Kaart

Flybe

Flybe is de grootste onafhankelijke luchtvaartmaatschappij van Europa en heeft haar hoofdkantoor in de Britse stad Exeter gevestigd. De luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1979 en is vooral actief op de Britse binnenlandse luchtvaart, maar vliegt ook naar ruim 62 internationale bestemmingen in 9 Europese landen, waaronder Parijs, Dublin en Amsterdam. Flybe is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar deelt wel het Avios frequent flyer programma met onder meer British Airways, Iberia en Aer Lingus.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 mei 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Flybe

Flybe Check in

Bij Flybe kun je op vier manieren inchecken: automatisch, online of via een self-service kiosk of incheckbalie op de luchthaven. Als je tijdens het boeken van je Flybe vliegtickets kiest voor automatisch inchecken krijg je 36 tot 15 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig automatisch een instapkaart toegestuurd via email of sms. Zelf online inchecken is ook mogelijk, dit kan vanaf 36 uur tot 2 uur voor vertrek. Zodra je automatisch of online hebt ingecheckt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Vervolgens kun je als je bent aangekomen op de luchthaven je bagage afgeven bij een bagage afgiftepunt. Wil je liever op het vliegveld inchecken, dan kun je vanaf 2 uur tot 60 minuten voor vertrek terecht bij een incheckbalie of self-service kiosk van Flybe.

Flybe Bagage

Flybe hanteert het volgende bagagebeleid: je mag 1 stuk handbagage meenemen dat de maximale afmetingen heeft van 55 x 35 x 20 cm, inclusief handvaten en wielen. Daarnaast mag je een klein persoonlijk item meenemen zoals een handtasje of laptop, mits deze onder de stoel voor je past. Het totale gewicht van je handbagage mag niet meer dan 10 kilo zijn. Voor ruimbagage dien je bij Flybe alleen extra te betalen als je een “Just Fly” ticket hebt geboekt. Als je je ticket online boekt betaal je €30 voor bagage tot maximaal 15 kilo, €31 voor bagage tot maximaal 20 kilo, €38 voor bagage tot maximaal 23 kilo en €73 voor 2 stuks bagage van maximaal 20 kilo elk. Boek je vliegticket telefonisch, dan betaal je €24 voor bagage tot maximaal 15 kilo, €27 voor bagage tot maximaal 20 kilo, €47 voor bagage tot maximaal 23 kilo en €68 voor 2 stuks bagage van maximaal 20 kilo elk. Als je pas op de luchthaven bagage bijboekt mag je maximaal 1 stuk bagage van maximaal 20 kilo meenemen en de kosten daarvoor bedragen €54. Heb je een “Get More” ticket geboekt,  dan kun je gratis minimaal 1 stuk ruimbagage van 20 kilo meenemen, voor extra kilo’s of bagage dient bijbetaald te worden. Reizigers met een “All In" ticket mogen altijd gratis bagage meenemen, met een maximum van 2 stuks bagage van 20 kilo elk. Kijk op de website van Flybe om te zien hoeveel bagage jij op jouw vlucht gratis in mag checken. Vind hier meer informatie over Flybe handbagage.

Stoelen reserveren Flybe

Standaard stoelen reserveren is bij Flybe gratis als je een “Get More” of “All In” ticket hebt geboekt,  in dat geval kun je tijdens het boeken van je ticket al een stoel kiezen. Heb je een “All-in” ticket dan zijn ook voorkeursstoelen (met meer beenruimte of vooraan in het toestel) gratis. Wie een “Just Fly” ticket heeft geboekt dient voor een stoelreservering altijd bij te betalen, dit kan tijdens het boeken maar ook op een later moment. Het reserveren van een standaard stoel kost minimaal €9 als je online boekt, het reserveren van een voorkeursstoel kost minimaal €22. Wie geen stoel reserveert krijgt tijdens het inchecken automatisch een stoel toegewezen, het risico bestaat dan wel dat je niet naast je reisgenoot zit.

Boekingskosten Flybe

Bij Flybe betaal je €14 boekingskosten per reservering als je met een creditcard betaalt. Betaal je op een andere manier, dan worden er geen boekingskosten in rekening gebracht. Let er wel op dat je administratiekosten dien te betalen als je je ticket annuleert of er geen gebruik van maakt.

Service aan boord

Of je aan boord van Flybe voor dranken, snacks en maaltijden dient te betalen hangt af van je ticketklasse. Heb je een Just Fly of Get More ticket geboekt, dan dien je voor alle dranken, snacks en maaltijden aan boord te betalen. Vlieg je in de “All In” klasse dan krijg je één gratis drankje en één gratis snack. Flybe heeft een uitgebreide menukaart genaamd Café Flybe, waarbij je kunt kiezen uit ontbijtsets, sandwiches, tapas, koekjes, snackrepen, koude en warme dranken en alcoholische dranken. Daarnaast vind je in elke stoelzak het boordmagazine Flight Time, dat boordevol handige reistips en informatie over Flybe bestemmingen staat. De vliegtuigen van Flybe hebben geen inflight entertainment systeem.

Punctualiteit Flybe

De punctualiteit van Flybe is goed te noemen, het punctualiteitspercentage van maart 2016 tot april 2017 bedroeg volgens statistisch bureau OAG 86,18%.

Flybe

4,5/5
Gebaseerd op 370 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.