Kaart

Kenya Airways

Kenya Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Kenia en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in de hoofdstad Nairobi. De Afrikaanse luchtvaartmaatschappij, die Jomo Kenyatta International Airport in Nairobi als thuisbasis heeft, is opgericht in 1977 en werd in 1996 geprivatiseerd, met de Keniaanse regering en de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM als belangrijkste aandeelhouders. Kenya Airways voert vluchten uit naar ruim 62 bestemmingen in Afrika, Azië, Europa en het Midden-Oosten, waaronder Addis Ababa, Cairo, Amsterdam en Hong Kong. De luchtvaartmaatschappij is lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe onder andere ook KLM en Air France behoren. Daarnaast is Kenya Airways aangesloten bij de African Airlines Association.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Kenya Airways

Inchecken Kenya Airways

Online inchecken is bij Kenya Airways mogelijk vanaf 30 uur tot 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je online ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten. Daarna ga je naar de luchthaven en geef je je eventuele bagage uiterlijk 1 uur (internationale vluchten) of 30 minuten (binnenlandse vluchten) voor vertrek af bij een incheckbalie van Kenya Airways. Check je op de luchthaven in, dan wordt geadviseerd om als je een internationale vlucht neemt uiterlijk 2,5 uur voor vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn en als je een binnenlandse vlucht neemt uiterlijk 1,5 uur voor vertrek. De incheckbalies sluiten bij internationale vluchten altijd 1 uur voor vertrek en bij binnenlandse vluchten 30 minuten voor vertrek. Flying Blue Elite leden (Gold en Platinum) en Premier World reizigers kunnen profiteren van priority check-in.

Bagage Kenya Airways

Voor handbagage geldt bij Kenya Airways dat je in de Economy Class maximaal 1 stuk handbagage mag meenemen in de cabine, mits deze niet groter is dan 55 x 35 x 25 cm (inclusief zijvakken, handvaten en wieltjes), en 1 persoonlijk item, zoals een handtasje, kleine laptoptas of camera. Het totale gewicht van de handbagage mag niet meer zijn dan 12 kilo. In de Premier World klasse mag je maximaal 2 stuks handbagage van elk maximaal 55 x 35 x 25 cm (inclusief zijvakken, handvaten en wieltjes) en 1 persoonlijk item, zoals een handtasje, kleine laptoptas of camera meenemen in de cabine. Het totale gewicht van alle handbagage mag in de Premier Wold Class niet meer zijn dan 18 kilo. De bagagevrijstellingen voor ruimbagage zijn bij Kenya Airways afhankelijk van je vliegklasse en je luchthaven van vertrek en bestemming. Doorgaans geldt dat je in de Economy Class maximaal 1 of 2 stuks ruimbagage van maximaal 23 kilo elk gratis mag inchecken en in de Premier World maximaal 1 of 2 stuks ruimbagage van maximaal 32 kilo elk. SkyTeam Elite en Elite Plus leden mogen altijd 1 stuk ruimbagage extra gratis inchecken, welke afhankelijk van de vliegklasse maximaal 23 kilo of 32 kilo mag wegen. Voor overbagage dient bij Kenya Airways altijd betaald te worden. Is je bagage zwaarder dan 23 kilo, dan betaal je ca. €100 aan overbagage, en heb je een stuk bagage teveel bij je dan wordt er ca. €200 in rekening gebracht. Stukken bagage die zwaarder zijn dan 32 kilo worden niet geaccepteerd. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage je op jouw vlucht gratis mag inchecken, raadpleeg dan de website van Kenya Airways voor meer informatie.

Stoelen reserveren Kenya Airways

Als je gaat vliegen met Kenya Airways kun je tijdens het boekingsproces gratis een standaard stoel reserveren. Vlieg je in de Economy Class en heb je graag een voorkeursstoel, zoals een stoel met extra beenruimte of een stoel vooraan in het vliegtuig, dan kun je die tegen betaling reserveren als je boekt. De tarieven voor een voorkeursstoel variëren tussen de €50 en €70 per stoel per enkele reis en zijn afhankelijk van de lengte van je vlucht. In de Economy Class hebben de stoelen een gemiddelde beenruimte van 82 cm, in de Premier World Class kun je met een beenruimte van 190 cm royaal je benen strekken.

Boekingskosten Kenya Airways

Kenya Airways brengt geen boekingskosten in rekening, en bij betaling met een creditcard betaalt hoef je ook geen extra kosten te betalen. Kenya Airways accepteert onder meer American Express, Visa, Visa Electron, MasterCard, M Pesa, Eazy Pay, UATP en airtel money.

Service aan boord

Op alle vluchten van Kenya Airways worden gratis maaltijden, snacks en dranken geserveerd. Wil je vanwege een dieet of religieuze redenen een speciale maaltijd, dan kun je die uiterlijk 48 uur voor vertrek van je vliegtuig opgeven in je reservering. Daarnaast heb je op alle lange afstandsvluchten de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem, waarop je films kunt kijken, spelletjes kunt spelen en muziek kunt luisteren. In de stoelzak voor je bevindt zich het boordmagazine Msafiri, dat boordevol handige reistips, wetenswaardigheden en nuttige informatie staat.

Punctualiteit Kenya Airways

Volgens recente cijfers is de punctualiteit van Kenya Airways goed te noemen. De luchtvaartmaatschappij staat bijvoorbeeld in de top 10 van meest punctuele luchtvaartmaatschappijen op Heathrow Airport in Londen .

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.