Kaart

Eurowings

Eurowings  is een Duitse budgetmaatschappij en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Düsseldorf. De prijsvechter is een volledige dochtermaatschappij van Lufthansa en vliegt voornamelijk naar binnenlandse en Europese bestemmingen, waaronder Berlijn, Amsterdam, Brussel, Londen, Milaan en Valencia. Daarnaast vliegt Eurowings naar enkele intercontinentale bestemmingen, zoals Boston, Miami, Port Louis en Phuket. Eurowings is lid van de luchtvaartalliantie Star Alliance.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Eurowings?

Eurowings check in

Bij Eurowings kun je op verschillende manieren inchecken. Het snelst en eenvoudigst is om online of via de app van Eurowings op je mobiele telefoon in te checken, dit kan bij de meeste vluchten al vanaf 72 uur voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig. Nadat je online of via je smartphone hebt ingecheckt kun je ervoor kiezen om je instapkaart naar je te laten versturen via sms of e-mail, waarna je hem kunt uitprinten. Je kunt je instapkaart ook laden in de Passbook/Wallet van je smartphone of opslaan in de Eurowings app. Zelf online of via je mobiel inchecken is niet mogelijk bij lange afstandsvluchten naar Bangkok, Miami, Orlando, Las Vegas, Seattle, Cancun, Havanna, Varadero, Punta Cana, Puerto Plata, Montego Bay en Windhoek. Als je naar een van deze bestemmingen vliegt dien je op de luchthaven in te checken bij een incheckbalie of incheckautomaat (alleen aanwezig op de luchthavens Düsseldorf, Dresden, Hamburg, Hannover, Keulen/Bonn, Londen-Heathrow, Nürnberg, Stuttgart en Wenen) van Eurowings. De incheckbalies van Eurowings gaan 3 uur voor vertrek open en sluiten 60 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig.

Eurowings bagage

Als je gaat vliegen met Eurowings mag je 1 stuk handbagage meenemen dat maximaal 8 kilo weegt en niet groter is dan 55 x 40 x 23 cm of een opvouwbare kledinghoes van maximaal 57 x 54 x 15 cm. Daarnaast mag je nog een persoonlijk stuk bagage met een maximale afmeting van 40 x 30 x 10 cm (bv. een laptop-, hand- of aktetas) en hulpmiddelen voor mindervaliden in de cabine meenemen. Vlieg je met kinderen, dan mag je per kind ook nog een reiswieg, autostoeltje of buggy meenemen. Als je met het Basic-tarief vliegt dien je voor het inchecken van ruimbagage altijd en toeslag te betalen. De tarieven hiervoor zijn afhankelijk van hoeveel stuks bagage je meeneemt, je bestemming en hoe je de bagage bijboekt. Boek je 1 stuk bagage tot 23 kilo via de website, dan betaal je een toeslag van €9 tot €30 per vlucht per passagier. Boek je je ruimbagage pas bij op de luchthaven, dan wordt er €18 tot €60 in rekening gebracht. Als je meer dan 1 stuk bagage van 23 kilo meeneemt moet een bijkomende toeslag voor extra bagage worden betaald. Vlieg je met het Smart-tarief dan mag je gratis 1 stuk bagage van maximaal 23 kilo inchecken. Reizigers die het Best-tarief hebben betaald mogen zelfs 2 stuks bagage van maximaal 23 kilo zonder extra kosten meenemen. Vind hier ook gemakkelijk meer informatie over handbagage Eurowings.

Stoelen reserveren Eurowings

Reizigers die op het Basic-tarief vliegen dienen voor het reserveren van een standaard of voorkeursstoel bij te betalen. De kosten hangen af van de bestemming en variëren van €8 voor een standaard stoel bij Europese vluchten tot €90 voor een stoel met extra beenruimte op lange afstandsvluchten. Vlieg je met het Smart-tarief dan kun je gratis een standaard stoel reserveren en betaal je €50 voor een stoel met extra beenruimte op lange afstandsvluchten. Reizigers die met het Best-tarief reizen kunnen gratis een stoel met extra beenruimte reserveren. Wie geen stoel reserveert kan tijdens het inchecken gratis een standaard stoel kiezen uit de nog niet-gereserveerde stoelen die nog over zijn. Check je in bij een incheckbalie van Eurowings op de luchthaven dan wordt er een stoel aan je toegewezen.

Boekingskosten Eurowings

Bij Eurowings hoef je niet apart voor boekingskosten te betalen.

Service aan boord

Het serviceniveau aan boord van alle vluchten van Eurowings  hangt af van het tarief waarin je vliegt. Heb je een vliegticket met het Basic-tarief gekocht, dan dien je voor alle drankjes, snacks en maaltijden te betalen. Indien gewenst kun je extra services zoals catering wel vooraf bijboeken. Vlieg je met het Smart-tarief, dan krijg je op Europese vluchten gratis een snack en een drankje (een hartig broodje, een flesje mineraalwater en een extra alcoholvrij drankje) en op lange afstandsvluchten twee gratis maaltijden en niet-alcoholische drankjes. Als je een ticket met het Best-tarief hebt geboekt zijn alle drankjes, snacks en maaltijden gratis en word je zowel op Europese vluchten als lange afstandsvluchten  à la carte bediend. Zowel op Europese als lange afstandsvluchten heb je aan boord van veel Eurowings toestellen de beschikking over inflight entertainment. Bij Europese vluchten gaat dat via de Eurowings app, waarop je via je eigen smartphone, tablet of notebook kunt inloggen. Op lange afstandsvluchten kun je via een persoonlijk videoscherm films kijken, muziek luisteren en spelletjes doen.

Punctualiteit Eurowings

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Eurowings.

eurowings

4,5/5
Gebaseerd op 820 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.