiopian Airlines maximaal 1 stuk handbagage van maximaal 7 kilo meenemen dat de maximale afmetingen van 55 x 40 x 23 cm heeft, en 1 accessoire (bv. camera, handtasje, klein rugzakje, laptoptas). Voor reizigers in de Business Class geldt dat je 2 stuks handbagage mag meenemen die elk maximaal 7 kilo wegen en elk de maximale afmetingen van 55 x 40 x 23 cm hebben, en 1 accessoire (bv. camera, handtasje, klein rugzakje, laptoptas). De hoeveelheid ruimbagage die je mag inchecken hangt af van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Op de website van Ethiopian Airlines staat een handig overzicht waarop je kunt zien hoeveel ruimbagage jij in jouw situatie maximaal mag meenemen, maar voor de meeste internationale vluchten geldt dat je in de Economy Class maximaal 2 stuks ruimbagage van elk maximaal 23 kilo gratis mag inchecken, en in de Business Class (Cloud Nine) maximaal 2 of 3 stuks ruimbagage die elk maximaal 32 kilo wegen. Voor frequent flyer kaarthouders en reizigers die met baby’s vliegen gelden ruimere bagagevrijstellingen.

Stoelen reserveren Ethiopian Airlines

Wie met Ethiopian Airlines gaat vliegen kan tijdens het boekingsproces of op elk moment daarna gratis een standaard stoel reserveren. Ook kun je tijdens het inchecken gratis een stoel kiezen of de eerder door jou gekozen stoel wijzigen, hier zijn geen kosten aan verbonden. In toestellen van Ethiopian Airlines bedraagt de beenruimte in de Economy Class doorgaans zo’n 81 cm en in de Business Class (Cloud Nine) ca. 142 cm.

Boekingskosten

Bij Ethiopian Airlines worden geen boekingskosten in rekening gebracht. Wel kunnen er toeslagen worden berekend voor ticketwijzigingen en –annuleringen. Als je online Ethiopian Airlines tickets boekt kun je betalen met onder meer Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, China Union Pay, JCB en PayPal.

Service aan boord

Op alle binnenlandse en internationale vluchten van Ethiopian Airlines zijn alle maaltijden, drankjes en snacks gratis. Op middellange en lange vluchten krijg je in de Economy Class een warme driegangen maaltijd voorgeschoteld, waarbij je kunt kiezen uit zowel Ethiopische als Westerse gerechten, en in de Business Class (Cloud Nine) krijg je een à la carte menu en kun je kiezen uit diverse soorten witte en rode wijn. Ook aan de allerkleinsten is gedacht, want als je met kinderen gaat vliegen krijgen zij een speciale kindermaaltijd. Ga je met Ethiopian Airlines een intercontinentale vlucht maken, dan heb je bovendien de beschikking over een persoonlijk videosysteem, waarop je onder meer films kunt kijken, muziek kunt beluisteren en spelletjes kunt spelen. Daarnaast kun je tijdens je vlucht door het gratis boordmagazine Selamta bladeren en belastingvrije artikelen kopen.

Punctualiteit Ethiopian Airlines

De punctualiteit van Ethiopian Airlines is redelijk tot goed te noemen, volgens de meest recente cijfers arriveerde 70% van de vluchten op tijd.

Ethiopian Airlines

4,5/5
Gebaseerd op 2561 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.