Kaart

Pegasus Airlines

Pegasus Airlines Airlines is een Turkse prijsvechter die haar hoofdkantoor in Pendik nabij Istanbul heeft staan en als belangrijkste thuisbasis de luchthaven Sabiha Gökçen International Airport heeft. De budgetmaatschappij is opgericht in 1990 en heeft twee dochtermaatschappijen, te weten iZair en Pegasus Asia. Pegasus Airlines voert vluchten uit naar meer dan 103 bestemmingen in voornamelijk Europa en Turkije, waaronder Amsterdam, Brussel, Moskou, Oslo en Parijs. In 2013 en 2014 was Pegasus Airlines volgens verschillende onderzoeken de goedkoopste budgetmaatschappij in Europa. Naast vliegtickets kun je bij Pegasus Airlines ook pakketreizen boeken.

 

De informatie op deze pagina is gebaseerd op gegevens van 30 juni 2017 en is onderhevig aan verandering.

Waarom vliegen met Pegasus Airlines

Pegasus Airlines check in

Bij Pegasus Airlines kun je online, met je mobiele telefoon en op de luchthaven inchecken. Zelf online of via je mobiele telefoon inchecken kan via de website van Pegasus Airlines en is mogelijk vanaf 72 uur tot 45 minuten  voordat je vliegtuig gepland staat te vertrekken. Nadat je ingecheckt hebt kun je je instapkaart uitprinten en vervolgens je bagage afgeven bij het bagage afgiftepunt van Pegasus Airlines op het vliegveld. Vlieg je met een binnenlandse vlucht, dan kan dit tot uiterlijk 1 uur voor vertrek en vlieg je met een internationale vlucht dan dien je je bagage uiterlijk 2 uur voor vertrek af te geven. Behalve online kun je ook op de luchthaven inchecken bij de incheckbalies van Pegasus Airlines, dit kan tot 1 uur (binnenlandse vluchten) of 2 uur (internationale vluchten) voor de geplande vertrektijd van je vliegtuig. Op sommige luchthavens, zoals diverse vliegvelden in Rusland, Georgië en Koeweit, is online of via je mobiele telefoon inchecken niet mogelijk en dien je altijd bij een incheckbalie op de luchthaven in te checken.

Pegasus Airlines bagage

Bij Pegasus Airlines mag je één stuk handbagage meenemen dat niet zwaarder is dan 8 kilo en niet groter is dan 50 x 40 x 25 cm. Naast deze handbagage mag je enkele persoonlijk items gratis meenemen, zoals een jas, paraplu, wandelstok, een tasje met belastingvrije artikelen en/of een fototoestel. Voor het reserveren van ruimbagage dient bij Pegasus Airlines altijd betaald te worden als je een ticket voor een internationale vlucht met het Basic tarief hebt gekocht. Voor overige ticket types gelden de volgende vrijstellingen voor binnenlandse vluchten: Essentials tarief 15 kilo , Advantage tarief 20 kilo en Extra tarief 25 kilo. Daarnaast gelde de volgende vrijstellingen voor internationale vluchten: Essentials tarief 20 kilo, Advantage tarief 20 kilo, Extra tarief 25 kilo. Wil je meer bagage meenemen dan voor jouw vrijstelling geldt, dan kun je dit via de website of de telefonische klantenservice van Pegasus Airlines bijkopen. Vind hier meer informatie over handbagage Pegasus Airlines

Stoelreservering Pegasus Airlines

Voor het reserveren van stoelen dien je bij Pegasus Airlines altijd bij te betalen, de kosten daarvan variëren onder meer per bestemming en stoelkeuze. Op internationale vluchten betaal je voor een stoel met meer beenruimte, een stoel op de eerste rij en een stoel bij het raam €15 per enkele reis, voor een stoel aan het gangpad €10 per enkele reis en voor een stoel in het midden €8 per enkele reis. De hoeveelheid beenruimte van standaard stoelen bedraagt tussen de ca. 73 en 76 cm. Als je geen stoel reserveert wordt bij het inchecken automatisch een stoel aan je toegewezen, het risico bestaat dan wel dat je niet naast je reisgenoot komt te zitten. Wil je weten wat de kosten zijn van het reserveren van een stoel, log dan in op de website van Pegasus Airlines.

Boekingsreservering Pegasus Airlines

Als je boekt bij Pegasus Airlines betaal je altijd €2 boekingskosten. Daarnaast dien je een toeslag te betalen voor aanvullende diensten, zoals het reserveren van ruimbagage (voor tickets in het Basic tarief), een stoel of maaltijd. Ook dien je extra te betalen voor niet-gangbare bagage zoals een sportuitrusting of huisdier. Wil je weten hoeveel het meenemen van bijzondere bagage kost, raadpleeg dan de website van Pegasus Airlines.

Service aan boord

Op alle vluchten van Pegasus Airlines dien je voor drankjes en snacks aan boord te betalen. In de stoelzak voor je bevindt zich een menukaart met talloze drankjes, snacks, versnaperingen en lichte maaltijden waaruit je kunt kiezen. Betalen kan aan boord met contant geld of een creditcard. Wil je tijdens je vlucht een warme maaltijd nuttigen, dan kun je die tot 24 uur voor vertrek reserveren via de website van Pegasus Airlines. Pegasus Airlines biedt geen inflight entertainment systeem aan, als je jezelf wil bezighouden kun je dus het beste boeken, tijdschriften of een laptop of tablet meenemen

Punctualiteit Pegasus Airlines

Pegasus Airlines heeft punctualiteit hoog in het vaandel staan, daarom publiceren zij dagelijks hun punctualiteitscijfers op de website. Hier is te lezen dat ruim 9 van de 10 vluchten op tijd vertrekt.

Pegasus Airlines

3,5/5
Gebaseerd op 1814 reviews

We beoordelen reisaanbieders op gebruikersfeedback over: prijsstabiliteit, tarieven, klantenservice, en het gebruiksgemak van de website van de reisaanbieder.

Meer informatie

De prijzen die op deze pagina worden weergegeven zijn geschatte laagste prijzen gevonden in de afgelopen 45 dagen.