Kaart

Frontier Airlines

Frontier Airlines is een “ultra low cost” airline in de Verenigde Staten die haar hoofdkantoor gevestigd heeft in Denver in de Amerikaanse staat Colorado. De prijsvechter vliegt naar ruim 62 bestemmingen in de Verenigde Staten, Mexico, Canada en het Caribisch gebied, waaronder Orlando, Las Vegas, Chicago, Puerto Vallarta, Punta Cana en Calgary. De budgetmaatschappij bestaat sinds 1994 en heeft Denver International Airport als thuisbasis. Frontier Airlines is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel een codeshare agreement met Great Lakes Airlines.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Frontier Airlines

Inchecken Frontier Airlines

Bij Frontier Airlines kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken is verreweg het handigst en kan meestal vanaf 24 uur tot uiterlijk 60 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Eenmaal ingecheckt dien je je instapkaart uit te printen of te downloaden naar je smartphone, waarna je naar de luchthaven kunt gaan. Heb je bagage bij je, dan kun je die vervolgens tot uiterlijk 45 minuten (binnenlandse vluchten) of 60 minuten (internationale vluchten) voor vertrek van je vliegtuig afgeven bij een bagage afgiftepunt van Frontier Airlines op het vliegveld. Als je alleen handbagage bij je hebt kun je na aankomst op de luchthaven meteen door de douane en veiligheidscontrole lopen. Op het vliegveld inchecken kan uiteraard ook, loop hiervoor naar de self service kiosks of incheckbalies van Frontier Airlines. Op de luchthaven inchecken kan bij binnenlandse vluchten tot uiterlijk 45 minuten voor vertrek en bij internationale vluchten tot uiterlijk 60 minuten voor vertrek. Frontier Airlines adviseert om ruim op tijd op het vliegveld te zijn, want je dient uiterlijk 30 minuten voor vertrek van je vliegtuig bij de gate te zijn en de gate sluit 10 minuten voor de geplande vertrektijd van het vliegtuig. Als je te laat bent loop je het risico dat je niet meer mee mag en dat je vliegticket ongeldig wordt verklaard.

Bagage Frontier Airlines

Als je met Frontier Airlines gaat vliegen dien je in de meeste gevallen zowel voor het meenemen van handbagage als ruimbagage te betalen. Elke reiziger mag wel gratis één klein persoonlijk item mee aan boord nemen, zoals bijvoorbeeld een klein handtasje, een kleine laptoptas of camera. Het tarief voor het meenemen van grotere stukken handbagage is afhankelijk van hoe je het boekt en varieert van US$30 als je de handbagage online tijdens het boeken van je ticket meteen bijboekt tot US$60 op het vliegveld aan de gate. EarlyReturns® Elite leden en passagiers die THE WORKS!℠ hebben aangeschaft hoeven voor 1 stuk handbagage niet te betalen. Een stuk handbagage waarvoor betaald dient te worden mag niet groter zijn dan 60 x 40 x 25 cm (inclusief handgrepen, zijvakken en wielen) en niet zwaarder wegen dan 15,8 kilo. De kosten voor het inchecken van ruimbagage zijn afhankelijk van hoe je het boekt en hoeveel stukken ruimbagage je meeneemt en varieert van US$25 tot US$80 als je de ruimbagage online tijdens het boeken van je ticket meteen bijboekt tot US$45 tot US$85 op het vliegveld bij de incheckbalie. De omtrek (l + b + h) van een stuk ruimbagage mag niet groter zijn dan 157,5 cm (inclusief handgrepen, zijvakken en wielen) en je ruimbagage mag nooit zwaarder wegen dan 22,6 kilo. Voor stukken ruimbagage die groter of zwaarder zijn wordt een toeslag gerekend van US$75 per stuk bagage. Passagiers die THE WORKS!℠ hebben aangeschaft hoeven voor 1 stuk ruimbagage niet te betalen. Raadpleeg de website van Frontier Airlines als je precies wilt weten hoeveel het kost om je hand- en ruimbagage in te checken.

Stoelen reserveren Frontier Airlines

Wie met Frontier Airlines gaat vliegen dient altijd voor het reserveren van stoelen te betalen. De tarieven zijn afhankelijk van wanneer je boekt en het type stoel dat je kiest en variëren van US$6 voor een standaard stoel als je deze reserveert als je je ticket boekt, tot US$25 voor een stoel met extra beenruimte als je deze selecteert tijdens het inchecken (online of op de luchthaven). Reserveer je geen stoel, dan wordt er tijdens het inchecken automatisch een stoel aan je toegewezen. Je loopt dan wel het risico dat je niet in je favoriete stoel zit of niet naast je reisgezelschap komt te zitten.

Boekingskosten Frontier Airlines

Frontier Airlines brengt geen boekingskosten in rekening als je online je vliegticket boekt. Boek je je vliegticket via of de telefonische klantenservice van Frontier Airlines, dan betaal je $10 boekingskosten per ticket. Daarnaast dien je te betalen voor optionele services, zoals het meenemen van hand- en/of ruimbagage en stoelreserveringen. Het annuleren van vliegtickets binnen 24 uur na online aankoop is altijd gratis. Het wijzigen van vliegtickets bedraagt US$99 plus het prijsverschil van het nieuwe ticket.

Service aan boord

Op alle Frontier Airlines vluchten dien je voor drankjes, snacks en maaltijden te betalen. Ook biedt de budgetmaatschappij geen inflight entertainment en wifi aan boord, om de kosten van hun vliegtickets zo laag mogelijk te kunnen houden. Het is toegestaan om zelf eten en niet-alcoholische dranken mee aan boord te nemen.

Punctualiteit Frontier Airlines

De punctualiteit van Frontier Airlines is redelijk te noemen. Volgens cijfers van de U.S. Department of Transportation arriveerde in 2016 ca. 77,6% van alle Frontier Airlines vluchten op tijd.

Frontier Airlines

4,0/5
Gebaseerd op 673 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.