Kaart

Malaysia Airlines

Malaysia Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Maleisië en heeft haar hoofdkantoor en thuisbasis gevestigd op Kuala Lumpur International Airport. In totaal vliegt Malaysia Airlines naar 57 bestemmingen wereldwijd, variërend van Londen, Bangkok en Seoul tot Beijing en Sydney. De luchtvaartmaatschappij is lid van een luchtvaartalliantie Oneworld, waartoe ook British Airways en Iberia behoren. Malaysia Airlines heeft drie dochtermaatschappijen, te weten de prijsvechter Firefly, de regionale maatschappij MASwings en de cargomaatschappij MASkargo.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Malaysia Airlines

Malaysia Airlines check in

Bij Malaysia Airlines kun je op drie manieren inchecken: online, via de Malaysia Airlines app op je mobiele telefoon of tablet, en bij een incheckbalie op de luchthaven. Online of via je de Malaysia Airlines app op je smartphone inchecken kan bij de meeste vluchten al vanaf 48 uur tot 90 minuten voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Je instapkaart kun je zodra je ingecheckt hebt uitprinten of laden op je mobiele telefoon, waarna je je tas of koffer vervolgens kunt afgeven bij het bagage afgiftepunt van Malaysia Airlines op het vliegveld. Online of via je smartphone inchecken is niet mogelijk bij vluchten die vertrekken vanaf Brunei en Xiamen en vluchten die worden uitgevoerd door een partnermaatschappij van Malaysia Airlines. Check je liever in op de luchthaven, dan kan dat uiterlijk 60 minuten (vluchten vanaf Kuala Lumpur International Airport en internationale vluchten) of 45 minuten (binnenlandse vluchten) voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Inchecken op de luchthaven kan bij een incheckbalie of bij een self service kiosk van Malaysia Airlines.

Bagage Malaysia Airlines

De hoeveelheid handbagage die je bij Malaysia Airlines in de cabine mag meenemen hangt af van je vliegklasse. Vlieg je in de Economy Class, dan mag je maximaal 1 stuk handbagage van 7 kilo meenemen. Reizigers in de Business en First Class mogen 2 stuks handbagage meenemen die samen niet meer dan 14 kilo wegen. Elk stuk handbagage mag in elke klasse niet groter zijn dan 56 x 36 x 23 cm. Naast deze handbagage mag je in alle vliegklassen nog maximaal 1 persoonlijk item van maximaal 4 kilo bij je dragen, zoals een handtasje, kleine laptoptas of camera. Hoeveel ruimbagage je gratis mag inchecken hangt af van je vliegklasse: in de Economy Class is dit 30 kilo, in de Business Class 40 kilo en in de First Class 50 kilo, ongeacht het aantal stukken ruimbagage dat je wilt meenemen. Elk stuk ruimbagage in de Business en First Class mag niet zwaarder wegen dan 32 kilo en de maximale omtrek (l x b x h) voor ruimbagage is voor alle vliegklassen 158 cm. Voor passagiers die met een baby reizen en Enrich en Oneworld leden gelden ruimere bagagevrijstellingen, raadpleeg voor een compleet overzicht de website van Malaysia Airlines.

Stoelreservering Malaysia Airlines

Voor het reserveren van een stoel dien je bij Malaysia Airlines apart te betalen. Een stoelreservering kun je maken tijdens het boekingsproces, of op elk moment daarna als je inlogt op de website van Malaysia Airlines. De kosten van een stoelreservering hangen bij Malaysia Airlines af van je bestemming en het type stoel dat je wenst (stoelen met meer beenruimte of vooraan in het vliegtuig zijn iets duurder). Reserveer je geen stoel, dan kun je tijdens het inchecken gratis een stoel kiezen uit de overgebleven nog niet-gereserveerde stoelen. Als je vooraf geen stoel reserveert loop je wel het risico dat jouw favoriete stoel niet meer beschikbaar is of dat je niet naast je reisgezelschap komt te zitten. In de Economy Class varieert de beenruimte van ca. 81 cm tot 86 cm, in de Business  Class van ca. 114 cm tot 187 cm en in de First Class kun je met een beenruimte van 226 cm indien gewenst geheel horizontaal gaan liggen.

Boekingskosten Malaysia Airlines

Malaysia Airlines brengt geen boekingskosten in rekening.

Service aan boord

Als je met Malaysia Airlines gaat vliegen zijn alle drankjes, hapjes en maaltijden inbegrepen in de prijs van je vliegticket. Vlieg je in de Business of First Class, dan kun je kiezen uit maar liefst 25 verschillende maaltijden. Je dient deze wel uiterlijk 24 uur voor het vertrek van je vliegtuig te boeken via het Chef-On-Call Menu. Het menu wordt elke maand gewijzigd, zodat ook frequent flyers steeds weer uit nieuwe maaltijden kunnen kiezen. Op middellange en lange vluchten (alleen in Airbus A380, A330-300, en Boeing B777-200, B737-800 toestellen) kun je tijdens je reis in alle klassen gebruik maken van een persoonlijk televisiescherm waarop je onder meer films kunt bekijken, muziek kunt luisteren en spelletjes kunt spelen. Daarnaast vind je in de stoelzak voor je het boordmagazine van Malaysia Airlines, dat vol interessante en nuttige informatie staat.

Punctualiteit Malaysia Airlines

De punctualiteit van Malaysia Airlines is redelijk tot goed. In 2013 was het punctualiteitspercentage van Malaysia Airlines 77%.

Malaysia Airlines

4,0/5
Gebaseerd op 115 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.