Kaart

Japan Airlines

Japan Airlines, vaak simpelweg JAL genoemd, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Japan en na All Nippon Airways ook de grootste maatschappij van het land. De vliegmaatschappij heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de wijk Shinagawa, in de hoofdstad Tokio. JAL gebruikt zowel Tokyo Narita Airport als Tokyo Haneda Airport als haar belangrijkste thuisbasis en vliegt naar ruim 92 bestemmingen in Azië, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Oceanië, variërend van Osaka en Seoul tot New York City en Sydney. De luchtvaartmaatschappij is lid van de luchtvaartalliantie Oneworld, waartoe ook British Airways en Iberia behoren. Japan Airlines heeft vier dochtermaatschappijen, te weten J-Air, Japan Air Commuter, Japan Transocean Air en Hokkaido Air System.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 augustus 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Japan Airlines

Inchecken Japan Airlines

Bij Japan Airlines kun je op diverse manieren inchecken, waaronder online, via je smartphone en via een incheckautomaat of incheckbalie op de luchthaven Online of via je mobiele telefoon inchecken kan vanaf 24 uur (vluchten van/naar de Verenigde Staten en Australië) of 72 uur (overige vluchten) tot 1 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig, en bij automatisch inchecken krijg je 24 uur voor vertrek een email met je instapkaart toegestuurd, zonder dat je daar verder iets voor hoeft te doen. Nadat je ingecheckt bent kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon. Reis je alleen met handbagage, dan kun je vervolgens na aankomst op het vliegveld direct door de paspoort- en veiligheidscontrole en doorlopen naar de gate. Heb je bagage bij je, dan kun je die uiterlijk 45 minuten (F/C klasse) of 60 minuten (Y klasse) voor vertrek afgeven bij een bagage afgiftepunt van Japan Airlines op de luchthaven. Check je liever op het vliegveld in, dan kan dat uiteraard ook, je kunt dit doen bij een incheckmachine (niet op alle luchthavens) of incheckbalie van Japan Airlines.

Bagage Japan Airlines

Als je met Japan Airlines gaat vliegen mag je maximaal 1 stuk handbagage mee aan boord nemen dat niet meer dan 10 kilo weegt en een maximale grootte van 55 x 40 x 25 cm heeft, inclusief handvaten, zijvakken en wielen. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse en je frequent flyer status. Ben je geen frequent flyer van Japan Airlines, dan mag je in de Economy en Premium Economy Class maximaal 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis inchecken, en in de Business en First Class maximaal 3 stuks ruimbagage van maximaal 32 kilo elk. Ben je een JMB Fly On of JGC kaarthouder, dan mag je als je een JBM Crystal status hebt in de Economy en Premium Economy Class maximaal 3 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis inchecken, en als je een JGC status hebt maximaal 3 stuks ruimbagage van maximaal 32 kilo. In de Business en First Class mogen JMB Fly On en JGC kaarthouders maximaal 4 stuks ruimbagage van maximaal 32 kilo elk gratis inchecken. De maximale omtrek (l x h x b) van elk stuk ruimbagage is altijd 203 cm. Voor overbagage dient altijd betaald te worden, de tarieven hiervoor zijn afhankelijk van de route die je vliegt. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij gratis mag inchecken, raadpleeg dan de website van Japan Airlines.

Stoelen reserveren Japan Airlines

Het reserveren van een stoel is bij Japan Airlines altijd gratis en kan tijdens het boeken van je vliegticket worden gedaan. Voorkeursstoelen in de Economy Class (bijv. stoelen vooraan in het vliegtuig en stoelen met meer beenruimte) worden in principe alleen toegewezen aan frequent flyer kaarthouders en passagiers met bepaalde type tickets.

Boekingskosten Japan Airlines

JAL brengt geen boekingskosten in rekening als je online boekt. Boek je je ticket bij een boekingskantoor van Japan Airlines of op de luchthaven, dan dien je 5400 Yen boekingskosten te betalen. Daarnaast worden er kosten in rekening gebracht voor onder meer ticketwijzigingen (afhankelijk van het type ticket) en overbagage. Als je online boekt kun je alleen met een creditcard betalen.

Service aan boord

Op alle internationale vluchten van Japan Airlines zijn je drankjes, snacks en maaltijden gratis. Op intercontinentale vluchten biedt Japan Airlines bovendien een uitgebreid entertainmentprogramma aan met onder meer muziek, tv-series, documentaires en kinderprogramma’s, die via je persoonlijke videoscherm te bekijken zijn. Daarnaast kun je via je videoscherm manga-boeken lezen. Ook kun je bij internationale vluchten aan boord belastingvrije artikelen kopen, en vind je in de stoelzak het boordmagazine van Japan Airlines, waarin allerlei handige reistips en interessante informatie te vinden is. Bovendien kun je op veel vluchten tegen betaling gebruik maken van wifi. Vlieg je in de Business of First Class, dan kom je geheel uitgerust op je bestemming dankzij de stoelen die in een bed te veranderen zijn.

Punctualiteit Japan Airlines

De punctualiteit van Japan Airlines is zeer goed, volgens statistisch bureau OAG was het punctualiteitspercentage van JAL van april 2016 tot maart 2017 gemiddeld ca. 86,5%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.