Kaart

HOP!

HOP! of HOP airlines is een regionale luchtvaartmaatschappij in Frankrijk en een volledige dochtermaatschappij van Air France. De luchtvaartmaatschappij heeft haar hoofdkantoor in Parijs gevestigd en voert vluchten uit naar meer dan 50 bestemmingen in 12 landen in Europa, waaronder Amsterdam, Edinburgh, Brussel, Barcelona, Göteborg, Düsseldorf en Marseille. De belangrijkste thuisbases van HOP! zijn Lyon-Saint Exupéry Airport en Paris-Orly Airport. HOP! Is aangesloten bij de luchtvaartalliantie Sky Team en heeft daarnaast codeshare agreements met onder meer Air France en Alitalia. Ook voert HOP! vluchten uit namens de regionale maatschappijen Airlinair, Brit Air en Régional.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met HOP!

Inchecken HOP!

Inchecken kan bij HOP! op drie manieren, te weten: online, via je mobiele telefoon en bij een incheckbalie op de luchthaven. Online of via je mobiel inchecken kan vanaf 30 dagen tot 2 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Je dient vervolgens je instapkaart uit te printen of te downloaden naar je mobiele telefoon en je bagage minimaal 20 minuten (bij vluchten vanaf Brussel en Amsterdam 30 minuten) voor vertrek van je vliegtuig af te geven bij het bagage afgiftepunt van HOP! op het vliegveld. Inchecken op het vliegveld kan vanaf minimaal 2 uur tot 20 minuten (Brussel en Amsterdam 30 minuten) voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Je dient echter altijd minimaal 20 minuten voor vertrek van je vliegtuig bij de gate te zijn, zorg er dus altijd voor dat je minimaal 1 tot 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig op de luchthaven aanwezig bent en tijdig door de douane en veiligheidscontrole gaat.

Bagage HOP!

Bij HOP! mag je 1 stuk handbagage dat niet groter is dan 55 x 35 x 25 cm gratis meenemen aan boord. Daarnaast mag je maximaal 1 klein persoonlijk item mee in de cabine nemen, zoals een kleine handtas, een laptoptas of een camera. Je handbagage mag gezamenlijk niet meer dan 12 kilo wegen. Mocht je vlucht volgeboekt zijn, dan kan het zijn dat je handbagage bij de gate in het laadruim wordt geladen, je kunt het dan na aankomst weer bij de gate oppakken en meenemen. Aan het meenemen van ruimbagage zijn altijd kosten verbonden, tenzij je een Youth, Senior, Family, Basic Plus, Smart of Flex ticket heb gekocht of een Flying Blue Elite of Elite Plus kaarthouder bent. Wil je meer dan 1 stuk ruimbagage inchecken dan betaal je hiervoor €15 voor het eerste extra stuk ruimbagage en €45 voor elk volgend stuk ruimbagage. Flying Blue Elite en Elite Plus kaarthouders mogen 1 extra stuk ruimbagage meenemen. Elk stuk ruimbagage mag een maximale omtrek (l + b + h) van 158 cm hebben en niet meer dan 23 kilo wegen. Wil je precies weten wat de bagagevrijstellingen en –tarieven zijn op HOP! vluchten, ga dan naar de website van HOP!

Stoelen reserveren HOP!

Als je met HOP! gaat vliegen kun je tijdens het boeken van je vliegticket of elk moment daarna gratis een stoel reserveren. Voorkeursstoelen (stoelen met meer beenruimte, stoelen vooraan in het vliegtuig) kunnen niet online worden gereserveerd en worden slechts toegewezen als je incheckt bij een incheckbalie op de luchthaven, Flying Blue Elite en Elite Plus kaarthouders krijgen hierbij voorrang. Aan het reserveren van stoelen bij de nooduitgang zijn bepaalde voorwaarden verbonden.

Boekingskosten HOP!

Bij HOP! worden geen administratiekosten in rekening gebracht. Wel dien je afhankelijk van je tickettype een toeslag te betalen voor ticketwijzigingen en –annuleringen en dien je voor optionele extra’s te betalen, zoals het inchecken van (extra) bagage.

Service aan boord

Op alle vluchten van HOP! zijn alle drankjes en snacks gratis. Je kunt daarbij kiezen uit zowel warme en koude dranken en zoete en hartige snacks. Er worden aan boord van HOP! vluchten geen maaltijden geserveerd. Uiteraard mag je zelf je eigen eten mee aan boord nemen als je denkt honger te krijgen. Het nuttigen van alcoholische dranken die niet aan boord zijn gekocht is echter niet toegestaan.

Punctualiteit HOP!

De punctualiteit van HOP! is zeer goed. Volgens het consumentenplatform RefundMyTicket was slechts 2,19% van alle HOP! vluchten in 2016 meer dan 60 minuten vertraagd.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.