Kaart

Georgian Airways

Georgian Airways, niet te verwarren met Air Georgian en GeorgiaSkies, is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Georgië en heeft Tbilisi International Airport als thuisbasis. In totaal vliegt Georgian Airways naar ruim 17 bestemmingen in onder meer Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Armenië, Oekraïne, Kazachstan en Rusland. De luchtvaartmaatschappij, die opgericht werd in 1994, is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer KLM, airBaltic, Armenia Aircompany en Austrian Airlines.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Georgian Airways

Inchecken Georgian Airways

Bij Georgian Airways kun je zowel online als bij een incheckbalie op de luchthaven inchecken. Online inchecken kan bij alle vluchten vanaf 24 uur tot 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je instapkaart dien je zodra je online ingecheckt hebt thuis uit te printen. Eenmaal aangekomen op het vliegveld kun je vervolgens je tas of koffer uiterlijk 30 minuten voor vertrek afgeven bij het bagage afgiftepunt van Georgian Airways. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dat afhankelijk van je luchthaven van vertrek meestal vanaf 3 uur tot uiterlijk 30 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Het wordt echter altijd geadviseerd om minimaal 2 tot 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn, aangezien de douane- en veiligheidscontroles soms veel extra tijd kosten, met name op drukke vliegvelden zoals Amsterdam Airport Schiphol en Gatwick Airport in Londen.

Bagage Georgian Airways

De hoeveelheid hand- en ruimbagage die je bij Georgian Airways gratis mag meenemen hangt af van de klasse waarin je vliegt. Heb je een ticket in de Economy Class geboekt, dan mag je maximaal 1 stuk handbagage van 8 kilo meenemen, en heb je een Business Class ticket dan mag je maximaal 2 stuks handbagage van 8 kilo elk mee in de cabine nemen. Voor elk stuk handbagage gelden de maximale afmetingen van 55 x 40 x 20 cm. Vlieg je in de Economy Class, dan mag je daarnaast maximaal 20 kilo ruimbagage gratis inchecken, ongeacht het aantal stuks dat je meeneemt. Reis je in de Business Class, dan heb je een bagagevrijstelling van zelfs 40 kilo. Voor alle ruimbagage geldt dat deze per stuk een maximale omtrek (l + b + h) van 158 cm mogen hebben en elk niet zwaarder mogen wegen dan 32 kilo. Voor passagiers die met een baby tot 2 jaar reizen gelden ruimere bagagevrijstellingen. Wil je meer bagage meenemen dan in jouw situatie is toegestaan, dan dien je overbagage te betalen. Raadpleeg de website van Georgian Airways Airlines als je precies wilt weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken en wat de overbagagetarieven zijn.

Stoelen reserveren Georgian Airways

Als je online vliegtickets Georgian Airways gaat boeken is het niet mogelijk om een stoel te reserveren, je krijgt pas een stoel toegewezen als je online gaat inchecken. Is dit niet de stoel van jouw voorkeur dan kun je op dat moment een andere stoel kiezen. Check je op de luchthaven in, dan kun je aan het grondpersoneel van Georgian Airways bij de incheckbalie je stoelvoorkeur kenbaar maken, zij zullen er dan alles aan doen om aan jouw wens tegemoet te komen.

Boekingskosten Georgian Airways

Georgian Airways brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je afhankelijk van je tickettype voor ticketwijzigingen en –annuleringen te betalen en worden er voor optionele extra’s kosten in rekening gebracht, zoals overbagage. Als je online boekt kun je met een MasterCard, Visa of American Express creditcard betalen, voor het gebruik van deze kaarten wordt geen toeslag berekend.

Service aan boord

Op alle vluchten van Georgian Airways zijn alle drankjes, snacks en maaltijden gratis. Wat er aangeboden wordt hangt af van de duur van je vlucht, maar meestal is dit op korte vluchten een drankje en een kleine versnapering of lichte maaltijd (bijvoorbeeld een broodje) en op langere vluchten een warme maaltijd. Aan boord van alle Georgian Airways vluchten kun je afhankelijk van de route die je vliegt typisch Georgische drankjes en delicatessen proeven, waaronder Georgische kaas, khachapuri (Georgisch kaasbrood) en Georgische limonade. Niet op alle vluchten van Georgian Airways wordt inflight entertainment aangeboden, maar bij lange vluchten kun je erop rekenen dat je tijdens je reis in alle klassen films kunt kijken, ofwel via videoschermen die centraal in de cabine zijn opgehangen, ofwel via een persoonlijk entertainmentsysteem. Daarnaast vind je in de stoelzak voor je het boordmagazine van Georgian Airways, dat vol interessante en nuttige informatie staat. Ook kun je op internationale vluchten aan boord allerlei belastingvrije artikelen kopen. Aan boord van Georgian Airways toestellen is geen wifi maar het is wel toegestaan om tijdens je vlucht je laptop, tablet of smartphone te gebruiken, mits deze in vliegtuigmodus staat.

Punctualiteit Georgian Airways

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Georgian Airways.

Georgian Airways

5,0/5
Gebaseerd op 687 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.