Kaart

Korean Air

Korean Air, officieel Korean Air Lines Co., Ltd. Geheten, is de nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van Zuid-Korea en heeft haar hoofdkantoor gevestigd in Seoul. De luchtvaartmaatschappij heeft de vliegvelden Incheon International Airport en Gimpo International Airport als belangrijkste thuisbasis en vliegt naar 127 binnenlandse en internationale bestemmingen in Azië, Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Oceanië, waaronder Amsterdam, Brussel, Sydney, Bangkok, Hong Kong, Mumbai en Denpasar. Korean Air bestaat sinds 1946 en is een van de oprichters van de luchtvaartalliantie SkyTeam, waartoe ook onder meer KLM en Air France behoren. De airline heeft één dochtermaatschappij, te weten de prijsvechter Jin Air. Korean Air werd in 2012 door het magazine Business Traveler uitgeroepen tot “Asia's best airline”.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 juli 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Korean Air

Inchecken Korean Air

Bij Korean Air kun je zowel online, via je mobiele telefoon als op de luchthaven inchecken. Online of via je mobiele telefoon inchecken kan bij internationale vluchten vanaf 24 uur (vluchten van/naar de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk) of 48 uur (overige routes) tot 1 uur voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig en bij binnenlandse vluchten vanaf 48 tot 40 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Zodra je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten of downloaden naar je mobiele telefoon en eenmaal op de luchthaven kun je vervolgens je eventuele ruimbagage afgeven bij een bagage afgiftepunt van Korean Air. Het wordt geadviseerd om minimaal 2 tot 3 uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn. De incheckbalies van Korean Air sluiten 90 minuten (Economy Class) of 60 minuten (Prestige en First Class) voor vertrek van internationale vluchten en 40 minuten voor vertrek van binnenlandse vluchten.

Bagage Korean Air

Alle passagiers in de Economy Class mogen bij Korean Air maximaal 1 stuk handbagage meenemen in de cabine, mits deze niet groter is dan 55 x 40 x 20 cm (inclusief zijvakken, handvaten en wieltjes) en niet meer dan 12 kilo weegt. Vlieg je in de Prestige of First Class, dan mag je 2 stuks handbagage mee aan boord nemen die elk niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm en gezamenlijk niet meer dan 18 kilo wegen. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken is afhankelijk van waar je heenvliegt, in welke klasse je vliegt en of je een SKYPASS kaarthouder bent. Elk stuk ruimbagage mag in ieder geval nooit een omtrek (l x b x h) hebben die groter is dan 158 cm en nooit zwaarder wegen dan 32 kilo. Voor ruimbagage die zwaarder is dan 23 kilo kan een toeslag worden gerekend, afhankelijk van je vliegklasse en SKYPASS status. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken, ga dan naar de website van Korean Air. Hier vind je een handige bagagecalculator waarmee je kunt uitrekenen hoeveel ruimbagage je op jouw vlucht gratis mag inchecken.

Stoelen reserveren Korean Air

Als je gaat vliegen met Korean Air hoef je niet voor stoelreserveringen te betalen. Je kunt je stoel reserveren tijdens het boekingsproces of je stoelreservering op een later moment toevoegen aan je bestaande boeking, tot uiterlijk 48 uur (Economy Class) of 24 uur (Prestige en First Class) voor vertrek. Het is niet mogelijk om voorkeursstoelen in de Economy Class (stoel met extra beenruimte, stoel vooraan in het vliegtuig) online te reserveren, deze kunnen uitsluitend worden toegewezen door een personeelslid van Korean Air bij de incheckbalie.

Boekingskosten Korean Air

Korean Air brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dient voor bepaalde extra diensten betaald te worden, zoals overbagage en het wijzigen of annuleren van een vliegticket, afhankelijk van het tickettype dat je hebt geboekt. Je kunt bij Korean Air betalen met Visa, MasterCard, American Express, Diners Club en Discover.

Service aan boord

Op alle vluchten van Korean Air worden gratis maaltijden, snacks en dranken geserveerd. Wil je vanwege een dieet of religieuze redenen een speciale maaltijd, dan kun je die tot 24 uur voor vertrek van je vliegtuig opgeven in je reservering. Bij Korean Air kun je kiezen uit zowel Koreaanse als Japanse en Westerse maaltijden, afhankelijk van de route die je vliegt. Daarnaast heb je op vrijwel alle middellange en lange vluchten de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem, waarop je films kunt kijken, spelletjes kunt spelen en muziek kunt luisteren. Ook heb je op de meeste toestellen van Korean Air de beschikking over een stopcontact en USB-poort, zodat je tijdens je vlucht je telefoon en/of laptop kunt opladen. Bovendien bevindt zich in elke stoelzak het boordmagazine Morning Calm en een catalogus, waarin allerlei belastingvrije artikelen staan die je tijdens internationale vluchten aan boord kunt kopen.

Punctualiteit Korean Air

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Korean Air.

Korean Air

4,5/5
Gebaseerd op 9290 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.