Kaart

Iraqi Airways

Iraqi Airways, dat officieel Iraqi Airways Company het, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Irak en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Baghdad International Airport. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1945 en voert tegenwoordig lijnvluchten uit naar ruim 38 bestemmingen in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië, waaronder Frankfurt, Delhi, Cairo, Libanon en Ankara. Iraqi Airways is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie maar is wel lid van de Arab Air Carriers Organization.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Iraqi Airways

Inchecken Iraqi Airways

Wie met Iraqi Airways gaat vliegen dient altijd bij een incheckbalie van de maatschappij op de luchthaven in te checken, online inchecken of inchecken via je mobiele telefoon is dus niet mogelijk. Op het vliegveld inchecken kan vanaf 2 tot 3 uur tot uiterlijk 60 minuten voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. De maatschappij adviseert voor alle vluchten minimaal 3 uur voor het vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven omdat het inchecken en de douane- en beveiligingsprocedures soms veel extra tijd in beslag kunnen nemen. Kom je te laat aan bij de gate, dan kun je niet meer instappen en is je vliegticket niet meer geldig.

Bagage Iraqi Airways

Als je met Iraqi Airways vliegt mag je handbagage maximaal 10 kilo wegen en een maximale omtrek hebben van 43 cm x 28 cm x 23 cm. Naast je handbagage mag je ook nog één klein persoonlijk item bij je hebben, zoals een paraplu, laptop, camera of handtasje. Alle handbagage die je meeneemt dient in het bagagevak boven je hoofd of onder de stoel voor je te passen, anders dient deze te worden ingecheckt als ruimbagage. De hoeveelheid ruimbagage die je gratis mag inchecken is bij Iraqi Airways afhankelijk van je vliegklasse en bedraagt op binnenlandse en regionale vluchten maximaal 30 kilo in de Economy Class en 40 kilo in de Business Class, waarbij je er rekening me dient te houden dat elk stuk ruimbagage maximaal 32 kilo mag wegen. Vlieg je van / naar Europa, dan mag je maximaal 25 kilo ruimbagage gratis inchecken. Voor reizigers die met een baby reizen gelden ruimere bagagevrijstellingen. Wil je meer ruimbagage meenemen dan gratis is toegestaan dan raadt Iraqi Airways aan je bagage als cargo te laten vervoeren.

Stoelen reserveren Iraqi Airways

Het is bij Iraqi Airways niet mogelijk om tijdens het boeken of voorafgaand aan je vlucht stoelen te reserveren. Wil je graag in een bepaalde stoel zitten of er zeker van zijn dat je naast je reisgezelschap komt te zitten, dan kun je je het beste 3 uur voor vertrek melden bij een incheckbalie van Iraqi Airways op de luchthaven, het grondpersoneel zal dan indien beschikbaar de door jou gewenste stoel aan je toewijzen. Voor stoelen bij de nooduitgang gelden bijzondere voorwaarden.

Boekingskosten Iraqi Airways

Iraqi Airways brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je meestal voor ticketwijzigingen en -annuleringen te betalen, de hoogte van de wijzigingskosten hangen bij Iraqi Airways af van de tariefvoorwaarden van je ticket en de beschikbaarheid. Let erop dat je altijd minimaal 120 uur (5 dagen) voor vertrek je vlucht dient her te bevestigen bij de klantenservice van Iraqi Airways, je kunt dit telefonisch of via email doen. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je van de vlucht wordt afgehaald en niet meer mee mag. Indien je vlucht meer dan 1 uur is vertraagd neemt Iraqi Airways telefonisch contact met je op om dit te melden.

Service aan boord

Op alle vluchten van Iraqi Airways zijn alle maaltijden, snacks en drankjes gratis. Op korte vluchten krijg je drankje en een snack of lichte koude maaltijd aangeboden, op langere vluchten worden warme maaltijden geserveerd waarbij je kunt kiezen uit zowel Iraakse als Westerse gerechten. Heb je speciale dieetwensen, dan kun je die tijdens het boeken van je ticket tot uiterlijk 48 uur voor vertrek kenbaar maken. Iraqi Airways biedt op alle lange vluchten een inflight entertainmentprogramma aan dat aangeboden wordt via een centraal of persoonlijk videoscherm. Via dit scherm kun je onder andere Westerse en niet-Westerse films kijken, spelletjes doen en muziek beluisteren. In alle vliegklassen bevindt zich in elke stoelzak het boordmagazine van Iraqi Airways, dat boordevol leuke tips en interessante wetenswaardigheden staat over de bestemmingen waar Iraqi Airways heenvliegt. Aan boord van internationale vluchten van Iraqi Airways kun je tevens belastingvrije artikelen kopen.

Punctualiteit Iraqi Airways

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Iraqi Airways.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.