Kaart

Hainan Airlines

Hainan Airlines is de grootste particuliere en drie na grootste luchtvaartmaatschappij van China en heeft Haikou Meilan International Airport in de provincie Hainan als thuisbasis. De maatschappij, die werd opgericht in 1993, vliegt naar meer dan 110 binnenlandse en internationale bestemmingen in Azië, Australië, Europa, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Hainan Airlines heeft Grand China Air als moedermaatschappij en heeft daarnaast zeven dochtermaatschappijen, te weten Chang An Airlines, China Xinhua Airlines, Fuzhou Airlines, Yunnan Lucky Air, Shan Xi Airlines, Urumqi Airlines en Beijing Capital Airlines.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Hainan Airlines

Inchecken Hainan Airlines

Bij Hainan Airlines kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Bij de meeste vluchten kun je 42 uur tot 1 uur voor vertrek online of via je smartphone inchecken. Nadat je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten (downloaden naar je telefoon is niet mogelijk), waarna je eventuele bagage bij aankomst op het vliegveld kunt afgeven bij het bagage afgiftepunt van Hainan Airlines. Op de luchthaven inchecken kan natuurlijk ook, het wordt in dat geval geadviseerd om bij internationale vluchten minimaal 3 uur en bij binnenlandse vluchten minimaal 2 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn. Voor alle vluchten geldt dat de incheckbalies van Hainan Airlines uiterlijk 45 minuten (bij vluchten die vanaf Moskou vertrekken 40 minuten) voor vertrek sluiten en dat je uiterlijk 30 minuten voor het geplande vertrek van je vliegtuig bij de gate moet zijn.

Bagage Hainan Airlines

Hoeveel hand- en ruimbagage je bij Hainan Airlines gratis mag meenemen hangt af van je vliegklasse en bestemming. In het algemeen geldt dat je in de Economy Class maximaal 1 stuk handbagage mag meenemen dat niet meer dan 10 kilo weegt en een omtrek (l + b + h) heeft die niet groter is dan 115 cm. Daarnaast mag je een kleiner stuk handbagage meenemen, zoals een klein handtasje, een laptoptas of babytas. Wat betreft ruimbagage mag je bij veel vluchten als je in de Economy Class vliegt ofwel maximaal 2 stuks ruimbagage van 23 kilo elk (vluchten van/naar de Verenigde Staten en Rusland), 1 stuk ruimbagage van 23 kilo (vluchten van/naar Europese bestemmingen) of maximaal 20, 30 of 40 kilo ruimbagage ongeacht het aantal stuks (binnenlandse vluchten en vluchten van/naar Afrika) gratis inchecken. Daarbij geldt dat de omtrek (l + b + h) van elk stuk ruimbagage niet groter mag zijn dan 158 cm en niet meer dan 32 kilo mag wegen. Voor reizigers in Business Class en First Class alsmede elite-leden en studenten die in het buitenland gaan studeren gelden ruimere bagagevrijstellingen. Voor overbagage dient altijd extra betaald te worden. Betaal je de overbagage vooraf online, dan krijg je 20% korting. Raadpleeg voor een compleet overzicht van alle bagageregels en overbagagetarieven de website van Hainan Airlines.

Stoelen reserveren Hainan Airlines

Als je vliegtickets bij Hainan Airlines gaat boeken kun je tijdens het boekingsproces gratis standaard stoelen reserveren. Daarnaast kun je ook tijdens het online inchecken zelf gratis een stoel kiezen of een eerder gereserveerde stoel wijzigen. Voor stoelen met extra beenruimte en stoelen vooraan in het vliegtuig dien je als je in de Economy Class vliegt extra te betalen. Ben je een Platinum, Gold of Silver lid dan is het reserveren van dit soort voorkeursstoelen goedkopere en soms ook gratis.

Boekingskosten Hainan Airlines

Hainan Airlines brengt geen boekingskosten in rekening. Wel kunnen er extra kosten verbonden zijn aan het wijzigen of annuleren van een vliegticket of de aankoop van optionele extra’s, zoals voorkeursstoelen. Op de website van Hainan Airlines kun je meer informatie vinden over de tarieven.

Service aan boord

Op alle vluchten van Hainan Airlines kun je in alle vliegklassen genieten van luxe en comfort. Op alle Boeing 787 en Airbus A330 toestellen zit je in de Economy Class in een ergonomisch ontworpen stoel met een beenruimte van tussen de 79 en 84 cm. Daarnaast heb je bij Hainan Airlines de keuze uit allerlei heerlijke maaltijden, inclusief natuurlijk diverse Chinese gerechten. Op alle intercontinentale vluchten heb je in de Economy Class bovendien de beschikking over een persoonlijk videosysteem waarop je onder meer films en televisieseries kunt bekijken en spelletjes kunt spelen, en krijg je een dekentje en een kussentje zodat je comfortabel kunt zitten en slapen. Hoe hoger de vliegklasse die je vliegt, hoe meer luxe en comfort je kunt verwachten, waaronder een echte Bose koptelefoon met noise-reduction, exclusieve maaltijden en stoelen die je kunt veranderen in een echt bed. In elke stoelzak bevindt zich het boordmagazine van Hainan Airlines, dat boordevol handige reistips en interessante wetenswaardigheden staat. Ook kun je op alle internationale vluchten van Hainan Airlines aan boord belastingvrije artikelen kopen, waaronder parfums, accessoires en andere luxe cadeaus.

Punctualiteit Hainan Airlines

De punctualiteit van Hainan Airlines is niet zo best. In 2016 stond de luchtvaartmaatschappij bovenaan in de top 10 van slechtst presterende maatschappijen en had een punctualiteitspercentage van 69,7%.

Hainan Airlines

5,0/5
Gebaseerd op 1609 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.