Kaart

Interjet

Interjet, officieel ABC Aerolíneas S.A. de C.V. geheten, is een Mexicaanse prijsvechter en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Mexico City. De low cost maatschappij, die opgericht werd in 2005 en Mexico City International Airport als belangrijkste thuisbasis heeft, voert lijnvluchten uit naar ruim 55 bestemmingen in Mexico, het Caribisch gebied, Midden-Amerika, Noord- Amerika en Zuid-Amerika, waaronder Toronto, Acapulco, Lima, New York City en Los Angeles. Daarnaast biedt Interjet chartervluchten aan naar het name het Caribisch gebied. Interjet is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar heeft wel codeshare agreements met onder meer American Airlines, Iberia en Latam Brazil.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Interjet

Inchecken Interjet

Bij Interjet kun je zowel online, via je smartphone als op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken kan bij de meeste vluchten vanaf 48 uur tot 2 uur voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Nadat je online of via je mobiele telefoon hebt ingecheckt kun je instapkaart afdrukken of op je mobiele telefoon laden, mits je vliegveld van vertrek mobiele instapkaarten accepteert. Vervolgens ga je naar de luchthaven en geef je je bagage af bij een bagage afgiftepunt van Interjet. Heb je geen ruimbagage om in te checken, dan kun je als je op het vliegveld aankomt direct door de douane en daarna naar je gate lopen. Wil je liever op de luchthaven inchecken, dan kan dit bij een self service kiosk (indien beschikbaar) of incheckbalie van Interjet. Op het vliegveld inchecken kan vaak vanaf 24 uur tot 90 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Houd er ook rekening mee dat douane- en veiligheidscontroles extra tijd kunnen kosten, dus zorg er altijd voor dat je minimaal 2 tot 3 uur voor het geplande vertrek van je vliegtuig aanwezig bent op de luchthaven en uiterlijk 45 minuten voor vertrek bij de gate bent.

Bagage Interjet

Op alle vluchten van Interjet geldt dat je maximaal 2 stuks handbagage mag meenemen in de cabine, mits deze samen niet meer dan 10 kilo wegen. De maximale afmetingen van je handbagage bedragen 55 x 35 x 25 cm voor het eerste stuk en 43 x 25 x 22 cm voor het tweede stuk. De hoeveelheid ruimbagage die je bij Interjet gratis mag inchecken hangt af van je ticketklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Vlieg je van / naar Noord-Amerika, dan dien je als je een Light ticket hebt voor het inchecken van ruimbagage te betalen, de prijs hangt af van je luchthaven van vertrek en bedraagt rond de US$30 per stuk ruimbagage van 25 kilo. Met een Optima ticket mag je 1 stuk van maximaal 25 kilo gratis inchecken en met een Priority ticket 2 stuks van maximaal 25 kilo elk. Vlieg je van / naar Latijns-Amerika, dan mag je als je een Light ticket hebt 1 stuk ruimbagage van maximaal 25 kilo gratis inchecken. Met een Optima ticket mag je 2 stuks van maximaal 25 kilo elk gratis inchecken en met een Priority ticket 3 stuks van maximaal 25 kilo elk. Bijzondere bagage zoals een sportuitrusting of muziekinstrument wordt tot de voor jou geldende ruimbagagevrijstelling gerekend. Neem je meer bagage mee dan is toegestaan (met een maximum van 5 stuks ruimbagage van 25 kilo elk) dan dien je altijd overbagage te betalen, de tarieven daarvoor zijn afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming. Wil je meer informatie over de bagagevrijstellingen en overbagagetarieven van Interjet, ga dan nu naar hun website.

Stoelen reserveren Interjet

Bij Interjet kun je tijdens het boeken van je ticket of op elk moment daarna kosteloos een standaard stoel reserveren. Wil je graag een voorkeursstoel (stoel met meer beenruimte of stoel vooraan in het vliegtuig) reserveren, dan dien je hiervoor bij te betalen. Op alle vluchten van Interjet heb je vergeleken met andere Mexicaanse budgetmaatschappijen gemiddeld 20% meer beenruimte. Interjet garandeert dat je stoel niet aan een andere passagier wordt gegeven als je vlucht overboekt is.

Boekingskosten Interjet

Als je bij Interjet online een vliegticket gaat kopen hoef je geen boekingskosten te betalen. Je kunt bij het online boeken van Interjet vliegtickets afrekenen met alle gangbare creditcards en Paypal. Alle tarieven zijn op basis van een enkele reis inclusief belastingen en toeslagen, retourvluchten zijn dus niet relatief goedkoper.

Service aan boord

Je hoeft bij Interjet nooit voor drankjes, snacks en maaltijden te betalen. Wat je krijgt hangt af van het tijdstip van de dag, de lengte van je vlucht en in welke klasse je vliegt, maar zelfs op korte vluchten krijg je altijd minimaal een drankje en een kleine snack geserveerd, en op lange afstandsvluchten krijg je altijd minimaal een warme maaltijd. Op veel middellange en lange vluchten heb je bij Interjet de beschikking over een persoonlijk inflight entertainment systeem, waarop je films kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. Daarnaast biedt Interjet de unieke mogelijkheid om via videocamera’s de start en landing live vanuit je vliegtuigstoel te volgen. Alle vliegtuigen van Interjet beschikken over toiletten die uitsluitend voor vrouwen bestemd zijn, deze worden aangegeven met een roze icoon.

Punctualiteit Interjet

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Interjet.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.