Kaart

kulula

kulula (zonder hoofdletter), vaak ook aangeduid als kulula.com, is een “no frills” prijsvechter uit Zuid-Afrika die de luchthavens OR Tambo International Airport en Lanseria International Airport in Johannesburg als thuisbasis heeft en voornamelijk binnenlandse vluchten uitvoert. De Zuid-Afrikaanse budgetmaatschappij werd opgericht in 2001 en vliegt tegenwoordig naar 6 bestemmingen in Zuid-Afrika, waaronder Kaapstad, Durban, Johannesburg en East London. kulula is niet aangesloten bij een luchtvaartalliantie en is een dochtermaatschappij van de Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij Comair. kulula is in 2016 door Skytrax uitgeroepen als “Best Low-Cost Airline in Africa”.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met kulula

Inchecken kulula

Bij kulula kun je op vier verschillende manieren inchecken: online, via je smartphone, bij een incheckbalie of bij een via self service kiosk van kulula op de luchthaven. Online of via je mobiele telefoon inchecken kan vanaf 24 uur tot 2 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Als je online of via je mobiele telefoon incheckt dien je je instapkaart thuis uit te printen of te downloaden op je smartphone. Heb je bagage bij je, dan kun je die vervolgens afgeven bij een bagage afgiftepunt van kulula op de luchthaven. Als je alleen handbagage bij je hebt kun je na aankomst op het vliegveld meteen door de douane en veiligheidscontrole lopen. Uiteraard kun je ook op het vliegveld inchecken, loop daarvoor naar de self service kiosks of incheckbalies van kulula. Het wordt geadviseerd om uiterlijk 90 minuten voor vertrek van je vliegtuig op de luchthaven te zijn. De incheckbalies en bagage afgiftepunten sluiten 45 minuten voor vertrek.

Bagage kulula

Passagiers mogen bij kulula altijd maximaal één stuk handbagage van maximaal 7 kilo en met de maximale afmetingen van 36 x 23 x 56 cm (inclusief wielen, zijvakken en handvaten) meenemen, en daarnaast een kleine laptoptas, handtasje of camera. Ook mag elke reiziger maximaal 1 stuk ruimbagage van maximaal 20 kilo en met de maximale afmetingen van 75 x 43 x 90 cm (inclusief wielen, zijvakken en handvaten) gratis inchecken. Wil je meer meenemen dan is dat geen probleem, maar je moet er wel extra voor betalen. Het tarief is afhankelijk van wanneer je de extra bagage bijboekt; als je het vooraf bijboekt betaal je R290 en boek je het pas bij op de luchthaven dan betaal je R385 per stuk ruimbagage. Daarnaast geldt er een toeslag van R300 voor elk stuk ruimbagage dat zwaarder weegt dan 20 kilo. Stukken ruimbagage die zwaarder zijn dan 32 kilo worden niet geaccepteerd. Meer informatie over bagagevrijstellingen bij kulula is te vinden op hun website. Als je precies wilt weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht gratis mag inchecken raadpleeg dan de website van kulula, waar een handig overzicht te vinden is.

Stoelen reserveren kulula

Geef je de voorkeur aan een specifieke stoel, dan kun je daar tijdens het reserveren tot uiterlijk 24 uur voor vertrek van je vliegtuig extra voor betalen. De tarieven voor stoelreserveringen starten bij R55 per enkele reis. Voorkeursstoelen (stoel met meer beenruimte, stoel vooraan in het vliegtuig) zijn duurder dan standaard stoelen. Reserveer je vooraf geen stoel, dan kun je tijdens het inchecken gratis een stoel kiezen uit de nog overgebleven stoelen. Het risico bestaat dan wel dat je niet naast je reisgezelschap komt te zitten.

Boekingskosten kulula

kulula brengt geen boekingskosten in rekening. Wel dien je voor optionele services te betalen, zoals een stoelreservering of het inchecken van extra ruimbagage. Daarnaast worden er kosten in rekening gebracht voor het wijzigen of annuleren van je ticket.

Service aan boord

Als je met kulula vliegt dien je voor alle drankjes en versnaperingen aan boord te betalen. In de stoelzak voor je bevindt zich de menukaart, waarop een uitgebreide selectie aan broodjes, snoep, koek, snacks en andere tussendoortjes staat. Daarnaast kun je bij kulula kiezen uit diverse warme, koude en alcoholische dranken. Je kunt aan boord contant betalen, maar je kunt ook met een creditcard afrekenen. Aan boord van kulula vluchten wordt geen entertainment zoals films en muziek aangeboden. Wel kun je het boordmagazine Khuluma Magazine lezen, dat zich in de stoelzak voor je bevindt.

Punctualiteit kulula

Volgens een Zuid-Afrikaanse reisblog scoorde kulula in 2016 een punctualiteitspercentage van gemiddeld 83%.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.