Kaart

Onur Air

Onur Air is een Turkse budgetmaatschappij die haar hoofdkantoor gevestigd heeft op Istanbul Atatürk Airport. De prijsvechter is opgericht in 1992 en voert vluchten uit binnen Turkije en naar diverse bestemmingen in Europa en Azië, waaronder Amsterdam, Parijs, Wenen, Moskou, Odessa, Teheran en Erbil. Onur Air heeft één dochtermaatschappij, te weten Zagrosjet . “Onur” betekent “trots” in het Turks.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 31 oktober 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Onur Air

Inchecken Onur Air

Bij Onur Air kun je zowel online als op de luchthaven inchecken. De meeste tijd bespaar je als je online incheckt via de website van Onur Air, dit kan vanaf 24 uur tot 3 uur voor de officiële vertrektijd van je vliegtuig. Uiteraard kun je ook op het vliegveld inchecken, ga hiervoor naar de incheckbalie van Onur Air. Hier kun je ook je bagage afgeven als je online ingecheckt hebt. Je dient uiterlijk 90 minuten (internationale vluchten) of 60 minuten (binnenlandse vluchten) voor de vertrektijd van je vliegtuig op de luchthaven aanwezig te zijn om je bagage af te geven en/of in te checken. Vanwege de soms tijdrovende paspoort- en beveiligingsprocedures is het echter raadzaam minimaal 2 tot 3 uur voordat je vliegtuig vertrekt aanwezig te zijn op het vliegveld.

Bagage Onur Air

Je mag 1 stuk handbagage aan boord meenemen dat maximaal 25 x 45 x 56 cm groot is en niet meer dan 8 kilo weegt. De hoeveelheid ruimbagage die je mag inchecken hangt af van de klasse waarin je vliegt en of het een binnenlandse danwel internationale vlucht is. Doorgaans geldt voor binnenlandse vluchten een bagagelimiet van 15 kilo en voor internationale vluchten een limiet van 30 kilo. Heb je een pakketreis geboekt, dan heb je op binnenlandse vluchten een bagagevrijstelling die tussen de 15 en 25 kilo ligt en op internationale vluchten een bagagevrijstelling die tussen de 20 en 40 kilo ligt. Wil je precies weten hoeveel ruimbagage jij op jouw vlucht mag meenemen, check dan de website van Onur Air of kijk op je e-ticket.

Stoelen reserveren Onur Air

Als je een vliegticket bij Onur Air boekt kun je ervoor kiezen om een specifieke stoel te reserveren, hier dient wel extra voor betaald te worden. Zonder stoelreservering krijg je bij het inchecken gratis automatisch een stoel toegewezen.

Boekingskosten Onur Air

Voor alle boekingen bij Onur Air dienen boekingskosten betaald te worden. Deze boekingskosten zijn het laagst als je online boekt en het hoogst als je telefonisch, via een kantoor van Onur Air of op het vliegveld een ticket koopt. Daarnaast dienen extra kosten betaald te worden voor ticketwijzigingen, bijzondere bagage en andere extra services.

Service aan boord

Op alle vluchten van Onur Air dient voor alle dranken, versnaperingen en maaltijden betaald te worden. In elke stoelzak zit het gratis boordmagazine On Air, dat boordevol vakantietips en –inspiratie staat.

Punctualiteit Onur Air

Er zijn geen punctualiteitscijfers bekend van Onur Air.

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.