Kaart

Hong Kong Airlines

Hong Kong Airlines (niet te verwarren met Air Hong Kong, Hong Kong Airways en Hong Kong Express Airways), is een Chinese luchtvaartmaatschappij die Hong Kong International Airport als thuisbasis heeft. De maatschappij, die in 2006 werd opgericht, vliegt naar ruim 36 bestemmingen in Azië en Oceanië, waaronder Auckland, Gold Coast, Shanghai, Sanya, Bangkok, Bali, Tokio, Sapporo, Beijing, Colombo en Okinawa. Hong Kong Airlines is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met diverse luchtvaartmaatschappijen, waaronder Etihad Airways, Air India en Virgin Australia. Het frequent flyer programma van Hong Kong Airlines heet Fortune Wings Club.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Hong Kong Airlines

Inchecken Hong Kong Airlines

Bij Hong Kong Airlines kun je zowel online, via je mobiele telefoon als op de luchthaven inchecken. Online en via je smartphone inchecken is niet mogelijk op alle luchthavens van vertrek, raadpleeg de website van Hong Kong Airlines als je wilt weten of je voor jouw vlucht online of via je mobiel kunt inchecken. Is online of via je mobiele telefoon inchecken wel mogelijk, dan kan dit vanaf 48 uur tot 2 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Als je online of via je mobiel incheckt kun je zelf een stoel kiezen en je instapkaart afdrukken of naar je mobiele telefoon laden. Soms krijg je geen instapkaart maar een voucher welke je op de luchthaven bij een incheckbalie van Hong Kong Airlines kan inwisselen voor een instapkaart. Nadat je online of via je mobiele telefoon ingecheckt hebt kun je naar de luchthaven gaan, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage afgiftepunt van Hong Kong Airlines. Wil je liever op de luchthaven inchecken, dan kan dit bij een incheckbalie of self service kiosk (indien beschikbaar) van Hong Kong Airlines. Op het vliegveld inchecken kan vaak vanaf 2,5 uur tot 40 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Vertrek je vanaf Hong Kong, dan kun je ook in de stad inchecken bij station Hong Kong en station Kowloon, kijk voor meer informatie op de website van Hong Kong Airlines. Voor alle vluchten van Hong Kong Airlines geldt dat je minimaal 20 minuten voor vertrek van je vliegtuig bij de gate dient te zijn.

Bagage Hong Kong Airlines

De hoeveelheid handbagage die je mag meenemen hangt bij Hong Kong Airlines af van de klasse waarin je vliegt. Heb je een ticket in de Economy Class geboekt, dan mag je 1 stuk handbagage meenemen van maximaal 7 kilo en een maximale omtrek van 56 x 36 x 23 cm. Als je in de Business Class vliegt mag je 2 stuks handbagage meenemen van elk maximaal 7 kilo en elk een maximale omtrek van 56 x 36 x 23 cm. Daarnaast mag je in alle klassen 1 klein persoonlijk item meenemen, zoals een handtasje, camera of kleine laptoptas. Hoeveel ruimbagage je mag meenemen hangt niet alleen af van je vliegklasse maar ook van de route die je vliegt. Voor alle vluchten met uitzondering van vluchten van / naar Oceanië, Saipan, Canada en de Verenigde Staten geldt doorgaans dat je in de Economy Class maximaal 20 kilo ruimbagage mag inchecken en in de Business Class maximaal 30 kilo, ongeacht het aantal stuks ruimbagage dat je incheckt. Voor de overige bestemmingen geldt in het algemeen dat je in de Economy Class maximaal 1 stuk van 23 kilo mag inchecken en in de Business Class maximaal 1 stuk van 32 kilo. Voor passagiers die met een baby reizen en Elite en Elite Plus kaarthouders gelden ruimere bagagevrijstellingen. De maximale omtrek (l x b x h) van elk stuk ruimbagage mag in alle gevallen nooit groter zijn dan 158 cm. Wil je meer ruimbagage meenemen dan voor jouw ticket is toegestaan, dan dien je voor overbagage te betalen. Wil je precies weten hoeveel bagage je voor jouw reis mee mag nemen en wat de overbagagetarieven zijn, check dan de website van Hong Kong Airlines.

Stoelen reserveren Hong Kong Airlines

Bij Hong Kong Airlines kun je tijdens het boeken van je ticket of op elk moment daarna gratis een standaard stoel reserveren. Heb je geen stoel gereserveerd, dan kun je er een uitkiezen als je online of op de luchthaven gaat inchecken. Voor het reserveren van stoelen met meer beenruimte dient bijbetaald te worden, houders van een Fortune Club Wings kaart kunnen hiervoor ook met miles betalen.

Boekingskosten Hong Kong Airlines

Wie bij Hong Kong Airlines online een vliegticket gaat kopen hoeft geen boekingskosten te betalen. Als je een ticket wijzigt of annuleert kunnen er afhankelijk van je tickettype kosten in rekening worden gebracht. Vliegtickets die meer dan 7 dagen voor de vlucht zijn geboekt zijn tot 24 uur na het boeken volledig restitueerbaar.

Service aan boord

Op alle vluchten van Hong Kong Airlines worden gratis drankjes en snacks geserveerd en op langere vluchten ook warme maaltijden. Op alle vluchten krijg je in de Economy Class Chinese gerechten geserveerd, in de Business Class kun je ook Westerse gerechten kiezen. Daarnaast kun je bij intercontinentale vluchten in alle vliegklassen genieten van een uitgebreid entertainment programma, met onder meer Chinese en internationale films, televisieseries en spelletjes, dat via je persoonlijke televisiescherm te bedienen is. Bovendien vind je in elke stoelzak een boordmagazine dat boordevol handige reistips en praktische informatie staat, en kun je op internationale vluchten belastingvrije artikelen kopen die in de Skyshop catalogus staan.

Punctualiteit Hong Kong Airlines

De punctualiteit van Hong Kong Airlines is niet zo best. Volgens statistisch bureau FlightStats bedroeg het punctualiteitspercentage van Hong Kong Airlines in 2016 slechts 66,58%.

Hong Kong Airlines

4,0/5
Gebaseerd op 1799 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.