Kaart

flydubai

flydubai (zonder hoofdletter), formeel Dubai Aviation Corporation geheten, is een budgetmaatschappij die in eigendom is van de regering van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze prijsvechter uit Dubai gebruikt de vliegvelden Dubai International Airport en Al Maktoum International Airport als belangrijkste thuisbases en vliegt naar ruim 95 bestemmingen in het Midden-Oosten, Europa, Azië en Afrika, waaronder Amman, Beirut, Chittagong, Doha, Kathmandu, Koeweit en Muscat. flydubai probeert als low cost airline niet te concurreren met haar zustermaatschappij Emirates en vliegt vooral naar vakantiebestemmingen en bestemmingen die populair zijn bij buitenlandse werknemers die in de Verenigde Arabische Emiraten wonen.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met flydubai

Inchecken flydubai

Inchecken kan bij flydubai op diverse manieren, waaronder online, via je mobiele telefoon en via een incheckbalie op de luchthaven. Online of via je mobiel inchecken is meestal verreweg het handigst en snelst en kan vanaf 24 uur tot 90 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Nadat je zelf ingecheckt hebt dien je je instapkaart uit te printen of te downloaden op je mobiele telefoon (alleen mogelijk op luchthavens van vertrek waar het gebruik van mobiele instapkaarten wordt ondersteund) en je bagage af te geven bij het bagage afgiftepunt van flydubai op het vliegveld. Inchecken op de luchthaven kan natuurlijk ook, de incheckbalies van flydubai zijn vanaf 3 uur voor vertrek geopend en sluiten 60 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Het wordt wel aanbevolen minimaal 2 tot 3 uur voor vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven, aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen, met name tijdens piekperiodes. Je dient als je met flydubai gaat vliegen altijd uiterlijk 30 minuten voor vertrek bij de gate te zijn, anders loop je het risico dat je van de vlucht wordt afgehaald en niet meer mee kunt.

Bagage flydubai

Bij flydubai mag je in de Economy Class 1 stuk handbagage meenemen dat een maximale grootte heeft van 56 x 45 x 25 cm en niet meer dan 7 kilo weegt. Naast dit stuk handbagage mag je ook nog een persoonlijk item mee aan boord nemen, zoals een handtasje, camera of kleine laptoptas, mits deze niet groter is dan 5 × 33 × 20 cm. In totaal mag je handbagage in de Economy Class nooit meer wegen dan 10 kilo. Vlieg je in de Business Class, dan mag je 2 stuks handbagage meenemen die elk een maximale grootte hebben van 56 x 45 x 25 cm en samen niet meer dan 15 kilo wegen. Voor ruimbagage dien je als je in de Economy Class vliegt altijd te betalen. Je mag maximaal 3 stuks ruimbagage met een totaalgewicht van 20, 30 of 40 kilo inchecken tegen betaling. Voor elk stuk ruimbagage geldt dat deze nooit zwaarder mag wegen dan 32 kilo en nooit groter mag zijn dan 75 x 55 x 35 cm. Als je in de Business Class vliegt is het inchecken van ruimbagage gratis. In de Business Class mag je maximaal 3 stuks ruimbagage gratis inchecken, mits het totale gewicht van al je bagage niet groter is dan 40 kilo. Voor elk stuk ruimbagage in de Business Class geldt eveneens dat deze nooit zwaarder mag wegen dan 32 kilo en nooit groter mag zijn dan 75 x 55 x 35 cm. Ga naar de website van flydubai als je alles wilt weten over de ruimbagageregels en –tarieven.

Stoelen reserveren flydubai

Reizigers die in de Economy Class vliegen dienen altijd voor stoelreserveringen te betalen. De tarieven zijn afhankelijk van het type stoel en de vluchtduur, waarbij geldt dat voorkeursstoelen (stoelen met meer beenruimte en stoelen vooraan in het vliegtuig) duurder zijn dan standaard stoelen. Voor reizigers in de Business Class is het reserveren van een stoel altijd gratis. Reserveer je vooraf geen stoel, dan wordt er tijdens het inchecken gratis een stoel aan je toegewezen. Je loopt dan wel het risico dat je niet op jouw favoriete stoel of naast je reisgezelschap komt te zitten.

Boekingskosten flydubai

Bij flydubai hoef je geen administratiekosten te betalen. Wel dien je voor optionele extra’s te betalen, zoals een stoelreservering of ruimbagage, en kan flydubai kosten in rekening brengen voor ticketwijzigingen- en/of annuleringen, afhankelijk van het type ticket dat je hebt geboekt.

Service aan boord

Als je in de Economy Class vliegt dien je bij flydubai op alle vluchten voor drankjes, versnaperingen en maaltijden te betalen. Op vluchten die korter dan 90 minuten duren kun je aan boord uitsluitend drankjes en snacks kopen, op langere vluchten is het tevens mogelijk vooraf een warme maaltijd bestellen die tijdens je vlucht wordt geserveerd. Vlieg je in de Business Class, dan zijn alle drankjes, hapjes en maaltijden gratis. Als je in de Economy Class vliegt heb je tegen betaling de beschikking over een persoonlijk inflight entertainment systeem waarop je onder meer films kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen, in de Business Class is dit gratis. Op steeds meer vluchten van flydubai is het daarnaast mogelijk om tegen betaling gebruik te maken van wifi. Op alle internationale vluchten van flydubai kun je bovendien aan boord belastingvrije artikelen kopen, raadpleeg hiervoor de flydubai duty free shop catalogus die zich in elke stoelzak bevindt.

Punctualiteit flydubai

De punctualiteit van flydubai is redelijk tot goed te noemen. Van april 2016 tot maart 2017 bedroeg het punctualiteitspercentage van flydubai volgens het statistisch bureau OAG gemiddeld 77,5%.

flydubai

4,0/5
Gebaseerd op 2626 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.