Kaart

Mahan Air

Mahan Air, officieel Mahan Airlines geheten, is een Iraanse luchtvaartmaatschappij die haar hoofdkantoor heeft gevestigd in Teheran. De maatschappij bestaat sinds 1991 en vliegt naar ruim 69 binnen- en buitenlandse bestemmingen in het Midden-Oosten, Azië en Europa. De belangrijkste thuisbases van Mahan Air zijn Tehran Imam Khomeini International Airport en Mehrabad International Airport. Tot de belangrijkste routes van Mahan Air behoren de route Teheran – Dubai en de route Teheran – Istanbul.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 september 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Mahan Air

Inchecken Mahan Air

Bij Mahan Air kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. Online inchecken is alleen mogelijk als je vanaf de luchthavens van Kerman, Shiraz, Ahwaz, Zahedan, Gheshm, Sary, Teheran Mehrabad en Bandar Abbas vertrekt en kan vanaf 24 uur tot uiterlijk 90 minuten voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Nadat je hebt ingecheckt kun je je instapkaart uitprinten en meenemen naar de luchthaven, waar je je bagage kunt afgeven bij een bagage-afgiftepunt. Vertrek je vanaf een ander vliegveld, dan dien je altijd op de luchthaven in te checken. Het wordt aangeraden om bij internationale vluchten minimaal 3 uur voor het vertrek van je vliegtuig aanwezig te zijn op de luchthaven en bij binnenlandse vluchten minimaal 1,5 uur voor vertrek. De incheckbalies sluiten bij internationale vluchten 1 uur voor vertrek en bij binnenlandse vluchten 30 minuten voor vertrek. Zorg dat je bij alle vluchten uiterlijk 45 minuten voor vertrek bij de gate bent. De gate sluit 20 minuten voor vertrek, kom je te laat dan mag je niet meer instappen en vervalt de geldigheid van je vliegticket.

Bagage Mahan Air

Elke reiziger mag bij Mahan Air één stuk bagage in de cabine meenemen, mits deze niet zwaarder is dan 6 kilo (Economy Class) of 9 kilo (Business Class). Daarnaast mag je ook een laptop of kleine handtas meenemen en kleine persoonlijke artikelen zoals een jas, paraplu en/of wandelstok. Voor ruimbagage geldt dat je in de Economy Class maximaal 30 kilo ruimbagage mag inchecken en in de Business Class 40 kilo. Voor overbagage dient altijd extra betaald te worden, en voor bijzondere bagage (bijvoorbeeld sportuitrusting of huisdier) gelden ook afwijkende regels. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht mag meenemen en wat de tarieven zijn voor overbagage en bijzondere bagage, raadpleeg dan de website van Mahan Air.

Stoelen reserveren Mahan Air

Bij Mahan Air kun je vooraf tijdens het boekingsproces geen stoelen reserveren. Zodra je online incheckt of incheckt bij een incheckbalie van Mahan Air op de luchthaven wordt er een stoel aan je toegewezen. Reis je met meerdere personen, dan zal het grondpersoneel van Mahan Air er alles aan doen om ervoor te zorgen dat je reisgezelschap naast elkaar komt te zitten, maar dit kan niet altijd worden gegarandeerd. Doorgaans geldt: hoe vroeger je incheckt, des te groter de kans dat de door jou gewenste stoelen aan je worden toegewezen.

Boekingskosten Mahan Air

Mahan Air brengt geen boekingskosten in rekening. Wel kunnen er afhankelijk van je tickettype onder meer kosten in rekening worden gebracht voor het wijzigen of annuleren van je ticket en voor overbagage of bijzondere bagage. Raadpleeg de website van Mahan Air als je precies wilt weten hoeveel (extra) kosten je voor jou boeking moet betalen.

Service aan boord

Op alle langere vluchten die biedt Mahan Air een gratis maaltijd aan, bij kortere vluchten wordt alleen een snack geserveerd. Daarnaast kun je aan boord kiezen uit allerlei warme en koude dranken. Mahan Air schenkt geen alcoholische dranken en alle maaltijden en snacks zijn volgens Islamitische voorschriften bereid. Op internationale vluchten heb je zowel in de Economy Class als Business Class de beschikking over een persoonlijk entertainment systeem waarop je onder meer films kunt kijken en spelletjes kunt spelen. Op kortere vluchten worden er films vertoond op centraal opgehangen televisieschermen. Daarnaast vind je in elke stoelzak het inflight magazine van Mahan Air, dat boordevol reistips en nuttige informatie met betrekking tot je vlucht staat.

Punctualiteit Mahan Air

Er zijn geen punctualiteitspercentages bekend van Mahan Air.

Mahan Air

4,0/5
Gebaseerd op 184 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.