Kaart

Finnair

Finnair is de nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van Finland en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de Finse stad Vantaa. De airline, wiens thuisbasis Helsinki Airport is, werd opgericht in 1923 en behoort tot de oudste maatschappijen ter wereld. Finnair is lid van de luchtvaartalliantie Oneworld, waartoe ook British Airways en Iberia behoren. De maatschappij voert vluchten uit naar ruim 132 bestemmingen in Europa, Azië en Noord-Amerika en behoort volgens de statistieken tot de veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

Waarom vliegen met Finnair

Inchecken Finnair

Bij Finnair kun je heel gemakkelijk online of via je mobiele telefoon inchecken, dit kan bij de meeste vluchten vanaf 36 uur (bij vluchten van/naar de Verenigde Staten vanaf 24 uur) voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Bij Finnair kun je er ook voor kiezen om automatisch in te checken, in dat geval ontvang je de avond ervoor (bij vluchten in de ochtend) of 3 uur voor vertrek (bij vluchten in de middag en avond) een link naar een mobiele instapkaart via email of sms, je hoeft dan dus verder niets te doen. Nadat je je instapkaart hebt uitgeprint of op je smartphone hebt geladen kun je met je bagage naar het vliegveld gaan, waar je deze kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Finnair. Kun je niet online of via je mobiele telefoon inchecken, ga dan naar een balie of incheckmachine van Finnair op de luchthaven. Het wordt geadviseerd minimaal 2 tot 3 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken op het vliegveld aanwezig te zijn.

Bagage Finnair

Hoeveel bagage je bij Finnair mag meenemen in de cabine hangt af van je vliegklasse en je frequent flyer status. Als je in de Economy Class vliegt mag je 1 stuk handbagage meenemen dat de maximale afmetingen van 56 x 45 x 25 cm heeft, en 1 accessoire (handtasje, klein rugzakje, laptoptas) dat een omtrek heeft van maximaal 40 x 30 x 15 cm. Samen mag je handbagage niet meer dan 8 kilo wegen. Voor reizigers in de Business Class en Finnair Platinum, Gold en Silver kaarthouders geldt dat je 2 stuks handbagage mag meenemen die elk de maximale afmetingen van 56 x 45 x 25 cm hebben, en 1 accessoire (handtasje, klein rugzakje, laptoptas) dat een omtrek heeft van maximaal 40 x 30 x 15 cm. Samen mag je handbagage in dat geval niet meer dan 10 kilo wegen.De hoeveelheid ruimbagage die je mag inchecken hangt af van je vliegklasse en tickettype. Op de website van Finnair staat een handige bagagecalculator waarmee je kunt uitrekenen hoeveel ruimbagage jij in jouw situatie maximaal mag meenemen, maar doorgaans geldt dat je 1 of 2 stuks ruimbagage gratis mag inchecken mits je niet met een Economy Light ticket vliegt. Daarbij geldt dat de totale afmetingen (l x b x h) van een stuk ruimbagage niet groter mogen zijn dan 158 cm en dat elk stuk ruimbagage niet zwaarder mag zijn dan 23 kilo. Voor overbagage worden altijd kosten in rekening gebracht, de tarieven hangen af van je bestemming. Finnair Plus Platinum, Gold en Silver leden en Oneworld Emerald en Sapphire leden mogen altijd 1 extra stuk bagage gratis inchecken.

Stoelen reserveren Finnair

Wie met Finnair gaat vliegen dient voor het reserveren van een stoel te betalen. De kosten daarvan hangen af van de reisklasse, het stoeltype, de duur van je vlucht en je frequent flyer status en variëren van €6 tot €12 voor standaard stoelen op Europese vluchten tot €85 voor Economy Comfort stoelen op intercontinentale vluchten. Raadpleeg de website van Finnair als je wilt weten hoeveel het kost om de door jou gewenste stoel te reserveren.

Boekingskosten Finnair

Bij Finnair wordt aan alle passagiers boekingskosten in rekening gebracht. De boekingskosten zijn het laagst als je online boekt, want dan betaal je €5 per boeking. Boek je via een kantoor van Finnair, dan betaal je €35 boekingskosten bij lange afstandsvluchten en €25 bij vluchten binnen Europa. Als je een ticket koopt bij de ticketbalie van Finnair op de luchthaven dan ben je het duurste uit, in dat geval worden €35 boekingskosten in rekening gebracht bij Europese vluchten en €45 bij lange afstandsvluchten. Daarnaast kunnen er toeslagen in rekening worden gebracht voor ticketwijzigingen en –annuleringen, ongeacht de manier waarop je je ticket hebt geboekt.

Service aan boord

Op alle binnenlandse en Europese vluchten en vluchten van/naar het Midden-Oosten die je bij Finnair voor je maaltijden, drankjes en snacks te betalen, tenzij je in de Business Class vliegt (met uitzondering van binnenlandse vluchten en vluchten naar de Baltische landen). Op intercontinentale vluchten zijn alle maaltijden in alle vliegklassen gratis, echter voor snacks dien je als je niet in de Business Class vliegt te betalen. Op intercontinentale vluchten van Finnair heb je de beschikking over een persoonlijk videosysteem, waarop je onder meer films kunt kijken en spelletjes kunt spelen. Daarnaast kun je tijdens je vlucht door het gratis boordmagazine bladeren en belastingvrije artikelen kopen.

Punctualiteit Finnair

De punctualiteit van Finnair is goed, van oktober 2016 tot september 2017 bedroeg het gemiddelde punctualiteitspercentage van Finnair volgens statistisch bureau OAG zo’n 82,5%.

Finnair

4,5/5
Gebaseerd op 2469 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.